Toto75-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto75-1: 2 Enon Vilppi 9,31 %, 2,04 e

Toto75-2: 12 Tequila Arette 11,38 %, 14,50 e

Toto75-3: 7 Lolo Lee 1,10 %, 537,88 e

Toto75-4: 11 Joriini 5,08 %, 31107,76 e

Toto75-5: 6 Farzad Boko 7,75 %, ei osumia

Toto75-6: 12 Global Solidarity 17,56 %, ei osumia

Toto75-7: 4 Odd Herakles 20,92 %, ei osumia

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 4215,50 euroa

5 oikein 151,22 euroa

 

Vaihto: 299 223,70 euroa

Neljänneksi eniten pelattu Enon Vilppi aloitti Powerparkin Ravilauantain pääpelin kohteet.

Toto75-1: Jari Aution valmentamaa Enon Vilppiä ajanut Antti Teivainen sanoi, että suurimmat ongelmat ilmenivät jo lähtösuoralla.

“Alussa hevonen oli vähän erikoinen, kun piti sitä jo tuossa kiihdytyssuoralla hätistää. Se oli tosi laiska, että päästään edes sinne keulille ensin, mutta kun sinne päästiin, sitten se alkoi ravaa hyvin ja otti kilpailutilanteen tosissaan”, Teivainen kertasi.

Takamatkan pelatuimmista Koveri laukkasi jo ensimmäisessä kaarteessa. Samoihin aikoihin kolmannelta radalta toiseen ulos päässyt suosikki Råger nousi kierrosta myöhemmin kiriin kolmannelle radalle, josta se laukkasi noin 600 metriä ennen maalia.

Rågeria seurannut Menoks jatkoi kolmatta rataa ilman vetoapua loppukaarteenkin, kun Vinksahti nosti kaarteen alussa Enon Vilpin takaa toiselle radalle.

Yliote oli koko ajan Enon Vilpillä, mutta Menoks pääsi lähelle, ennen kuin laukkasi reilut sata jäljellä Vinksahti erehtyi askelissaan juuri ennen sitä.

“Vaikea sanoa, miten olisi käynyt, mutta tämäkin kyllä vastasi. Tämä on vähän sellainen ajettava laiska hevonen, enkä tiedä, miten olisi käynyt, mutta vetolaput vedin suoran alussa ja ne tehosi kyllä hyvin, että sillai hevonen lähti etenemään vielä”, Antti Teivainen kuvaili.

Enon Vilppi teki tasaisen hyvällä matkavauhdilla 2100 metrillä ennätyksensä 25,2. Kolmannesta sisältä vapaasti tullut Rankkari seurasi laukkojen jälkeen selvästi hävinneenä toiseksi, ja Lakuri puristi neljännestä ulkoa kolmanneksi.

 

Toto75-2: Takamatkalta neljänteen pariin ulos selvinnyt Tequila Arette lähti viimeisen takasuoran alussa edellä menneen Big Boss Kempin perässä kiriin, jatkoi loppukaarteen alussa ilman vetoapua ja jyräsi vauhdikkaassa lopetuksessa varmasti ykköseksi tuloksella 15,5/2120 metriä.

Päivän toisen voittonsa saavuttanut Ari Moilanen ajoi Jetta Mäkilehdon valmentamaa 6-vuotiasta tammaa, jolle täysosuma oli kauden kolmas ja joka oli myös kolmanneksi pelatuin.

“Mikalla oli hyvä hevonen, joka veti meidät hyvin tuonne kurviin asti. Tämä tuli sitten oikeasti tosi helposti kärkiporukan ohi, eikä lopussa ollut mitään hätää”, Ari Moilanen painotti. “Tämä on mennyt nyt aimo harppauksen eteenpäin, ja on tullut tosi tosi hyvää tulosta. Se tekee selästä ehkä paremman kirin, mutta uskon kyllä, että se voiton nappaa vielä keulapaikaltakin.”

Avauspuolikkaan jälkeen johtopaikan selväksi suosikiksi luotetulle Pitch Perfectille luovuttanut Curakao hakeutui maalisuoralle tultaessa ja suoran avautuessa vapaille ja kiri toiseksi ennen kolmannesta sisältä jo loppukaarteessa ulommas noussutta Real Archia.

Werner Ors ajautui kuudenteen sisälle, josta sillä ei ollut mahdollisuuksia kärkikamppailuun.

 

Toto75-3: Tammalähtö päättyi jättiyllätykseen, kun Tapio Mäki-Tulokkaan talliin kuukausi sitten palannut Lolo Lee sujutteli toisen radan jonosta kiertelemättä ensimmäisenä linjalle.

Yli 67-prosenttisesti merkitty kohteiden luottohevonen Virginia Grif pääsi paikkojen selvittyä toiseen pariin ulos, josta se lähti takasuoralla kiriinsä.

Ensimmäisen kaarteen jälkeen ulkoradoilta kuolemanpaikalle edennyt Callela Ladyboss hangoitteli pitkään vastaan, muttei maalisuoralla jaksanut enää pitää ja alkoi samalla ajautua ulospäin. Neljännestä ulkoa toista rataa tullut Lolo Lee sai näin eteensä vapaan radan ja käytti tilaisuuden täydellisesti.

“Lähdettiin sillä miettein matkaan, että tutustutaan kaikin tavoin ja katsotaan varusteita ja muuta, mitä sille halutaan laittaa”, Lolo Leetä ensimmäisen kerran ajanut Santtu Raitala selvitti. “Ajateltiin vaan, että jos hevonen tulee hyvin maaliin, ollaan tosi tyytyväisiä. Sekin oli samaa strategiaa, ettei haittaa, vaikka jäädään kiinni. Tuntui pitkän aikaa, ettei tule tilaakaan, mutta sitten sitä tuli kreivin aikaan. Hevonen teki tosi hienon juoksun. Se on tosi hienoravinen hevonen. Se menee pitkällä loikalla, eikä vauhti tunnu niin kovalta, mitä se menee.”

Lolo Leen kanssa voittajaesittelyyn tullut hoitaja Annika Aalto kertoi, että Lolo Lee kävi tallissa jo viime vuonna.

“Se kuitenkin loukkaantui ja lähti toipumaan. Pidin siitä jo silloin, ja nyt se tuli jälleen. Sami Alamaa on tehnyt hienoa työtä sen kanssa”, hän kertoi.

Vajaat kaksi vuotta sitten edellisen kerran voittanut Lolo Lee oli vasta seitsemänneksi pelatuin. Maililla syntynyt aika 11,4a on 7-vuotiaan tamman ennätys.

Virginia Grif oli hyvä toinen ennen perässään seurannutta Club Nord Elitiä. Ensimmäisen kaarteen jälkeen keulaan edennyt Spirit Squad antoi vähän periksi.

Callela Ladybossia ajanut Ari Moilanen sai loppusuoran kaista-ajosta sakon sekä kolmen päivän ajokiellon.

 

Toto75-4: Yllätykset jatkuivat, kun puolimatkassa parijonosta Fiilingin perässä kolmannelle radalle lähtenyt Joriini kurotti maalisuoralla kärkirintamasta niukkaan voittoon.

“Jäätiin aika kauaksi parijonoon ja vauhti meni aika hiljaiseksi toisella puolikkaalla, mutta Nikosta saatiin hyvä selkä. Se oli totta kai voiton avain”, Hannu Hietanen myönsi.

Neljänneksi eniten merkitty Joriini ravasi 2100 metriä aikaan 24,8a. Fiiling ja Lumi-Masi veivät muut totosijat. Kumpikin teki rankan esityksen, sillä Fiiling kiersi ensimmäisen kaarteen sekä koko viimeisen kilometrin kolmatta rataa ilman vetoapua. Lumi-Masi puolestaan juoksi alusta asti toista rataa ilman vetoapua. Wauhti antoi keulasta vähän periksi.

 

Toto75-5: Ensimmäisen kaarteen lopulla toisesta ulkoa ilman vetoapua jäänyt Farzad Boko eteni alusta asti johtaneen Edward Alen rinnalle, piti tempon kovana ja vyöryi maalisuoralla selvään voittoon.

Hannu Torviselle päivän toisen voiton tuonut Farzad Boko oli tasaisesti pelatussa mailin pyrähdyksessä kuudenneksi käytetyin merkki, eikä sitä löytynyt yhdestäkään vielä mukana olleesta Toto75-systeemistä.

Ensimmäinen kierros taittui kympin kyytiä, mutta loppua kohden tahti laantui sen verran, että voittoajaksi tuli 11,5a. Ykköspalkinto oli peräti 20 000 euroa, ja sen myötä 7-vuotiaan Farzad Bokon voittosumma kohosi lähelle 130 000 euroa. Se tuli Ruotsista viime vuonna.

“Hevonen on vastannut niihin odotuksiin, mitä mulla kotona treenatessa siitä oli”, valmentaja Matias Salo kertoi. “Se on ollut derbyhevosia Ruotsissa, ja se kertoo jo jotakin hevosen luokasta. Talvella operoitiin vähän sen polvia, ja sen ravi on notkistunut tosi paljon siitä. Se oli varmasti oikea ratkaisu tälle hevoselle.”

Neljännestä sisältä loppukaarteessa vapaille hakeutunut President Lindy kiri suoralla uloimpana napakasti toiseksi ennen kolmannesta ulkoa loppukaarteessa hyökännyttä Attack Diabloa.

Edward Ale taipui keulasta, eikä sen taakse ensimmäisessä kaarteessa pudottanut niukka suosikki Bret Boko jaksanut myöskään puristaa kärkitaistoon.

Hannu Torvinen kannusti Matias Salon valmentaman Farzad Bokon voittoon kuolemanpaikalta. Kuva: Roosa Lindholm

 

Toto75-6: Toisen kaarteen alussa taustalta reissuun lähtenyt Global Solidarity pääsi puoli kierrosta myöhemmin johtohevosen rinnalle, josta toiseksi eniten pelattu ruuna runttasi niukkaan voittoon tuloksella 14,8a/2100 metriä.

“Markolla on hevoset ollut nyt hetken aikaa tosi hienossa kunnossa, ja niillä on kiva ajaa”, Marko Hakkaraisen valmennettavaa ohjastanut Mika Forss painotti. “Katseltiin siinä, mitä alkaa tapahtua. Tuntui jotenkin, että vauhti on maltillista ja pakko on joku ratkaisu tehdä. Tämä tulee aina perille asti. Sen verran reipasta oli koko viimeiset 800 metriä, ja hevonen hoiti hommansa tosi hienosti.”

Neljännestä sisältä loppukaarteessa vapaille hakeutunut Real Red kiri tasaisessa taistossa toiseksi ennen Wicasa Siouxia, joka hyökkäsi viimeisellä takasuoralla kolmannesta parista.

Ensimmäisen kaarteen jälkeen johtoon edennyt niukka suosikki Rambo Rivner ei jaksanut taistella ihan perille asti. Malecon laukkasi alussa ja Don Corleone Trot viimeisellä takasuoralla.

 

Toto75-7: Suomenhevoset jäivät sivurooliin Nordic Kingissä, jonka 50 000 euron ykköspalkinnon vei ensimmäisestä kaarteesta johtanut norjalainen Odd Herakles. Tom Erik Solberg ajoi Lars O. Romtveitin valmentamaa 9-vuotiasta oria, joka oli kolmanneksi pelatuin ja ravasi maililla ajan 20,7a.

Kilpailusta lisää erillisessä jutussa.