Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 6 Jullen Eko 32,73 %, 1,30 e

Toto5-2: 10 Ambrogio 40,74 %, 1,60 e

Toto5-3: 6 Koveri 61,50 %, 1,70 e

Toto5-4: 1 Cool On Photos 35,36 %, 1,90 e

Toto5-5: 3 Callela Leonard 63,47 %, 1,90 e

 

Vaihto: 72 924,70 euroa

Toisessa kohteessa Oulun Äimäraution raveissa kilpaillut Ambrogio kiersi takarivin lähtöpaikastaan huolimatta nopeasti johtoon ja veti suosikkina varmaan voittoon.

 

Toto5-1: Avauskohteen suosikki Jullen Eko sai juoksuradalta hyvän startin ja hallitsi sitten maaliin asti, vaikka ensimmäistä kertaa kilpailussa käytetyt hokit hieman haittasivat menoa.

“Haparoi monessa kohtaa, mutta sitten kun tuli vauhtia lisää, sitten meni hyvää ravia”, Juhani Harmoinen summasi. “Ei se lopussakaan ollut varma, vaikka varaa olisi ollut.”

Vauhtia löytyi joka tapauksessa niin paljon, että Jullen Eko alitti volttilähetykselläkin nyt tähtirajan, kun 2100 metriä taittui aikaan 29,8. Voitto oli keväällä kilpailemisen aloittaneelle Harmoisen 6-vuotiaalle kasvatille neljäs, kun startteja on takana yksitoista. Kasassa on lisäksi kolme kakkosta ja yksi kolmas sija.

Ensimmäisellä takasuoralla viidennestä sisältä toiselle radalle noussut ja pian ilman vetoapua jatkanut Ponriot eteni Jullen Ekon tuntumaan ja tsemppasi siinä toiseksi. Kolmannessa sisällä hieman asemiaan menettänyt Vincent Lax pääsi etusuoralla toiselle radalle, eteni tasaisesti ja pääsi loppukaarteessa kärkiparin tuntumaan. Se nousi uloskin, muttei pystynyt haastamaan.

Helkan Terttu laukkasi viimeisellä takasuoralla kärjen takaa. Valtroks laukkasi lopussa rahasijalta.

 

Toto5-2: Santtu Raitala käänsi takarivistä lähteneen Ambrogion reissuun jo ensimmäisessä kaarteessa ja pääsi heti takasuoralla vastuksetta keulaan.

Kovin haastaja Diablo Sisu juoksi kolmannessa parissa ulkona, josta se iski viimeisellä takasuoralla Ambrogion kupeelle. Tämä vastasi kuitenkin varmasti.

“Eturivi oli sen näköinen, että kun tarpeeksi aikaisin menee kysymään, niin jokaiselta voi keulapaikka olla tarjolla meille”, Santtu Raitala perusteli varhaista ratkaisuaan. “Oli se vähän Diablo Sisuakin vastaan, kun se oli meidän takana ja hyvä Bodenissa heti tauolta, niin en halunnut ruveta sille vetoapua antamaan. Kyllä se silti hienon haasteen heitti.”

Maarit Ollikaisen valmentama Ambrogio teki 2100 metrillä ajan 15,2a. Ykkössija oli 6-vuotiaalle ruunalle kauden kahdeksas, ja niistä enin osa on tullut juuri Oulusta.

Alun johtanut Quartam De Caelo seurasi kärjen takaa vapaasti kolmanneksi. Loppukaarteessa taustalta neljättä rataa iskenyt Smooth Criminal kiri vauhdikkaasti neljänneksi.

 

Toto5-3: Koverille tappio on lähes tuntematon käsite, mutta kuudes peräkkäinen täysosuma ei tullut mitenkään helposti.

Tapansa mukaan reippaasti lähtenyt Koveri sekosi lähtösuoralla askelissaan, ja tilanne näytti porukan keskellä vähän aikaa huolestuttavalta, mutta ravisävel löytyi lennosta. Edessä oli samassa vapaa toinen rata, jota pitkin suursuosikki eteni takasuoralla keulaan.

Jepulis kiersi takasuoralla tallikaverinsa Pikku-Rytin eteen toiselle radalle ja sai toisessa kaarteessa puolestaan selän Tähti Kepusta, joka kuitenkin laukkasi etusuoran alussa.

Jouko Kankaan valmennettavat tarjosivat Koverille loppuhetkillä tiukan haasteen, ja järjestys jouduttiin varmistamaan maalikameran avulla.

“Varmaan laukka tuli siitä, että oli hokit ensi kerran alla, mutta kaverit oli kanssa hyviä”, Ahti Antti-Roiko arvioi loppuratkaisua.

Pasi Impolan 7-vuotias ori teki 2100 metrillä ajan 27,5. Jepulis kamppaili kupeella vain täpärästi hävinneenä toiseksi ennen samaan rintamaan puristanutta Pikku-Rytiä.

 

Toto5-4: Suosikkien voittokulku jatkui, vaikka sisärata ei ollut Cool On Photosille paras lähtöpaikka. Väylä vapauteen aukesi kolmannesta sisältä viimein päätöspuolikkaalle lähdettäessä, ja voittajan nimi oli pian selvillä.

“Heti huomattiin, ettei ole mitään mahdollisuutta keulaa pitää, kun se meni arkaillen siihen auton taakse”, ohjissa ollut Janne Soronen kuvaili. “Koitettiin vaan päästä ravilla matkaan, eikä sitten tullut tilaa nousta toiselle radalle, niin ei auttanut kuin luottaa tuureihin. Päästiin sitten sujuvasti nousemaan, ja heti kun vapaa rata tuli, niin tuli kyllä valtava paine ohjiin. Siinä vaiheessa jo tiesi, että jos ei ihmeitä satu, niin pitäisi kyllä hoidella tämä lähtö. Kurvit on aina vähän vaikeita, mutta ei tämä mikään laukkuri ole.”

Katja Melkon valmentama Cool On Photos teki 2100 metrillä ennätyksensä 14,7a. Voitto oli sille kauden kuudes.

Ensimmäisellä takasuoralla kolmannesta parista kärkeen leiskauttanut Artie B.Zet piti tempon tasaisen kovana, ei jaksanut puristaa ihan täysillä perille ja oli aseeton suosikin kirin edessä. Se kesti kuitenkin toiseksi niukasti ennen viidennestä parista kirinyttä Easy Vacationia ja sisältä vapaasti tullutta Armani Pressiä.

 

Toto5-5: Pohjarivi täydentyi, kun kohteiden pelatuin hevonen Callela Leonard hallitsi avointa lähtöä mielin määrin. All Inin laukka ennen lähtölinjaa helpotti kovasti.

“Tietysti se muutti ajatusta aika paljon. Sen jälkeen oli selvää, että kokeillaan eteenpäin”, Petteri Joki vahvisti. “Se oli koko matkan ihan terävä ja meneväinen, että tänään oli kyllä helppoa.”

Reipas kolmas puolikas kypsytti vastustajat, ja selvään voittoon riitti tulos 15,3a/2100 metriä. Ykkössija oli 5-vuotiaalle kriterium-voittajalle kauden viides.

Loppusuoran alussa toisesta ulkoa kiriin päässyt Titane Nordique puristi varmasti toiseksi. Pääosin toista rataa ilman vetoapua juossut Good Dynamite ja kolmannesta sisältä aika vapaasti tullut Not Afraid tulivat maaliin yhtä aikaa, ja kolmas sija jaettiin niiden kesken.