Amatöörien SM-liigan kaksiosaiset finaalit ajetaan Kuopiossa 23.10. ja Ylivieskassa 29.10. kokeneella ohjastajakaartilla. Mukana ovat mm. maailmanmestari Janne Räisänen, Euroopan mestari Teemu Keskitalo sekä monta entistä Suomen mestaria Hannu Korven ja Juha-Pekka Ahosen johdolla.

”Tänä vuonna tarvittiin finaaliin pääsemiseen ennätyspisteet, ja kilpailu paikoista oli kovempi kuin koskaan ennen. Tämä näkyy myös finalistien nimilistassa, jossa on kokemusta ja menestystä enemmän kuin koskaan aikaisemmin”, kisassa mukana oleva Marko Majaniemi sanoo.

Uusina niminä finaalissa nähdään mm. Mikael Östman (2937 starttia) ja Marko Hautamäki (1326 st).

”Finaalilähdöt ajetaan hyvillä palkinnoilla, joten kisasta hyötyvät hevosenomistajat ja valmentajatkin. Uskonkin, että nähdään hienot kisat”, maalailee finaaliin yhdeksättä kertaa osallistuva Majaniemi.

Hän on hieman huolissaan siitä, toteutuuko Kuopion finaali, sillä hevosenomistajien ilmoittamishanakkuus ei toistaiseksi ole ollut järin suurta.

”Ehkä he empivät, kun ei saa ilmoittaa tutulle kuskille tai sitten tämän päivän Kajaanin ravit laukaisevat tilannetta. Huomenna ajetaan Joensuussa, mutta silti kannattaa ilmoittaa Kuopioonkin. Välistartillakin päässee mukaan, ainakin suomenhevoslähtöön.”

Ilmoittaminen Kuopioon päättyy 16. lokakuuta klo 9.