Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 5 American Hero, 20,60 %, 1,33 euroa
Toto65-2: 1 Mascate Match, 89,83 %, 1,42 e
Toto65-3: 5 Main Stage, 55,33 %, 1,88 e
Toto65-4: 7 Sahara Peyote, 20,46 %, 5,63 e
Toto65-5: 7 Callela Ikaros, 13,29 %, 17,26 e
Toto65-6: 8 Always Ready, 34,66 %, 21,81 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 21,81 euroa
Viisi oikein 2,23 e

Vaihto: 174 674,08 euroa

Derbykenraalissa Morris jätti American Heron hopealle, mutta marssijärjestys muuttui Suuren Suomalaisen Derbyn ensimmäisessä karsintakoitoksessa Vermossa. Jokaisesta keskiviikkoillan derbyn karsintalähdöstä finaaliin pääsi kaksi parasta.

Toto65-1: Antti Teivainen latasi American Herolla kovat piippuun kiihdytyksessä, eikä keulanimestä tarvinnut jossitella. Iikka Nurmonen nousi myöhemmin River Kingillä toiselle ilman vetoapua, mutta keulaan ei ollut asiaa. Saman sai todeta Juha Utala Morrisin kyydissä kierros juostuna, kun kierrätti ajokkinsa toiselle ilman vetoapua.

American Hero ja Morris erottuivat voittovääntöön, jossa ajettiin tosissaan kilpaa, ja American Hero hallitsi varmoin ottein perille 2620 metrin voittoajalla 14,1a.

“Oli tarkoitus, että satsataan vähän lähtöön. American Hero on tosi teräväravinen hevonen, joka vaihtaa nopeasti rytmiä. Keulapaikka yllättävän helposti saatiin, eikä hevonen jäänyt painamaan hulluna”, Antti Teivainen selosti.

“Loppu tultiin tosi kovaa, mutta hyvin hevonen tuli ja piti varmaan voittoon.”

Juha Utala antoi Morrisille tappiosta huolimatta puhtaat paperit.

“Se oli touhukkaampi kuin edellisissä starteissaan. Veikö se parasta terää, mutta ihan hyvä suoritus silti.”

Toto65-2: Derbyn ennakkosuosikki Mascate Match hölkkäili itsensä odotetusti karsintavoittajana finaaliin.

Mascate Match piti sisäradalta keulapaikan vaivatta. Paikka megasuosikin takana oli erittäin haluttu, ja Jari Autio onnistui pitämään ysiradalta lähteneellä Muckelymimmyllä “Massin” selän.

Mascate Match piti hiitinomaisessa kisassa voittoon, Muckelymimmy seurasi yllättäjänä toiselle finaalipaikalle.

“Parisataa piti reipasta ajaa, mutta sen jälkeen aika rauhallista oli koko matkan. Ei tarvinnut kuin se 200 metriä juosta, sitten sai hölkötellä”, Pekka Korpi kertoi valmentamansa Mascate Matchin voiton helppoudesta.

Mascate Matchin voittoon riitti tulos 15,0a/2620 metriä.

Toto65-3: Kolmannen derbykarsinnan 9000 euron arvoiseen voittoon runttasi kuin runttasikin Ojanperän tallin Main Stage harha-askelistaan huolimatta.

Pekka Korpi yllätti kiihdytyksessä Ari Moilasen ja Skyfall Shinen Arctic Emman kanssa. Kärkipaikka oli tarjolla kakkossuosikki Skyfall Shinelle, mutta ensimmäiset noin 300 metriä lipsahti kovavauhtiseksi.

Santtu Raitala juuttui Main Stagen kanssa toiselle ilman vetoapua, jossa ajoi todella tasaisesti. Kirilenkin alussa Raitala eteni ajokkinsa kanssa vasta keulahevosen rinnalle. Viimeisellä takasuoralla Main Stage haparoi, ja laukka näytti olevan lähellä. Ori pysyi ravilla, mutta Skyfall Shine vaikutti keulassa voittajalta. Main Stagen viimeinen isku lopussa tuotti toivotun tuloksen, ja se ehti juuri ennen maalilinjaa kärkeen.

“Main Stage haparoi tosi paljon muutamaan kertaan. Tuli sellainen olo, että voihan piip ja ärräpäitä. Manu onneksi selvitti askelilleen, ja päästiin lähemmäs kärkeä. Koko ajan oli sellainen ajatus, ettei kovinta sanaa ole sanottu. Marginaalit olivat pienet, että kerettiin vielä voittoon”, Santtu Raitala myönsi.

Tammaderbyn finalistit ratkottiin aikaisemmin illalla. Tästä pääset lukemaan aiheesta.

Toto65-4: Neljäs karsinta oli melkoinen taktiikkajuoksu, jossa parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Sahara Peyote runttasi parhaaksi toiselta vailla vetoapua.

Mikael Pitkäsen ajokki Unbounded Stride latasi aluksi keulaan, ja Jarmo Saarela voitti Comway Cotterin kilpajuoksun keulapaikan hakemisessa.

Comway Cotter sai vetää kiihdytyksen jälkeen todella rauhassa, ja vasta loppua tultiin lujaa. Comway Cotter oli selvästi paras, mutta kakkostaisto oli tasaisen Comway Cotterin ja 2. ulkoa juosseen Samvaisin välillä, joka päätty ensin mainitun eduksi.

“Ei jäänyt muuta paikkaa, mutta hevonen oli lämmittelyssä jo tosi hyvä. Se hyvin rauhoittui tuohon, joten kiva oli ajaa, vaikkei mielipaikka ollut tällä matkalla. Tuomas kun ulkoa lähti, hevonen itse alkoi vastaamaan sille. Sata ennen tuntui, että pidetään paikka”, Ari Moilanen puheli Markku Niemisen tallin voittajasta.

Sahara Peyoten voittoon riitti aika 16,2akp.

Toto65-5: Jälleen napattiin paikat loppukilpailuun kärkiparista, kun Callela Ikaros veti parhaaksi ennen rinnallaan matkannutta Quickatorea.

Juho Ihamuotila oli nopein Believe Your Dreamin kyydissä alussa, mutta Olli Koivunen pääsi Callela Ikaroksen kanssa etenemään kärkipaikalle. Siitä se karkasi vastustajiltaan lopussa nasakalla tyylillä, eikä Olli Koivunen jättänyt kehumatta Jere Taulion valmennettavaa.

“Hevonen lämmitti oikein tosi hyvin. Mitä enemmän pruuvasin ja tunnustelin sitä, tuntui että päästään lujaa matkaan – ja se onnistui”, Olli Koivunen iloitsi. “Ikaros pyöritteli korviaan, ja oli ollut koko matkan huippuhyvän tuntuinen. Itseltäkin tippui kivi sydämeltä, kun tuli onnistuminen oikeaan paikkaan. Sille jäi älyttömän paljon voimia käyttämättä. Toivottavasti saadaan viime vuoteen hyvitystä, toki Massi voi olla liian kova pala.”

Callela Ikaros teki voittoajan 14,9akp.

BWT Echo laukkasi lähtöön, ja sen juoksu meni senkin jälkeen haastavaksi, mutta suosikki nousi kolmanneksi.

Toto65-6: Hannu Laakkosen treenistä avannut ja sairastauolta palannut Always Ready ei jättänyt  voittaessaan ketään kylmäksi.

Iikka Nurmonen piti kiinni kärkipaikastaan Ilos Silmarillionin kanssa. Kaksikko johti kunnes ensin Antti Teivainen lähti Marschall Matchillä kolmannelle ja Kari Rosimo Always Readyllä tämän edelle. Always Ready leiskautti kirilenkille lähdettäessä hurjalla spurtilla kärkeen ja pakeni murskavoittoon komealla voittotuloksella 13,6a/2620 metriä.

Kilpailuun valmistautuminen ei mennyt Always Readyllä keskiviikkonakaan toivotusti.

“Oltiin vähän huolestuneita, kun lämmittelyssä hevonen oli ylikierroksilla”, Kari Rosimo paljasti. Hevonen ei tykkää jos pitelee liian lujaa kiinni. Se alkaa olemaan mitä parhaimmillaan oli, tänään se oli erittäin hyvä.”

Iikka Nurmonen pussitteli Peace Of Gloryä loppukaarteessa parhaansa mukaan, mutta Juha Utalan ajokki pääsi lopussa irti ja tuikkasi itsensä finaaliin.