Tammojen maili oli hetken Saaga S:n hallussa, kunnes Akaasia runttasi väkisin sen ohi loppusuoralla. Draamaa täynnä ollut kuningaslähtö ratkesi maalikameran kuvassa Vitterille.

Virin Camilla avasi odotetusti auton takaa johtoon ja sai pian rinnalleen Norikon vaatimaan vauhtia. Virin Camilla vastasi Mika Forssin ajokille aikansa, kunnes luopui johtopaikastaan. Avauspuolikas kellotettiin 18,0 ja kova avaus painoi Norikon jaloissa, ja suosikki Saaga S pääsi keulapaikalle viimeisessä kaarteessa. Saaga S pyrki muilta karkuun, mutta takasuoralla sen selkään noussut Akaasia haastoi hallitsevan kuningattaren. Voittoaika 22,2 on tamman uusi ennätys.

Markku Hietanen kertoi voittajahaastattelussa, että pieni merkki riitti ja tamma lähti.

“Tuo tuli niin helposti, että olin aivan yllättynyt”, Hietanen kertoi. “Tamma oli yllättävän terävä, terävämpi kuin eilen. Ei tarvinnut kuin päästää menemään.”

Hietanen kertoi, ettei satsannut kaikkea lähtöön, vaan odotti ja katseli, miten tilanne selkiää. Kolmen tonnin matkan suunnitelma on selvä.

“Ollaan varovaasia ja koitetaan päästä maaliin elävänä.”

Hevosen kasvattaja, omistaja valmentaja Ari Oja-Nisula kehui Hietasen ajosuoritusta.

“Oli niin viisas ajo, ettei viisaampaa voi olla.”

Oja-Nisula ei lähde spekuloimaan viimeisen osalähdön tapahtumia.

“En tiedä miten menee, ei ole kuin kerran ajettu. Jos nyt ei yhdestoista olisi!”

 

Kuningaskilpailu oli täynnä draamaa. Jokivarren Kunkku laukkasi auton taakse ja hylkyyn asti, samaten eilen Kunkulle haasteen heittänyt Välähdys laukkasi alkukiihdytyksessä. Pekka Korven ohjastama Marat veti joukkoa ja eilisen tavoin loppusuoralla nähtiin tasaväkinen kamppailu voitosta. Vitter veti taas pisimmän korren maalikameran kuvassa ja voittoajaksi kellotettiin 21,5. Hevosen omistaa Svart Stable ja hoitaja Toni Mäntyniemi oli täysin sanaton voittajakehässä.

“Ei ole sanoja, tämä on niin hieno hetki!” Mäntyniemi sanoi.

Ohjastaja Mika Forss oli tyytyväinen hevosen suoritukseen.

“Hevonen tuli hyvin maaliin. Se oli pikkuisen innokas ilman selkää”, Forss antoi nopean kommentin. Forss nosti myös esille, että kuninkuuskilvassa asemat muuttuvat nopeasti ja ennakkosuunnitelmia ei voi luoda.

Valmentaja Jalmari Svart iloitsi lopputuloksesta.

“Tämä hevonen ei lopeta yllättämistä. Se on yllätys, että se on täällä ja sitten se voittaa tällaisen lähdön. Voisin sanoa, että Vitter on lähestulkoon täydellinen hevonen.”

Svart ei ota paineita viimeisestä osalähdöstä.

“Hevonen on näyttänyt, että kuuluu kisaan mukaan.”

Pikkukahveli jäi pois mailin osalähdöstä, ja täten myös pitkältä matkalta. Hevosurheilu ei tavoittanut hevosen valmentajaa Reijo Heiskasta kommentoimaan poisjääntiä.

 

 

Lisää teemasta: Kuninkuusravit