TOTO5-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA RIVIN ARVO

Toto5-1: 2 Syneri, 51,89 %, 1,22 €

Toto5-2: 11 Orzo, 15,19 %, 6,60 €

Toto5-3: 3 Alman Ninette, 22,91 %, 15,07 €

Toto5-4: 6 Hudson Web, 21,53 %, 45,16 €

Toto5-5: 6 Mary Hotshot, 18,55 %, 72,13 €

Vaihto: 55 764,50 €

Riihimäen sunnuntain toto5-kierros ajettiin helteisessä säässä.

Kierroksen kolmannessa kohteessa Marko Heikarin ajama Alman Ninette juoksi harvassa muodostelmassa sisärataa pitkin kolmantena, mistä se nousi 900 metriä ennen maalia toiseen pariin ulos. Sieltä Heikari käänsi tamman viimeisellä takasuoralla kolmannelle radalle. Kun johdossa juossut Myrskis laukkasi, Alman Ninette eteni keulaan eikä enää luopunut paikasta.

Alman Nineten omistaja, kasvattaja ja valmentaja Sari Ahola oli vielä Riihimäen radan pesupaikalla hieman pyörällä päästään. Hän oli etukäteen huolissaan, miten hellekeli hevoseen vaikuttaa, mutta huoli oli lopulta turha.

”Hetken aikaa katsoin, että tekeekö keli tepposet, mutta ei tehnyt. Aivan uskomaton suoritus”, hän hehkutti.

8-vuotias Alman Ninette aloitti kilpauransa vasta viime vuoden marraskuussa. Aholan mukaan hevosta haluttiin rakentaa rauhassa, eikä se tuntunut nuorempana olevan vielä valmis. Lisäksi erinäiset takapolviongelmat hidastivat etenemistä.

Nyt tamma kilpaili ensimmäistä kertaa autolähdössä ja 2600 metrin matkalla.

”Kyllä se pääsi nyt yllättämään. Herkisti ihan”, Ahola myönsi.

Voitto oli Alman Ninetelle vuoden kolmas, ja viimeksi se oli kesäkuun alussa Riihimäellä toinen. Ahola kommentoi hevosen suorittaneen koko ajan suhteellisen tasaisesti. Jopa yllättävän tasaisesti verrattuna siihen, millainen hevonen nuorempana oli.

”Se on ollut aina reipas. Nuorempana se oli sellainen, että jos takana oli kaksi vapaapäivää, niin sitten lähdettiin tallista kenguruloikkaa”, hän naurahti. ”Mutta nyt hevoselle on tullut ikää ja viisautta ja sen myötä se on tasoittunut paljon.”