Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 1 Crystal Cool 15,65 %, 3,16 e

Toto65-2: 9 White Cross Bicho 2,27 %, 73,88 e

Toto65-3: 1 Mainio 52,12 %, 117,81 e

Toto65-4: 3 Loveya Fashion 46,61 %, 189,96 e

Toto65-5: 5 Hamlet Star 66,27 %, 197,56 e

Toto65-6: 5 Past Or Flash 17,22 %, 522,02 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 522,02 euroa

5 oikein 5,02 euroa

 

Vaihto: 141 226,58 euroa

Seinäjoella ja Lahdessa ravattava Magic Monday -kierros käynnistyi lakeuksilla Crystal Coolin soololla.

Toto65-1: Jopa viisi hevosta kiihdytti kaarteeseen samassa rintamassa, ja kun tarvittavia eroja ei syntynyt, piti sisimpää lähtenyt Crystal Cool johtopaikan. Tuomas Pakkanen kertoi toki jo etukäteen ajavansa keulasta.

Puolikas taittui alle 1.10:n lukemiin, mutta Crystal Cool sai vetää sen jälkeen maltilla eikä sillä ollut lopulta minkäänlaisia ongelmia. Kun Tuomas Pakkanen antoi sille loppusuoran avautuessa uudestaan menoluvan, muihin syntyi selvä ero.

Kauden toisen voittonsa saavuttanut Crystal Cool oli neljänneksi pelatuin. Kuusivuotias tamma ravasi 1600 metriä aikaan 14,1a.

Takasuoralla kolmannesta parista ulkoa hyökännyt Callela Kassius kiri ilman vetoapua tasaisen vahvasti toiseksi, ja sitä seurannut High Profile punnersi kolmanneksi. Toisesta ulkoa lopussa kaksikon perään noussut Lovely Easy ei päässyt tulemaan vapaasti.

Kiihdytyksessä uloimmas jäänyt suosikki Cheri Sane päätyi kuolemanpaikalle, josta se ei jaksanut rutistaa ihan tototaistoon.

 

Toto65-2: Lahden päässä aloitettiin yllätyksellä, kun illan toisen voittonsa ajanut Ari Moilanen siivitti White Cross Bichon ensimmäisenä maaliin.

Toisen radan jonossa lopulta neljänneksi jäänyt White Cross Bicho lähti huonosta selästä viimeiselle takasuoralle mentäessä kolmannelle radalle, pääsi takasuoralla kolmanteen ulos ja nousi loppukaarteen alussa selässä kolmannelle radalle.

Johtohevosen takaa 900 jäljellä toiseen ulos päässyt Highscore Luca hyökkäsi loppukaarteen alussa ja kiri vahvasti perille, muttei ihan pystynyt vastaamaan selästään maalisuoralla iskeneelle White Cross Bicholle.

“Kyllä se yllätti, kun ei hevosen taulu niin ihmeellisessä kunnossa ollut, mutta juoksu meni tosi hyvin. Saatiin hyvän hevosen perässä edetä loppusuoran alkuun, ja tuntui, että kyllä se pystyy ohittamaan”, Ari Moilanen kuvaili.

Voitto oli Kimmo Niemelän 6-vuotiaalle White Cross Bicholle ensimmäinen yli kahteen vuoteen. Viime kausi jäi käytännössä väliin, mutta nyt ruuna on päässyt kilpailemaan säännöllisesti ja kuittasi voiton seitsemänneksi pelatuimpana tuloksella 14,6a/2140 metriä.

Lähdön suosikki Knocking Match kiersi ensimmäisellä takasuoralla taaempaa toiselle radalle ilman vetoapua, josta se puristi kolmanneksi. Earthquaker taipui keulasta.

 

Toto65-3: Suuri suosikki Mainio piti sisältä kohtalaisen varmasti johtopaikan, sai vetää avauksen jälkeen täysin rauhassa ja hallitsi varmoin ottein maaliin asti.

Mika Forss ajoi illan toisen voittonsa Kati Lindsbergin valmentamalla 4-vuotiaalla ruunalla, joka taittoi 2100 metriä aikaan 15,3a.

Viimeisen takasuoran alussa kolmannesta parista hyökännyt Smart Leader kiersi maalisuoralle asti kaikessa rauhassa kärkihevosten tuntumassa, tuli suoran vahvasti ja työntyi johtohevosta seuranneen Proserpinen ohi toiseksi.

Taaempaa yrittäneiden tehtävästä tuli aika lailla toivoton, kun päätöspuolikas tultiin kärjessä yhtätoista.

 

Toto65-4: Nelivuotiaana seitsemästä kilpailustaan neljä voittanut Loveya Fashion palasi välivuoden jälkeen radoille voitokkaasti. Koelähdössä lujaa kulkenut tamma pääsi suosikkina etenemään johtoon ensimmäisen kaarteen lopussa ja piti paikan, vaikka selästä lopussa vapaasti iskenyt Glide On Fire haastoi hyvin.

Pekka Korpi ajoi Anne Luttiselle siirtynyttä Loveya Fashionia, joka teki 2140 metrillä ajan 15,6a.

“Pitkän tauon jälkeen hevonen oli ihan hyvä”, Pekka Korpi arvioi. “Varmaan kun muutaman startin saa, niin kyllä luulisi, että pärjää pitemmälle. Se oli ohjilla aika paljon, mutta muuten asiallinen.”

“Se oli silloin aiemmin meillä, ja ajettiin jonkin verran kilpaa. Sitten omistaja halusi astuttaa sen, ja sillä on Muscle Hillistä varsa.”

Viimeisen kierroksen alkupuolella kolmannesta parista kirikaistalle lähtenyt Sanni Sky kävi takasuoralla toisessa ulkona, mutta se jatkoi pian uudestaan kolmatta rataa ja runnoi rehdisti kolmanneksi. Spunky Girl ei loistanut kolmannesta sisältä.

 

Toto65-5: Veli-Erkki Paavola tuplasi myös illan voittotilinsä, kun kierroksen pelatuin hevonen Hamlet Star lunasti odotukset.

Sisäpuolelta lähtenyt tallikaveri Bugs Bunny Buzz ampaisi terävästi johtopaikalle, jonka suursuosikki pokkasi takasuoralla itselleen. Tässä järjestyksessä tultiin maaliin asti, ja Rim Bay Frenchy työntyi vielä sisältä kolmanneksi kaksikolle selvästi hävinneenä.

“Kun auto irtosi, oli vähän liian paineissaan, ja sitten otettiin varman päälle. Tiesin kumminkin, että tallin toinen hevonen lähtee tarvittaessa lujaa eikä sillä haluta ajaa vielä keulasta”, Veli-Erkki Paavola kertasi. “Hamlet Star ei ollut tänä päivänä niin terävä, mitä oli tuolla Härmässä, kun se sai olla tosi löysällä tämän viikon. Se vähän näkyi, mutta hevonen on kyllä hyvän tuntuinen ja siitä kehittyy varmaan ihan näppärä hevonen.”

Voitto oli tuloksen 15,2a/2140 metriä tehneelle 4-vuotiaalle Hamlet Startille kauden viides. Sillä on lisäksi vain kaksi toista sijaa, eikä muita startteja.

Bond Eagle jäi pois lähdöstä lämmittelyn jälkeen.

 

Toto65-6: Juoksupaikat löytyivät nopeasti, kun parhaiten lähtenyt Past Or Flash päästi suosikki Rambo Rivnerin heti eteensä.

Tommi Kylliäinen yritti hillitä Rambo Rivnerin menohaluja, mutta tämä painoi ohjille niin kovasti, että vauhti kiihtyi kovimmilleen jo kolmannella puolikkaalla.

Päätösvaihekin taittui vielä 13,5:n lukemiin, mutta Rambo Rivner ei jaksanut puristaa loppuhetkiä ihan täysillä ja maalisuoran alussa vapaasti kiriin päässyt Past Or Flash puristi niukasti ohi.

Kirsti Valkaman valmentama 8-vuotias Past Or Flash on tehnyt tasaisen hyvää työtä pitkin kautta, mutta ajalla 14,1a/2140 metriä tullut voitto oli ruunalle samalla vuoden ensimmäinen totosija. Se oli kolmanneksi pelatuin.

“Juoksu meni vähän sillai, kuin sitä pystyi miettimään”, tuplavoittajien kerhoon liittynyt Santtu Raitala myönsi. “Tommin hevonen oli tosi hyvän näköinen, ja sillä ajattelin, ettei käännetä vielä takasuoralla, niin varmistetaan ainakin kakkossija. Tuntui, että kiristä olisi voinut tulla vielä liian pitkä.”

Toisessa parissa ulkona matkannut Reverend Dred pysytteli takasuoralla myös asemissaan, kun takaa tehtiin ratkaisuja. Se kävi loppukaarteessa sisäradan jonossa neljäntenä, mahtui sitten hakeutumaan ulommas ja kiri kolmanneksi täpärästi ennen Harmimatic Tinkeriä, joka kolmannessa sisällä juostuaan ajautui lopussa kärkiparin taakse pussiin.