Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 9 Poika-Ramiini 23,63 %, 0,90 e

Toto65-2: 2 Al E.Gador Zet 16,03 %, 6,60 e

Toto65-3: 5 Winzet 6,46 %, 42,70 e

Toto65-4: 10 Villiäijä 50,60 %, 80,30 e

Toto65-: 4 Intuto 78,60 %, 94,20 e

Toto65-6: 11 Star Cat 10,12 %, 502,90 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 502,90 euroa

5 oikein 14,50 euroa

 

Vaihto: 150 540,40 euroa

Joensuun ja Turun kesken jaettu Magic Monday -kierros alkoi dramaattisesti, kun Sirkan Shotti kaatui ennen lähtölinjaa ja avauskohde jouduttiin Linnunlahdella keskeyttämään, ennen kuin se pääsi kunnolla käyntiinkään. Tämän seurauksena riviin saatiin ensimmäisenä kakkoskohteen voittaja Metsämäestä.

 

Toto65-1: Viimeisen kierroksen alkupuolella neljännestä parista selässä kolmannelle radalle lähtenyt suosikki Poika-Ramiini jatkoi takasuoralla ilman vetoapua, kiri tasaisen vahvasti perille asti ja tavoitti kuolemanpaikalta väkivahvasti tsempanneen Tempaisun ajoissa.

“Tämä on ollut pitkään hyvässä kunnossa, ja Ylösen Petri on tehnyt älyttömän hyvää työtä tämän kanssa. Kengitystä on vekslattu moneen kertaan, ja nyt rupeaa näyttämään siltä, että se tuottaa tulosta”, ohjastaja Pekka Vehviläinen iloitsi.

Kolmannesta ulkoa sujuvasti tullut B. Riitu oli kolmas ennen johtanutta Nuga Rolsia.

Sirkan Shotti selvisi kaatumisensa jälkeen omin jaloin tallialueelle. Pasi Vaittinen loukkasi itseään sen verran, että joutui jättämään loput ajotehtävät väliin.

 

Toto65-2: Kesäkengässä juossut Al E.Gador Zet valtasi auton takaa johtopaikan ja lähti vetämään raskaalla radalla niin reippaasti, että muut tyytyivät seuraamaan selvän välimatkan päässä. Erkki-Pekka Mäkinen tiesi kuitenkin, mitä teki, eikä voitto ollut vakavammin uhattuna missään vaiheessa. Al E.Gador Zet oli kolmanneksi pelatuin.

“Mä tiedän, että mulla on väkivahva hevonen, ja hyvällä hevosella pitää ajaa, niin kuin hyvällä hevosella pitää, ja mä olen kyllä mestari siihen”, Erkki-Pekka Mäkinen kehaisi.

Viimeisen takasuoran alkupuolella viidennestä ulkoa hyökännyt Guido di Quattro kiri tasaisen vahvasti toiseksi.

Keulahevosesta jääneenä pääasiassa toista rataa ilman vetoapua juossut suosikki Dreamy Chip ajoi viimeisellä takasuoralla eroa kiinni, mutta sen ravi hajosi loppukaarteen alkupuolella ja se laukkasi voittajan tuntumasta. Se löysi vielä ravirytmin, tuli hyvin ja pelasti kolmossijan.

 

Toto65-3: Toista rataa päättäväisesti edennyt Winzet pääsi kaarteen lopussa johtopaikalle, jonka se luovutti takasuoralla suosikki Long Leg Lizzylle.

Vauhti pysyi tasaisen kovana, eikä takaa pystytty nousemaan taistoon. Sisäradan hevoset sen sijaan pääsivät vapaasti kireihin ja pudottivat suosikin tylysti neljänneksi. Loppusuoran avautuessa selästä iskenyt Winzet spurttasi kolmanneksi pelatuimpana voittoon, joka oli ohjastaja Henri Bollströmille 999. ykkössija.

“Talvella päästiin hyvin ajamaan, kun oli hyvät kelit, ja pari kuukautta ajettiin vähän pidempää lenkkiä. Näyttää tehonneen”, valmentaja Heikki Nuutinen iloitsi.

Jonossa neljäntenä matkannut Midnight Mover kiri toiseksi ja sen edellä juossut Boss Gutset kolmanneksi.

Oxan Cockadoodledo joutui pakittelemaan alussa parijonon ulkopuolelta hännille. Päätöskierroksella eteen nousi vielä vetämätön selkä, ja tehtävästä tuli kärkisijojen suhteen toivoton.

 

Toto65-4: Lauantaina Mikkelin Toto75-kierroksella juhlinut Villiäijä jatkoi voittokulkuaan, mutta tuuriakin oli matkassa, kun pahan alkulaukan jälkeen kärkeen kirinyt Poikolan Neito laukkasi vähän ennen maalia edeltä.

“Rata on raskas ja limainen, ja mullakin on hevonen hokkikengässä, eikä se sopinut, mutta en ruvennut sellaista riskiä ottamaan, että olisin kesäkenkään laittanut suoraan”, Iikka Nurmonen selvitti Poikolan Neidon laukkoja.

Alussa lyhyesti laukannut Villiäijä juoksi kolmannessa ja neljännessä parissa ulkona, josta se kiersi viimeisellä takasuoralla Poikolan Neidon tuntumaan kolmanteen ulos. Se kiri hyvin, muttei saanut Poikolan Neidosta otetta, ennen kuin tämä pilasi laukkaan juuri ennen maalia.

Takarivistä laukkaavien vastustajien välistä sujuvasti läpi päässyt ja kaarteen lopulla johtoon edennyt Jasun Velho piti toiseksi ennen Arvon Herraa, joka laukkasi alussa melko pahasti. Arvon Herra ajoi porukan kiinni ja heitti saman tien takasuoralla kolmannelle radalle. Se pääsi etusuoralla kuolemanpaikalle, josta kesti hyvin.

 

Toto65-5: Kierroksen pankki Intuto pääsi sujuvasti toiselle radalle, ajoi voimalla eteenpäin ja sai toisen kaarteen puolivälissä haltuunsa johtopaikan, jonka piti sitten oikein varmasti 1.11-lopetuksen myötä. Koko 2140 metrin matka taittui aikaan 14,5a. Markus Dahlström ajoi Kari Innasen valmennettavaa.

“Eläkeläiselle se ei ole niin välttämätön, mutta tuo hevonen ansaitsi voiton. Se on niin hyvä työmies ollut, ja kun voittajia totta kai arvostetaan, niin olen tosi hyvilläni, että se sai voiton”, Kari Innanen painotti.

“Ratahan on nopea, eikä se varmaan vieläkään ihan täyttä mennyt, mutta hirveän hyvä esitys. Viime keväänä kokeiltiin ajaa, ja nyt ehkä ajetaan vähän pitempään keväällä ja latastaan muutaman kerran ilman kenkiä.”

Parhaiten lähteneen Vincent Croftin jälkeen johtoon edennyt Prayer’s Hope luovutti paikan suursuosikille ja seurasi sitten yhtä varmasti toiseksi. Toisessa kaarteessa asemat toisesta ulkoa saanut Boulder Luke kiri lopussa täpärästi Vincent Croftin ohi kolmanneksi.

 

Toto65-6: Ensimmäisen takasuoran lopulla neljännestä parista kärkihevosen rinnalle kiertänyt Star Cat jyräsi päätöspuolikkaalla vakuuttavaan voittoon. Se oli tasaisesti pelatussa lähdössä viidenneksi eniten käytetty merkki.

“Näytti siltä, että kuolemanpaikka olisi tarjolla, ja hevonen on ollut vapaalta radalta hyvä, niin ajattelin koittaa”, Jere Kiveinen perusteli rohkeaa ratkaisuaan. “Tuntui oikeastaan koko ajan siltä, että lähtö on meidän hallinnassa. Sisärata oli ehkä vähän raskaampi, ja toista rataa oli hyvä ajaa.”

Viimeisen takasuoran alussa neljännestä ulkoa hyökännyt suosikki Here Comes Marty kiri tasaisesti toiseksi. Toisen kaarteen alusta toisessa ulkona tullut Global Uncommon seurasi voittajasta selvästi jääneenä kolmanneksi.

Ensimmäisen kaarteen lopussa johtoon edennyt Westcoast Skipper antoi pahoin periksi.