Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 1 Angel Raziel, 36,59 %, 0,60 euroa
Toto65-2: 9 Krampus, 27,94 %, 1,90 e
Toto65-3: 8 Nopsan Vauhti, 10,97 %, 8,50 e
Toto65-4: 5 Ice Wine, 4,98 %, 151,30e
Toto65-5: 4 Edward Ale, 26,60 %, 520,50 e
Toto65-6: 10 Hill Yes, 31,18 %, 944.30 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 944,30 e
Viisi oikein 25,00 e

Vaihto: 330 537,80 euroa

Mika Forssin ajokki Angel Raziel käynnisti keulavoitollaan Vermon Toto65-jackpotkierroksen.

Toto65-1: Nina Pettersson-Perklenin valmentama Angel Raziel menetti keulapaikan lujaa matkaan ampaisseelle Sun Sayenille, mutta Mika Forss oli suosikin rattailla terävänä ja nosti ajokkinsa toiselle radalle ja pokkasi keulapaikan itselleen heti takasuoralla.

Suosikin etukäteen kovimmat haastajat tulivat Koivusen tallista. Kaksikosta Harri Koivusen ajama He Is Felix suuntasi nopeasti kiihdytyksen jälkeen toiselle ilman vetoapua, mutta Angel Raziel sai tehdä verrattain oman juoksunsa.

Viimeisen takasuoran lopussa Mika Forss pyyteli ajokiltaan lisää vauhtia, jolloin Angel Raziel teki pienen eron muihin. Loppukaarteessa He Is Felix ja Olli Koivusen ajama kakkossuosikki Fox Lover lähestyivät. Rahanjakosuoralla niistä ei kuitenkaan ollut uhkaa Angel Razielille.

Nina Pettersson-Perklen oli ennen starttihetkeä huolissaan.

“Hevonen rupesi yskimään lämmityksen jälkeen. Muutaman hevoset ovat olleet tallissa flunssassa, ja pelkäsin tämänkin olevan kipeänä. Angel Raziel oli tänään villimpi kuin viimeksi, se säikkyi kaikkea. Eteenpäin ajaminen ei onnistunut siksi tänään, kuten olisi haluttu”, Nina Pettersson-Perklen viittasi kiihdytykseen.

Syyskuussa Suomessa voitokkaasti debytoinut Angel Raziel vei 2500 euroan ykköspalkinnon voittotuloksella 16,1a / 2100 metriä.

Johtavaa peesannut Sun Sayen puolusti kakkosrahoille ennen He Is Felixiä.

Toto65-2: Kierros jatkui suosikkivoittajien merkeissä, kun Ari Hartikaisen treenaaman Krampus onnistui vaihteeksi.

Santtu Raitalan ohjastama Builder’s Diamond oli kiihdytyksessä nopein ja eteni keulapaikalle. Avauspuolikkaan 5-vuotias tamma joutui kiskomaan 11,5-lukemiin, mutta sai laskea matkavauhdin jatkossa minimiin.

Lisää tempoa saatiin lisää etusuoralla, kun toisessa ulkona matkannut Krampus sai Ari Moilaselta käskyn eteenpäin ja toiselle ilman vetoapua. Siitä 5-vuotias hankki otteen keulahevosesta jo takasuoralla. Juha Utalan ajama Capehill’s Cadeau kehitti terävän loppukirin ja kiritti voittajaa, mutta Moilasen mukaan hätää ei ollut.

“Ei ollut tiukkaa, vaikkei marginaali ollut suuri. Kaulanmitan piti eroa. Kivaa, että hevonen onnistui, kun monesti mennyt juoksu monen asia takia mönkään, vaikka kunto ollut hyvä”, Ari Moilanen myönsi.

Krampuksen ja Capehill’s Cadeaun jälkeen kolmanneksi pisteli Jarmo Saarelan ajama Erica Eme.

Toto65-3: Kylmäveristen ykkössarjassa Nopsan Vauhdilla sattui pöljä päivä! Konkariruuna vei lähdön huimalla esityksellä johtavan rinnalta.

Kiihdytyksessä Mika Forssin ajama Pyörylän Paroni puolusti keulapaikan Harri Koivusen ajokkia Nopsan Vauhtia vastaan, joka jatkoi hiillostustaan herkeämättä. Ensimmäinen puolikas tulitettiin syksyisissä olosuhteissa 17,5-vauhtia ja vielä kierros mentiin hurjasti 21,0-lukemiin.

Hirmuvauhtisesta avauslenkistä huolimatta takana matkanneiden kirit eivät kantaneet, ja kärkipari erottui muista loppuun asti. Ruunakaksikko polki maalisuoraa rinta rinnan, kunnes Nopsan Vauhti hankki ennen maalia otteen ja voitti tuloksella 24,0a/2100.

“Koitettiin reippaasti lähteä liikkeelle, mutta Pyörylän Paroni sai jalan väliin. Ei ollut sitten kauheasti tehtävissä, kuin antaa mennä ja katsoa kumpi jaksaa paremmin. Hyvä oli ajaa noin, kun omistajan valtuudet olivat. Hän sanoi, että Nopsan Vauhti syö aina kuolemanpaikalta Pyörylän Paronin. Itse en uskonut, mutta kyllä Ismo (Truhponen) tiesi”, Harri Koivunen nauroi.

Harri Koivuselta nähdään harvemmin yhtä aktiivista taktiikkaa.

“Olikohan jotain 80-lukua?” Harri Koivunen vastasi nauraen haastattelija Jarkko Litmasen kysyessä milloin ohjastaja oli ajanut viimeksi yhtä aggressiivisesti.

Toto65-4: Kierroksen suurin suosikki Jamie Hyneman sai tyytyä kakkostilaan, kun Ice Wine kehitti hirmukirin.

Hannu Torvisen ajama Ice Wine lähti auton takaa hippulat vinkuen ja otti ensin keulapaikan. Ari Moilanen otti Jamie Hynemanin kanssa alun tarkkaillen ja ajoi sitten suursuosikin keulaan.

Pieneltä paussilta palannut One Break Broline matkasi johtavan rinnalla. Tämän menon hiipuessa Ice Wine pääsi maalisuoralla irti ja ohitti keulahevosen 11,5-lopetuksessa herkällä tyylillä.

“Tosi hienosti rentoutui hevonen 1. kurviin. Ari tuli nopeasti rinnalle, joten oli selvää antaa keulapaikka pois. Arin alta pois ajaminen meni hienosti, eikä normaali hevonen tee tuossa vaiheessa tuollaista spurttia. Ice Wine oli älyttömän hyvä”, Hannu Torvinen kehui.

Toto65-5: Hienotasoisessa kultadivisioonakarsinnassa kiihdytys ratkaisi – kuten vastaavissa monesti – paljon.

Ari Moilasen ajama Grant Boko lähti lujaa liikkeelle, mutta sen laukatessa Olli Koivusen ajama Edward Ale pääsi vetötöihin.

Kierros jäljellä Ville Nisonen iski Your So Vainin kanssa johtohevosen kimppuun kierros jäljellä, mutta tämä vastasi ja karkasi lopussa helppoon ykköstilaan.

“Reippaasti lähdetttiin liikkeelle ja katsotiin mitä tapahtuu. Tuuri kävi, kun Grant Boko laukkasi, ja sen jälkeen päästiin keulapaikalle. Kaikki oli tosi helppoa, vaikka saatiin yllättävä väliattacki tuhat jäljellä. Mitään se ei haitannut, hevonen oli tosi hyvä tänään”, Olli Koivunen kehui.

Toto65-6: Siru Juutisen valmentama Hill Yes nappasi avausvoittonsa Suomessa.

Erkki-Pekka Mäkinen piti sisäradalta Fast Timen kyydissä keulapaikan, mutta hintalapussa luki kympin avaus. Vielä avauskierroskin mentiin lujaa 12,5-kyytiä.

Juha Utala iski viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa suosikki Hill Yesin rattailla ja kaksikko kiihdytti nopeasti parhaimpaan vauhtiin ja karkuun kohti ylivoimavoittoa.

“Ei ollut oikein rytmissään, mutta vapaata latua saadessa ryhdistäytyi. Tosi hyvä hevonen. Tykkään, kun on tällainen jenkki – ei pullaa eikä paina. Tekee työnsä, vaikka muuten kekkulipoika onkin”, Juha Utala veisteli.

Spade Ace Frido oli toinen, Callaway Scoop kolmas.