Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 10 Alvar Hem 15,72 %, 2,75 e

Toto65-2: 10 Pärttyl 33,90 %, 6,14 e

Toto65-3: 10 Hard To Trick 8,38 %, 39,32 e

Toto65-4: 7 Stoneisle Ocean 16,52 %, 145,70 e

Toto65-5: 8 Anaheim Kemp 4,13 %, 1137, 14 e

Toto65-6: 12 Amazing Warrior 22,70 %, 2753,08 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 2753,08 euroa

5 oikein 79,65 euroa

 

Vaihto: 131 799,30 euroa

Magic Mondayn rivi ratkeaa Oulussa sekä Tampereella, ja kummallakin paikkakunnalla pääpelin alkuun ajettiin IV-divisioonan karsintaa kylmäverisille.

Toto65-1: Mauri Jaara on aloittanut iltansa Oulussa täydellisesti, ja neljän lähdön jälkeen koossa on jo kolme voittoa omilla valmennettaville. Alvar Hem vei divisioonankarsinnan kolmanneksi pelatuimpana.

Puolet tusinasta laukkasi heti lähtösuoralla, ja siinä joukossa oli myös suosikki Pofori, jonka laukka jatkui hylkäykseen asti.

Takarivistä lähtenyt Alvar Hem selvisi laukkaavien vastustajien välistä neljänneksi jonoon ja toisessa kaarteessa parijonon muodostuessa toiseen ulos, josta kirin aika koitti 800 metriä ennen maalia.

Alvar Hem eteni takasuoralla alusta asti johtaneen Iinan Prinssin rinnalle ja väänsi melko tasaväkisessä kärkikamppailussa niukkaan voittoon tuloksella 29,7a/2120 metriä.

“Olen sitä mieltä, että tämä hevonen parantaa koko ajan. Se jättää vieläkin paljon sisään, mutta kun rupeaa oikein ymmärtää mennä, niin se on oikeasti juoksijahevonen”, Mauri Jaara kehaisi. “Mukava omistajille, kun ne luotti, kun minä sanoin, että tuo vähäksi aikaa meille ja saa ajaa toisten kanssa, että tuottaa nyt tulosta.”

Samaan kärkirintamaan puristi myös alussa laukannut Hissun Turbo, joka lähti toisen kaarteen jälkeen taustalta ensimmäisenä reissuun ja jatkoi etukaarteessa Alvar Hemin takana. Hissun Turbo työntyi myös Iinan Prinssin edelle toiseksi.

Toto65-2: Suosikiksi pelattu Pärttyl voitti Teivon päässä. Takarivistä kolmanteen pariin päässyt Pärttyl kiersi puolimatkassa toiseen ulos, käänsi takasuoralla uudestaan kiriin ja runnoi kahden tonnin voittoon tuloksella 28,4a/2100 metriä.

Etukaarteessa reilut 800 metriä ennen maalia viidennestä parista kirikaistalle noussut Rojaali jatkoi takasuoran lopulla Pärttylin perässä ja puristi sen tuntumassa toiseksi.

Kärjen takaa päätösvaiheessa sujuvasti ulos päässyt Masun Vilke pinnisti kolmanneksi. Johtoon kiihtynyt Arvon Herra sai matkalla painetta Sarmööriltä, kesti sitä paremmin ja putosi vain niukasti totosijoilta.

Toto65-3: Sisältä johtopaikan pitänyt suosikki Vie De Dream antoi maalisuoralla periksi. Sitä seurannut Kivarin Raindance mahtui nousemaan toiselle radalle, mutta jäi lopullisen kärkirintaman taakse pussiin neljänneksi.

III-divisioonan karsinnan voiton korjasi neljänneksi eniten pelattu Hard To Trick, joka aloitti kirinsä kolmannesta parista viimeiselle takasuoralle mentäessä ja toi sen väkevästi perille asti. Voittoaika oli 15,8a/2120 metriä.

“Heti tuntui, kun hevonen lähti kolmannelle, ja etenkin tuo viimeinen kurvi, niin se oikein puri hammasta. Siinä vaiheessa toiveet oli korkealla”, Martti Pellikka kuvaili. “Todennäköisesti Oulussa joulukuun seitsemäs päivä ajetaan, ja se on sitten kauden päätösstartti.”

Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Surprise Leader tsemppasi tosi rehdisti toiseksi ennen viimeisen kierroksen alkupuolella viidennestä parista kolmannelle radalle lähtenyttä ja sitten voittajan perässä kiertänyttä Gold Narvaa.

Toto65-4: Yli 70-prosenttisesti merkitty kohteiden pankki Willow Pride laukkasi lähtösuoralla, mutta sillä olisi ollut joka tapauksessa täysi työ Stoneisle Oceanin lyömisessä, sillä Isto Kuisman tamma yltyi huippuesitykseen.

Toista rataa rauhallisesti edennyt Stoneisle Ocean tuli toisessa kaarteessa täysin johtaneen Spirit Squadin rinnalle, antoi vähän painetta ja pääsi etusuoralla kärkeen.

Hannu Torvisen ajama Stoneisle Ocean jatkoi vauhtiin päästyään samaa tahtia koko loppumatkan ja voitti ylivoimaisesti hienolla ajalla 13,0a/2100 metriä.

“Tämä hevonen ei vaan yllätä mua. Mulla on niin kauhea mielipide tästä tammasta, ettei niitä kehtaa ääneen sanoa”, Isto Kuisma totesi. “Mennään startti kerrallaan. Meillä on omia suunnitelmia, mutta ei niistä vielä sen enempää. Hokkikeleillä ei ajeta, se on selvä.”

Willow Pride selvisi laukkansa jälkeen sujuvasti muiden mukaan ja juoksi kolmannessa sekä toisessa ulkona, josta kiri selvästi toiseksi. Spirit Squad kesti kolmanneksi.

Toto65-5: I-divisioonan karsinta päättyi Äimärautiolla yllätykseen, kun neljännestä sisältä kiertelemättä maalisuoralle asti sujutellut Anaheim Kemp spurttasi viime hetkillä kärkeen.

Kari Alapekkala ajoi Mika Haapakankaan valmentamaa Anaheim Kempiä, joka oli kymmenen hevosen lähdössä vasta kahdeksanneksi käytetyin merkki. Vuoden neljäs voitto tuli 2120 metrillä ajalla 15,4a.

“Tämä näköjään tykkää Oulussa pärjätä. Viime reissu täällä, niin voitti kanssa. Kyllä tämä näköjään kotiradasta tykkää”, Mika Haapakangas iloitsi.

“Hevonen oli oikein pirteä, ja siinä oli hyviä hevosia edessä. Hyvä matsi, mutta tuossa sata ennen maalia oli jo sellainen tunne, että tämä kerkiää ohi”, Kari Alapekkala kuvaili.

Broadway Appolo piti kiihdytyksessä sisältä johtopaikan ja luovutti sen ensimmäisellä takasuoralla Ypäjä Hereiamille. Se nousi kierrosta myöhemmin rinnalle, hankki yliotteen ja tuli 12,5-vauhtisen päätöksen hyvin perille, muttei ihan pystynyt pitämään. Ypäjä Hereiam piti selvemmin hävinneenä kolmanneksi.

Willy Wingston ei pystynyt nousemaan neljännestä parista ulkokautta kärkitaistoon. Tasaisesti pelatun lähdön suosikki Gambino Degato laukkasi lähtösuoralla.

Toto65-6: Päätöskohteen suuri suosikki Bismarck Comery lähti sisältä hyvin, ja tilanne oli sillä jo hyvin hallinnassa, kun ravi sakkasi kaarteeseen mentäessä. Toinen laukka tuli vielä hännillä reilua kierrosta myöhemmin.

Takarivin uloimmalta paikalta lähtenyt toiseksi eniten pelattu Amazing Warrior sai tasaisen juoksun neljännessä ja kolmannessa parissa ulkona, nousi toiseksi viimeisessä kaarteessa selkään kolmannelle radalle ja leiskautti päätösvaiheessa ensin neljättä rataa käyttäen lopun ylivoimaista vauhtia.

Ari Moilanen ajoi Seppo Mäntyniemen suojattia, jonka kolmas peräkkäinen ykkössija tuli 2100 metrillä ajalla 15,0a.

“Kyllä hevonen oli hyvä”, Seppo Mäntyniemi huokaisi. “Vähän oli sellainen epävarma fiilis, kun se oli perjantaina startissa ja oli lyhyt starttiväli. En oikein osannut sanoa, miten tällainen sopii, mutta hyvin se sopi. Takarivi oli tietenkin vähän paha paikka, kun sieltä oli muiden armoilla, mutta tämä on mun mielestä takaa kyllä vielä parempi kuin edestä.”

Ensimmäisestä kaarteesta johtanut Tokarev kesti selvästi hävinneenä toiseksi ennen Stoneisle Mustangia, joka löysi kolmannesta sisältä maalisuoralla kiritilat. Newport Brodde sen sijaan juuttui Tokarevin taakse pussiin.