Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 4 Al E.Gador Zet 39,84 %, 1,20 e

Toto65-2: 3 Shameless 5,71 %, 18,10 e

Toto65-3: 11 Tesslove 22,58 %, 43,70 e

Toto65-4: 1 Lulun Lupaus 4,27 %, 339,30 e

Toto65-5: 7 Hipatsu 15,30 %, 635,40 e

Toto65-6: 8 Roberto Diver 80,39 %, 656,70 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 656,70 euroa

5 oikein 21,20 euroa

 

Vaihto: 159 690,84 euroa

Lähtösuoran lyhyt laukka ja kaarre kolmatta rataa eivät haitanneet Al E.Gador Zetiä, joka ravasi murskavoiton Seinäjoen ja Lahden kesken jaetussa vuoden ensimmäisessä Magic Monday -tapahtumassa.

Toto65-1: Bewitch Boy painui auton takaa johtoon, mutta myös Staro Interstate mieli viereltä keulaan, ja näin kiihdytysvaiheessa laukankin ottanut Al E.Gador Zet joutui kiertämään alun kolmatta rataa.

Erkki-Pekka Mäkinen jatkoi suosikin kanssa voimalla eteenpäin ja pääsi takasuoralla johtoon. Puolikas taittui 1.11:n lukemiin, mutta Mäkinen ei vetänyt vauhtia sen jälkeenkään lönköttelyksi ja pääjoukko jäi koko ajan kaueammaksi.

Al E.Gador Zet jaksoi pitää tahtinsa hienosti maaliin saakka ja kuittasi 2000 euroa ylivoimaiseen tyyliin tuloksella 16,3a/2100 metriä.

“En yrittänyt kovin lujaa lähteä, mutta otti kuitenkin hypyn”, Erkki-Pekka Mäkinen ihmetteli. “Sain sen laukan täydestä vauhdista hienosti alas, ja sitten keulaan. Sitten ajattelin, etten rupea jarruttelemaan. Se ei silloin hyvä, kun se on vähän tasavauhtinen hevonen. Nyt oli helpompi lähtökin, ja oli kiva ajaa.”

Takarivistä maltillisesti lähtenyt Don Pescador jäi paikkojen selvittyä toiselle radalle ilman vetoapua. Se tyytyi juoksemaan Bewitch Boyn vierellä reilusti kärkihevosesta jääneenä ja rutisti rehdisti toiseksi. Myös Bewitch Boy tuli hyvin ja piti kolmanneksi.

 

Toto65-2: Neljänneksi eniten pelattu Shameless hallitsi Lahdessa ajettua kakkoskohdetta. Se veti tasaisen kovaa vauhtia ja kesti voittoon huippuajalla 13,8a/2140 metriä. Antti Teivainen ajoi 9-vuotiasta ruunaa.

“Aika yllätys, vaikka se oli viimeksi jo todella hyvä”, osaomistaja ja valmentaja Kimmo Kuusisto riemuitsi. “En olisi silti ikinä uskonut tuollaiseen aikaan ja etenkään voittoon. Ajo oli hyvä aggressiivinen. Tämä on kyllä tuosta keulasta ihan erilainen.”

Shamelessin takaa päätöspuolikkaalla vapaille hakeutunut Don Corleone Trot kiri loppusuoran vahvasti ja nousi tuntumaan toiseksi.

Lähdön selvä suosikki M.T. Kitty joutui aloittamaan kirinsä kolmannesta parista ulkoa jo päätöskierroksen käynnistyessä. Se eteni takasuoran avautuessa kärjen tuntumaan toiselle radalle, rauhoitti tilanteen vähäksi aikaa ja lähti loppukaarteessa yrittämään tosissaan keulahevosen ohitusta, mutta kun se ei onnistunut, maalisuora oli vähän vaikea ja suosikki jäi kolmanneksi.

 

Toto65-3: Takarivistä lähtenyt suosikki Tesslove kiersi toisen kaarteen aikana kuolemanpaikalle, painui loppukaarteen puolivälissä keulaan ja vastasi niukkaan voittoon.

“Tämä on tehnyt tosi hyvät startit ja on kauhean miellyttävä käteen”, ohjastaja Mika Forss kehaisi. “Se on tehnyt riskit esitykset taustalta. Nytkin meillä oli tuollainen paikka, mutta tänään koitettiin ajaa vähän rohkeammin ja annettiin ihan täysi mahdollisuus, ja hyvin se palkitsi sen. Tamma tuntui älyttömän hyvältä, ja tuntui kärkeen päästyäänkin, että siellä on varaa. Se odotti kaverin kyllä ihan siihen lapulle, ennen kuin rupesi itsekin vastaamaan.”

Voitto oli Matti Matinlaurin valmentamalle 4-vuotiaalle tammalle toinen ja tuli 2100 metrillä ajalla 16,6a.

Viimeisen takasuoran alussa neljännestä parista selässä kiriin lähtenyt ja loppukaarteessa ilman vetoapua jatkanut Lovely Easy puristi toiseksi. Sen edeltä hyökännyt ja loppukaarteessa toiselle radalle päässyt Melody Heel pinnisti kolmanneksi ennen kärkirintaman taakse jäänyttä Big Masia. Toisen kaarteen alussa kärkeen edennyt Cappucetto taipui.

 

Toto65-4: Sisältä lähtenyt Lulun Lupaus otti pian lyhyen laukan, mutta selvisi sujuvasti jonoon kolmanneksi ja pääsi kaarteen lopussa nousemaan toiseen pariin ulos.

Kun johtanut Jaajo laukkasi yllättäen viimeisen takasuoran alussa, rinnalla kiertänyt suosikki Sykloni pääsi etenemään keulaan. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä vapaata rataa jatkanut Lulun Lupaus iski saman tien kimppuun ja pisteli pian omille teilleen.

Ville Mikkanen ajoi vajaat kaksi vuotta sitten kahdesti voittanutta Lulun Lupausta, joka ravasi 2140 metrillä ennätyksensä 28,1a. Ensimmäistä kertaa tähtirajan rikkonut kymmenvuotias tamma oli viidenneksi pelatuin.

“Oli kyllä mahtava ja laukasta huolimatta noin hyvä”, omistaja Juha Mattila päivitteli. “Ville Mikkanen osaa ajaa. Villen kanssa porukassa sitä valmennetaan.”

Sykloni tuli tasaisen hyvin perille ja piti varmasti toiseksi. Vilokkinen kiri neljännestä ulkoa kolmanneksi ennen sisältä myöhään vapaille päässyttä Mootsarttia.

 

Toto65-5: Vinhatuuri ja Rojaali laukkasivat alussa. Seppo Tuisku painui kaarteessa keulaan ja luovutti paikan takasuoralla alun kolmatta rataa kiertäneelle Hipatsulle, joka sai sitten määrätä tahdin ja veti maaliin asti.

Kolmanneksi eniten pelattu Hipatsu vei kaksi tonnia 2100 metrillä ajalla 29,3a. Olavi Oja-Nisula ajoi Sakari Oja-Nisulan valmentamaa 8-vuotiasta ruunaa.

Viidennestä sisältä viimeisen kierroksen alussa toisen radan jonoon noussut ja loppukaarteessa selkään kolmannelle radalle jatkanut Viano kiri maalisuoran uloimpana tosi vahvasti ja ehti melkein täysin voittajan ulkopuolelle.

Ensimmäisestä kaarteesta toista rataa ilman vetoapua juossut Eurovaltikka mahtui reilu kierros jäljellä pudottamaan Hipatsun taakse, josta seurasi kolmanneksi.

Rojaali paikkasi laukkaansa hyvin ja oli loppukaarteessa Vianon etupuolella, mutta suoran alussa tuli uusi laukka.

Lähdön suosikki Voima-Simo jäi sisältä tukaliin asemiin. Kun vapaata viimeiselle takasuoralle mentäessä viimein tuli, ravirytmi oli sekaisin.

 

Toto65-6: Kohteiden pankki Roberto Diver ajoi kasipaikalta eteenpäin. Se pääsi kaarteen puolivälin jälkeen toiselle radalle, jatkoi takasuoran alussa Blue Flashin ohi johtoon ja hallitsi loppumatkaa mielin määrin. Iikka Nurmosen ajaman 6-vuotiaan ruunan ylivoimavoitto tuli ajalla 14,7a/2140 metriä.

“Se on ihan erikoinen ja parantaa koko ajan”, valmentama Ossi Nurmonen ihasteli. “Se on terve hevonen ja menee koko ajan eteenpäin. Siinä ei ole mitään heikkoa kohtaa.”

Kuudennessa sisällä seuraillut Die Kaiserin hakeutui päätösvaiheessa ulommas, kiri maalisuoran kuudetta rataa pitkin tosi vinhasti ja ehti tiiviin nipun ohi toiseksi. Voittajan kannoilta pudonnut Blue Flash jäi täpärästi kolmanneksi.