Vermossa oli keskiviikkoiltana viileää, mutta lämminveriset pitivät silti kesäistä vauhtia. Amaretto Scoopin 12,5 maililla on kauden kotimainen kärkiaika.

Ja mikä herkullinen kaksinkamppailu tuon tuloksen syntyvaiheina nähtiin! Suosikki Global Option paineli keulassa ja haastaja Amaretto Scoop hivuttautui toista rataa pitkin pikkuhiljaa rinnalle.

“Jäätiin ensimmäisessä kaarteessa toiselle radalle ilman vetoapua, ja päätin siinä kohtaa että siitä ajetaan nyt ja annetaan suosikille matsi”, Jyrki Tammimetsä kuvaili vaiheita kärryiltä katsoen.

Erkki-Pekka Mäkisen ajokki Global Option oli viime keskiviikkona naapurimaan ravipyhätössä Solvallassa valtaisa kestäessään koba ylivauhdin kunnialla ykkösenä keulasta. Tällä kerralla rinnalle tuli kuitenkin sellainen haastaja, jolle ruuna ei pystynyt vastaamaan. Tämä kävi selväksi oikeastaan jo loppukaarteessa, kun Amaretolla oli hienoinen ote. Loppusuora mentiin silti tasaisesti, mutta Tammimetsän ajokilla oli kuitenkin koko ajan niukka etu.

“Loppukaarteessa alkoi tosiaan tuntua siltä, etä hyvin käy. EP avasi hevosensa korvat 300 metriä ennen maalia, ja se lisäsi, mutta minun ajokkini lisäsi heti samaan tahtiin.”

Seuraavassa T65-kohteessa keula oli valttia: Dreambow haki keulan ensimmäisessä kaarteessa, ja Hannu Torvinen hallitsi lähtöä sen jälkeen Tom Erikssonin suojatilla miten tahtoi.

“Kokeiltiin ajaa ilman kaikkia kenkiä, ja hyvin tuntui toimivan”, Torvinen tuumasi ikäluokkansa derbyfinalistin menosta.