Sunnuntain yleisömäärä Vermon kuninkuusraveissa oli 27 050. Kun siihen lasketaan perjantain lounasravien ja lauantain yleisöt, kokonaiskävijämäärä oli 55 100. 

Sunnuntaipäivän kokonaistotopelivaihto oli 1 777 167 euroa.

“Huikeat numerot säät huomioonottaen”, Vermon toimitusjohtaja Pia Blom-Johansson totesi helpottuneena.

“Tuntuu, että onnistuttiin. Kiitos yleisölle, joka tuli paikan päälle. Ja iso kiitos työntekijöillemme, joka teki mielettömän hienoa työtä aamusta iltaan, jousti ja venyi.”

“Summa summarum, me teimme sen parhaan, mitä olla saattaa, ja se riitti aika pitkälle”,  tapahtuman pr- ja markkinointipäällikkö Laura Ruohola lisäsi.

Suurimmaksi haasteeksi molemmat listasivat sään, sillä ennustukset eivät olleet suosiolliset ja perjantain lounasravit alkoivat kaatosateella.

“Joku korkeampi voima oli lopulta meidän puolellamme. Perjantaiaamu oli oikeasti niin synkkyyttä, että se oli oikeasti viime metrien suurin haaste.”

Ruohola toivoo, että tapahtuma osoitti suomenhevosen ja Kuninkuusravien kuuluvan Vermoon siinä missä maakuntaradoillekin.

Vermon raviradan hallituksen puheenjohtaja Juha Lyytisen mukaan liikennöinti onnistui olosuhteista huolimatta kohtuuhyvin.

“Opasteita paranneltiin vielä sunnuntaille. Koko logistiikka askarrutti etukäteen, ja Mäkkylästä tuleva kävelytiekin valmistui vasta torstaina”, Lyytinen myöntää jännittäneensä.

Rata joutui vielä sunnuntain puolella lisäämään järjestyksenvalvontaa alueelle. Ennakkoarviot yleisömäärästä oli laskettu hieman alakanttiin.

Lisää teemasta: Kuninkuusravit