Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 11 Always Ready 19,96 %, 4,06 e

Toto5-2: 8 Quick Diablo 25,04 %, 11,65 e

Toto5-3: 6 Twist Of Fate 2,68 %, 181,59 e

Toto5-4: 1 Deangelo 23,14 %, 377,08 e

Toto5-5: 2 Club Nord Elit 30,55 %, 728,46 e

 

Vaihto: 98 622,54 euroa

Tuomas Korvenojan valmentama Always Ready aloitti nelivuotiskautensa näyttävällä kirivoitolla Lahden Jokimaan torstairavien Toto5-avauksessa.

Toto5-1: Takarivistä kuudenteen pariin jäänyt Always Ready lähti viimeisen kierroksen alkupuolella toisen perässä kolmannelle radalle, iski maalisuoran avautuessa omaan kiriin ja tuli lopun niin väkevästi, että tavoitti loppukaarteessa kärjessä karkuteille lähteneen Promptuksen ennen linjaa.

“Saatiin ihan perfekti reissu tänään”, Tuomas Korvenoja iloitsi. “Se oli tosi rento ja rauhallinen tuolla perässä, ja vauhti oli sopivan kovaa keulassa. Meillä oli paljon varaa tuossa maaliviivalla vielä, että kiva aloitus kaudelle. Derbyyn on tähdätty.”

Kahdeksasta kilpailustaan viisi voittanut Always Ready pudotti ennätyksensä 2140 metrillä aikaan 14,6a. Se oli toiseksi pelatuin.

Promptus selvisi takarivistä kärjen tuntumaan toiselle radalle, ajoi takasuoralla voimalla eteenpäin ja pääsi kymppiavauksen jälkeen keulaan, josta oli vain niukasti hävinneenä hyvä toinen.

Lähdön suosikki Driverlane juuttui kolmannelle radalle ja pääsi vasta toisen kaarteen puolivälin jälkeen toiselle ilman vetoapua. Se tsemppasi siitä ihan rehdisti perille, mutta joutui tyytymään edellisille selvästi hävinneenä kolmanteen sijaan.

 

Toto5-2: Puolimatkassa kolmannesta parista kuolemanpaikalle kiertänyt Quick Diablo tyytyi kärjen määräämään tahtiin, tuli lopun lujaa ja voitti niukasti ennätyksellään 15,4a/2140 metriä.

Santtu Raitala ajoi Timo Korvenheimon valmentamaa nelivuotiasta Quick Diabloa, joka oli toiseksi pelatuin.

“Kasikaista on 15 hevosen lähdössä aina vähän ikävä, mutta nyt kävi kiihdytyksessä sillai hyvin, että saatiin valmis paikka eikä tarvinnut lähteä eteenpäin ajamaan”, Santtu Raitala kertasi. “Viimeksi tuntui, ettei vauhti riittänyt, niin nyt tuntui loogiselta ajaa puolimatkassa eteenpäin, kun vauhti hiljeni. Tiukille meinasi lopussa mennä, mutta hevoselle tehtiin tälle päivää pikkaisen varustemuutoksia. Se ei ole ennen nähnyt kavereita lappujen takaa. Nyt se näki ja lopulta vastasi sille yllättävänkin varmasti.”

Reippaassa avauksessa kärjen rinnalle edennyt Unbounded Stride painosti takasuoralla johtopaikalle, jonka se luovutti toisessa kaarteessa alun kolmatta rataa kiertäneelle No Vicelle.

Suosikiksi pelattu No Vice sai keulaan edettyään vetää rauhassa, mutta oli lopussa aseeton kahta vastustajaa vastaan ja jäi kolmanneksi.

Loppusuoralle tultaessa vapaille hakeutunut Unbounded Stride kiri hyvin voittotaistoon, jossa jäi täpärästi toiseksi.

Aging Well jäi kuudennesta ulkoa kirivaiheen alkaessa huonoihin selkiin. Se iski takasuoralla vapaalle radalle, pääsi pian kolmannelle ja kiri vahvasti loppuun asti nousten neljänneksi.

 

Toto5-3: Lämminveristen Suur-Hollola-ajon alkukilpailut käynnistyivät yllätyksellisesti, kun Pekka Korpi kannusti Twist Of Faten ensimmäisenä maaliin.

Viimeisellä takasuoralla kolmannesta parista selässä kolmannelle radalle lähtenyt Twist Of Fate iski maalisuoralle tultaessa omaan kiriin, tuli hyvin ja tavoitti johtaneen Jack Vaderin juuri ennen linjaa.

Tulojärjestys oli kahden parhaan osalta tismalleen sama kaksi vuotta sitten Kasvattajakruunun alkuerässä, kun Twist Of Fate voitti edellisen kerran. Viime kaudella se ei yltänyt kertaakaan edes kolmen parhaan joukkoon.

“Sille tuli kaiken maailman pientä vaivaa, ja sitten jouduttiin ruunaamaan se. Sen jälkeen se meni kyllä aika huonoksi, mutta nyt se on tuntunut vähän paremmalle, ja toivottavasti saisi pidettyä sen tuollaisessa kunnossa”, Pekka Korpi kertoi.

Seitsemänneksi eniten merkitty Twist Of Face kirjautti 2140 metrillä ajan 13,5a.

Kympin avauksessa johtopaikan napannut Jack Vader puolusti sitä hetken aikaa vielä takasuoralla, ennen kuin tahti vähän tasaantui. Sillä näytti olevan voimia ja se oli kiinni voitossa, kunnes Twist Of Fate kiri aivan viime hetkillä reilusti ulompaa vähän edelle.

Jokaisesta alkukilpailusta kaksi parasta jatkaa varmasti välieriin. Twist Of Fatea kaiken aikaa seurannut Golden Eleven nousi sen tuntumassa kolmanneksi kärkkymään kahdelle kolmanneksi sijoittuneelle luvassa olevaa jatkopaikkaa.

Kaikki eivät päässeet yrittämään lopussa vapaasti, mutta suosikki Bosses Lady ei loistanut. Se lähti takasuoran alussa toisesta ulkoa kiriin, jäi kiertämään kolmatta rataa ja antoi vähän periksi.

 

Toto5-4: Niukka suosikki Deangelo piti toisessa alkukilpailussa sisältä vaivatta johtopaikan ja hallitsi vakuuttavan varmasti maaliin saakka, vaikka matkalla tuli painettakin. Ajaksi tuli 12,8a.

Aripekka Pakkasen valmentamaa Deangeloa ajoi Ari Moilanen, joka saavutti ravien alussa 7000. voittonsa.

“Helposti saatiin keulapaikka, ja hevonen meni hyväntuntuisesti koko ajan. Se on suorittanut pitkään hyvin, ja luotin siihen aika paljon tänä päivänä”, Ari Moilanen painotti.

Kiihdytyksessä suosikin taakse pujahtanut Fast Time seurasi vapaasti toiseksi ja varmasti välieriin. Ensimmäisessä kaarteessa toiselta radalta kolmanteen sisälle pudottanut Top Of The World mahtui työntymään kolmanneksi.

BWT Caesar oli loppukaarteessa liian kaukana, kun käänsi vetämättömistä selistä vapaille.

 

Toto5-5: Club Nord Elit jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua, mutta runnoi siitäkin kolmannen alkukilpailun parhaaksi. Se painui viimeisellä takasuoralla keulaan, piti vauhdin hyvänä maaliin saakka ja kuittasi 3000 euroa ajalla 12,9a.

“Tamma on ihan superhyvä parhaina päivinään, ja tänään tauonkin kanssa se teki tosi hyvän esityksen”, ohjastaja Jukka Torvinen kehui.

Nelivuotiaana pikkuyllättäjänä St. Legerin vienyt ja viime kesänä Kasvattajakruunussa Willow Priden sekä Stonecapes Queilan kukistanut Club Nord Elit jäi helmikuun startissaan kuudenneksi, mutta Reijo Suomalaisen 6-vuotiaan tamman harjoitustiedot lupailivat hyvää ja se oli toiseksi pelatuin.

Lähdön suosikki Knows Best lähti viimeisen kierroksen alussa neljännestä parista selässä kolmannelle radalle, kiersi vetoapunsa loppukaarteen alkupuolella ja kiri Club Nord Elitin kupeelle toiseksi.

Vixpress Li seurasi toisesta ulkoa vapaasti kolmanneksi.

 

Ilta päättyi Jokimaalla pääpelin kohteiden jälkeen neljänteen alkukilpailuun, jossa suuri suosikki Cameron Evo jäi johtopaikalta yllättäen kolmanneksi.

Cameron Evo nosti tempoa maltillisen avauskierroksen jälkeen, mutta kadotti lopussa vähän raviaan ja sen takaa iskeneet Dreambow ja One Direction kävivät päätössatasella voittotaiston, jossa Dreambow piti niukasti pintansa.

Mika Mäkelän valmentamalla Caijuksella jo kylmäveristen karsinnan voittanut Antti Teivainen ajoi Dreambow’ta, jonka valmentajalle Nyyti-Maria Timoselle ilta oli täydellinen. Timosen tallista kilpaili Jokimaalla kaksi hevosta Suur-Hollolan karsinnoissa, ja sekä Rokin Maxi että Dreambow voittivat isoina yllättäjinä.

“Dreambow on treenannut kyllä tosi hyvin, ja on löydetty vähän pieniä vikoja, mitä on hoidettu, mutta kyllä tämä oli ihan täysi yllätys”, Nyyti-Maria Timonen hämmästeli.

Dreambow teki 2140 metrillä ajan 13,0a. Kolmen tonnin palkintorahojen myötä 9-vuotiaan ruunan voittosumma ylitti 100 000 euron rajan.

Toisin kuin jutussa aiemmin mainittiin, kunkin alkuerän kahden parhaan lisäksi välieriin pääsee kaksi nopeinta seuraavaksi sijoittunutta hevosta. Nyt ne sattuivat olemaan kolmanneksi sijoittuneita. Top Of The World selvisi varmasti jatkoon, ja Vixpress Li sekä Cameron Evo ovat samalla ajalla seuraavina. Useammallekin saattaa aueta vielä paikka, mikäli kaikki rankingpisteytyksen perusteella välieriin selviytyneet hevoset eivät osallistu niihin.