Viime vuonna kaikki viisi starttiaan voittanut Kinderi jäi kesän kahdessa aiemmassa koitoksessa ikätovereidensa varjoon, mutta Pikkuprinssi nosti oriin takaisin parrasvaloihin.

Kaustisella juhlinut Maurizo eteni suosikkina johtoon ensimmäisellä takasuoralla, eikä kaarteessa parijonoon pudottanut Kinderi ollut mukana kuvioissa ennen kuin kierrosta myöhemmin, jolloin Hannu Torvinen käänsi sen kirikaistalle.

Siinä välissä oli ehtinyt tapahtua sen verran, että puolimatkassa kolmannesta ulkoa hyökännyt Ville Kalle otti sitä ennenkin kiusanneen laukan. Ilman sitä lähdön luonne olisi muuttunut, ja Kinderin juoksusta olisi varmastikin tullut toisenlainen.

Kinderi sai tulla nyt vapaasti, pääsi loppukaarteessa kuolemanpaikalle ja ratkaisi siitä varman oloisesti. Ennätys parani 2100 metrillä 1,7 sekuntia aikaan 26,6a.

“Totta kai hyvä fiilis, kun hevosen kanssa sen koko sen uran ajan mennyt ja vähän vaikeampaa ollut tänä vuonna”, Hannu Torvinen kuvaili.

“Se ei ole ollut ihan sellainen, mitä Amin kanssa ollaan haluttu. On koitettu selvittää kaikennäköistä, mikä hevosella voisi olla paremmin. Oli se viimeksi jo paljon parempi ja oltiin tosi tyytyväisiä siihen suoritukseen, mutta onneksi se oli tänään vielä parempi.”

Toini Immosen kasvattaman Kinderin omistavat Alpo, Mika ja Tuomo Hakala, ja sitä valmentaa Aimo Vuorisalo.

“Pari kertaa on ajettu vähän reippaammin, mutta ei mitään ihmeempää. Ei siitä ole löytynyt mitään sellaista, mitä kannattaisi hoitaa”, Aimo Vuorisalo kertoi.

Maurizolla oli lopulta huono päivä. Sen tallikaveri Vauhtis hankki rinnalta yliotteen, ja loppukaarteen alkupuolella Maurizo taipui laukalle.

Vauhtis ei pystynyt vastaamaan Kinderille, mutta oli vain vähän hävinneenä hyvä toinen ennen Ville Kallea, joka paikkasi laukkansa väkevästi kiertämällä neljättä ja kolmatta rataa pitkin taas totosijalle.

Lisää teemasta: Kuninkuusravit