Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 5 A.T. Veeti, 0,80 euroa
Toto76-2: 2 Issaquah Sund, 1,90
Toto76-3: 8 Next Direction, 3,00
Toto76-4: 2 Välähdys, 3,70
Toto76-5: 5 Some Summit, 5,40
Toto76-6: 3 Madrid, 6,70
Toto76-7: 4 Carabinieri, 34,90

Seitsemän oikein -voitto-osuus 34,90 euroa
Kuusi oikein 2,10 e.

Pasi Teinin valmentama A.T. Veeti käynnisti voitollaan Kouvolan Toto76-kierroksen.

Elämänsä iskuun 11-vuotiaana kohonnut A.T. Veeti oli huippudivisioonakarsinnassa pysäyttämätön. Hovikuski Juha Länsimäen ajokki matkasi johtavan rinnalla, josta hankki keulahevosesta otteen jo viimeisellä takasuoralla.

Olavi Nisonen pyrki Pauhiksen kanssa haastamaan A.T. Veetiä ja Länsimäkeä maalisuoralla, mutta se ei tuottanut toivottua tulosta.

Vielä voittajakehässä iloisesti hirnunut A.T. Veeti nappasi kauden neljännen voittonsa tuloksella 24,8a / 2100 metriä. A.T. Veetin voitto oli hevosen uran arvokkain, sillä ykköspalkinto oli 5000 euroa.

“A.T. Veeti tuli korvat kiinni maaliin ja oli mielestäni aika ajamaton. Pasi (Teini) on tehnyt jotain ihme asioita hevosen kanssa, sillä se tuntuu aina vaan paranevan”, Länsimäki kehui ajokkiaan.

Pauhis oli selvällä erolla toinen, Jouko Tarvainen sijoittui suojattinsa Hevillä kanssa kolmanneksi.

Toto76-2: Pitkällä matkalla nähtiin näyttävä keulasoolo.

Hannu Torvinen eteni toisen puolikkaan alussa keulaan Issaquah Sundin kanssa. Kaksikko piti reipasta tempoa yllä ja vetäisi päätöslenkille lähdettäessä pienen eron muihin. Express Duo iski keulahevosen kantaan viimeisellä puolikkaalla ja haastoi voittajaa parhaansa mukaan. Se riitti kakkostilaan ennen  Ru de l’Airouta ja Joseph Verbeeckiä.

“Päästiin kärkeen ajamaan reipasta koko matka, joka oli iso juttu tänään”, Hannu Torvinen kertoi tuloksen 14,8 / 3100 metriä ravanneen voittajan taktiikasta.

Issaquah Sund onnistui startissa upeasti, mutta aiheutti aikaisemmin lähtöön viivästyksen, kun varusteiden kanssa oli murhetta.

“Hevonen kävi kierroksilla voltissa ja löi sekkinsä poikki. Onneksi siihen jäi reikiä ja sekki saatiin takaisin paikalleen”, Torvinen paljasti.

Toto76-3: Nelivuotiaiden ryhmäajo keskeytettiin pian lähdön jälkeen, kun Thunder McQueen kaatui radan pintaan. Rataselostajan kuulutus kertoi hevosen menehtyneen, ja lähtö myöhästyi.

Kilpailu oli värikäs. Hannu Torvinen latasi Star To Be Lovedin kanssa kärkeen, mutta hevonen laukkasi pian. Tuomas Korvenoja nappasi Bean Cocktailin kanssa keulapaikan itselleen, eikä luopunut siitä Start To Be Lovedin kysyessä paikkaa uudestaan.

Viimeisellä takasuoralla oli Bean Cocktailin vuoro laukata lyhyesti, jolloin alun tarkkailleen ottanut Kuopio Stakes -voittaja Bean Cocktail eteni Iikka Nurmosen käsistä keulaan. Mika Forssin ajokki Gorgeous Boko kiritti lopussa voittajaa, mutta hiljensi itse lopussa hieman. Antti Teivaisen ajokki MAS Archie kiri toiseksi, Bean Cocktail ehti vielä kolmanneksi.

Next Directionin voittotulos oli 13,3a / 2100 metriä.

“Isot ravit ja huippuhevonen niin mikäs siinä ajellessa”, Nurmonen hymyili voittajahaastattelusa. “Pyöreämmille radoille kun päästään, pystyy hevonen menemään kaksi kierrosta melko kovaa”, Nurmonen ennusti.

Toto76-4: Suosikkien voittokulku jatkui.

Ville Korjus latasi valiodivisioonassa Välähdyksen kanssa kyselemättä keulapaikalle. Kaksikko veti hyvällä tempolla väliajoin 21,5-22,5-21,5. Viimeisellä puolikkaalla Välähdys vain nosteli päätään ja irtosi Korjuksen annettua luvan helppoon voittoon tuloksella 22,6a / 2100 metriä.

“Kouvolassa on hieno lasketella, kun paljon tuttuja on”, Korjus hymyili lähdön jälkeen.

Juha Länsimäen ajokki A.T. Visku oli parempi tiukassa kakkostaistossa ja jätti Antti Kinnusen suojatin Juntti-Jussin kolmanneksi.

Toto76-5: Jouni Kaikko Memorialissa ei parhaasta jäänyt epäilystä.

Kahdeksan kuukauden paussilta palannut Some Summit jäi lähtökiihdytyksessä toisen radan vetäjän paikalle, mutta sillä ei ollut lopulta mitään merkitystä.

Björn Goopin ohjastama huipputamma lipui jo takasuoralla kärkeen ja piti Venicen varmasti turvallisen matkan päässä maalisuoralla. Fire Spruce oli Juha Utalan kanssa kaukana kärkiparista kolmas.

“Otin alun varmistellen, en halunnut hevosen laukkaavan 1. kurviin. Olin lopussa hieman huolestunut Venicestä, sillä se on hyvä hevonen. Tunsin omallani olevan kuitenkin voimia jäljellä”, Björn Goop kertoi.

Toto76-6: Viisivuotiaiden lähdössä jatkettiin hirmuesitysten merkeissä.

Björn Goopin ohjastama Madrid juoksi ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä ja oli täysin suvereeni.

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama ori veti keulassa kolmannen puolikkan kymppiä ja viimeisen puolikkaan 11,5-vauhtia. Muut eivät luonnollisesti ehtineet kuin jäämään.

“Hevonen oli kuin lentoon lähdössä. Ei sen olisi tarvinnut mennä niin kovaa, mutta hevonen halusi niin”, ravipäivän kolmannen täysosuman ohjastanut Goop sanoi.

Robin Roof oli kaukana voittajan takana toinen, Joe Di Maggio kolmas.

Toto76-7: Kymi Grand Prixin vuoro.

Keulassa matkannut Timoko ja rinnalle kierros maaliin edennyt Carabinieri taistelivat voitosta. Jälkimmäinen vei taiston uudella kisaennätyksellä 11,0a / 2100 metriä.

Aiheesta lisää myöhemmin lisää Hevosurheilun nettisivuilla.