Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 7 Annan 29,73 %, 0,74 e

Toto65-2: 3 Look Complete 69,92 %, 1,00 e

Toto65-3: 2 Ove 16,21 %, 5,23 e

Toto65-4: 8 Eliten 14,42 %, 37,79 e

Toto65-5: 1 Excalibur It 32,30 %, 74,60 e

Toto65-6: 3 Memphis Minnie 24,86 %, 125,49 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 125,49 euroa

5 oikein 5,28 euroa

 

Vaihto: 215 993,92 euroa

Porissa ja Lappeenrannassa ajettu Magic Monday -rivi alkoi suosikiksi pelatun Annanin vahvalla näytöksellä.

Toto65-1: Merran Petra ampaisi eturivin uloimmalta paikalta omaa vauhtiaan johtoon, mutta rauhoittui heti ja lähti vetämään 2600 metrin kisaa tasaista tahtia.

Toiseen pariin selvinnyt Annan kiersi ensimmäisen kaarteen jälkeen kuolemanpaikalle. Se näytti loppukurvissa putoavan taistosta, mutta tuli suoran vankasti ja vyöryi varmasti ykköseksi, kun Merran Petran vauhti hiipui hieman.

“Annan on oikein mukava kotoajossa. Hiukan rauhaton on vielä ollut tuossa katoksella, mutta kai se aika siitä tasaa senkin”, valmentaja Martti Hämäläinen kuvaili 8-vuotiasta tammaa. “Kaarteissa sen meno ei ole parasta, mutta se tulee loppuun asti. Tiesin, ettei se siitä peruuttaa rupee. Kerran tai kaksi vielä ajetaan ja sitten ruvetaan treenaamaan välillä.”

Tuloksella 30,3a/2100 metriä voittanutta Annania ajoi Jarmo Saarela, jolle ykkössija oli illan toinen.

Toisesta ulkoa loppukaarteen puolivälin jälkeen kolmannelle radalle noussut Naskalin Helmi ei pystynyt vakavasti haastamaan Annania, mutta seurasi varmasti toiseksi.

Kolmannen kaarteen alkupuolella neljännestä parista reissuun lähtenyt Jamas Viljo eteni kärkihevosten tuntumaan, muttei päätöspuolikkaalla enää pysynyt mukana.

 

Toto65-2: Kierroksen pankki Look Complete nosti Iikka Nurmosen saldon Lappeessa kahteen voittoon.

Kaarteeseen mentäessä vastuksetta johtoon edennyt Look Complete tiivisti tahtia 16,5-vauhtisen kierroksen jälkeen, pisteli päätöspuolikkaan kympin pintaan ja jätti muut kymmenien metrien päähän. Ylivoimavoitto tuli 2100 metrillä ajalla 14,7a.

“Annoin sen takasuoralta mennä, ja ihmeen kovaa se pyytelemättä meni”, Iikka Nurmonen ihasteli.

Viimeisellä takasuoralla tukalista asemista sisältä toiselle radalle päässyt Finest Chocolate käänsi loppukaarteessa takaisin sisäradalle, jota pääsi tulemaan sitten vapaasti ja kiri terhakkaasti toiseksi.

Alkuvaiheessa neljänteen ulos pakittanut Einstein Sisu lähti viimeisen kierroksen alkupuolella parantelemaan asemiaan, mutta se tuli lopulta myös sisäkautta ja ehti kolmanneksi, kun kirit ulommilla radoilla eivät kantaneet.

 

Toto65-3: Puolimatkassa toisesta ulkoa kärjen rinnalle kiertänyt Ove puristi toiseksi pelatuimpana niukkaan voittoon. Seppo Markkula ajoi Jarmo Niemelän 6-vuotiasta oria, joka kuittasi tonnin 2100 metrin matkalla ajalla 15,3a.

Lähdön väriläiskäksi nousi jättiyllätystä havitellut Cherokee King, joka johtohevosen takana juostuaan hakeutui maalisuoran avautuessa vapaalle kolmannelle radalle ja puristi napakalla kirillä lähes täysin Oven rinnalle.

“Oli kyllä viimeistelyssä hyvä, mutta en odottanut, että tällaista tulee”, Petri Baltzar kertoi Cherokee Kingistä.

Vetotöistä huolehtinut Promptus joutui hyvästä esityksestä huolimatta tyytymään kolmanteen sijaan. Sisältä lähtenyt suursuosikki Gillian Comery jäi jonoon kolmanneksi eikä päässyt käyttämään ehkä kaikkia voimiaan, kun seuraili rintaman takana neljänneksi.

 

Toto65-4: Ulkoa lujaa lähtenyt Eliten painui kaarteeseen mentäessä johtopaikalle, jonka piti sitkeästi maaliin saakka.

Voitto oli Terho Rautiaisen 6-vuotiaalle oriille kauden ensimmäinen ja tuli kolmanneksi pelatuimpana ajalla 30,3a/2100 metriä.

Johtohevosen takaa päätöspuolikkaan alkaessa toiseen ulos siirtynyt Melkeri iski maalisuoralle tultaessa kiriin ja puristi voittajan kupeelle toiseksi.

Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Milrid tuli myös vahvasti perille, mutta jäi kolmanneksi.

Selvä suosikki Nuga Rols hylättiin kiihdytysvaiheessa tulleesta laukasta.

“Siinä olisi pitänyt olla vähän tiukempi sekki. Se vaan kompuroi siinä alkuun, mutta muuten se oli normaalin tuntuinen”, Jani Ruotsalainen selvitti.

 

Toto65-5: Porin kovimman sarjan suosikki Excalibur It piti sisältä vaivatta johtopaikan ja veti tasaisen hyvää tahtia varmaan voittoon, joka tuli 2600 metrillä ajalla 14,9a.

“Se meni niin kuin suunniteltiin, vaikka vähän pelättiin kyllä”, valmentaja Antti Mäntymäki naurahti. “Harvakseltaan starttaillaan varmasti koko talvi, jos se nyt näyttää, että se kunnossa on. Näille löytyy kyllä hyvärahaisia sarjoja.”

Niko Jokela ajoi 7-vuotiasta Excalibur Itiä, jolle ykkössija oli uran 21:s. Ruunan voittosumma ylitti 3000 euron palkinnon myötä jo 100 000 euron rajan.

Alusta asti lähinnä suosikkia sisällä juossut Por Nie Rock seurasi tilaa saamatta hyvävoimaisen oloisena toiseksi.

Kolmannesta sisältä maalisuoran alussa vapaalle neljännelle radalle hakeutunut Sivori Effe ehti hyvällä spurtilla kolmanneksi.

Takasuoran alussa kolmannesta parista hyökännyt Sue’s Photo kiri tasaisesti perille ja työntyi nippa nappa neljänneksi ennen Jugadoria, joka kiersi toisen kaarteen jälkeen pienen porukan perältä toiselle radalle ilman vetoapua.

 

Toto65-6: Johtoon kiihtynyt suosikki Memphis Minnie sai vetää matkalla sopivasti ja piti 15-vauhtisessa lopetuksessa varmasti pintansa. Ville Tonttila ajoi Eini Markkasen 6-vuotiasta tammaa, jonka kauden toinen voitto tuli ajalla 16,3a/2100 metriä.

“Hevonen tuntuu tosi hyvältä, ravaa hyvin ja on rauhallinen ja toimii kaikin tavoin hienosti”, Ville Tonttila kehaisi.

Takarivistä heti kolmatta rataa eteenpäin ajanut O.P.Roc pääsi takasuoralla kuolemanpaikalle, josta tsemppasi voittajaa uhkaamatta täpärästi toiseksi.

Viidennestä ulkoa maalisuoralle tultaessa vapaalle neljännelle radalle noussut BWT Bayern tykitti suoran lujaa ja ehti O.P.Rocin kupeelle kolmanneksi niukasti ennen voittajaa seurannutta Smoky Rayta.

Excalibur Sisu ja Phantom Smith eivät sisäratajuoksujen jälkeen päässeet yrittämään vapaasti.