Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 12 Whogonow 38,09 %, 5,12 e

Toto5-2: 3 Vauhti Rols 7,74 %, 15,03 e

Toto5-3: 7 Wide Game 16,64 %, 43,25 e

Toto5-4: 5 Double Boost 3,55 %, 460,50 e

Toto5-5: 1 O.P.Roc 61,14 %, 490,91 e

 

Vaihto: 80 057,60 euroa

“Kyllä pitää kauemmas aikaa muistella niitä vanhoja hyviä päiviä, mutta hyvä, että onnistuu vielä näinkin tässä”, Antti Teivainen naurahti ajettuaan Teivon Toto5-kohteissa neljä peräkkäistä voittoa. Niistä kolme tuli Matias Salon tallin hevosilla, ja vain avauskohde meni muille.

 

Toto5-1: Alkukaudesta Juuso Holttisen valmennukseen siirtynyt 4-vuotias Whogonow aloitti lahtelaistreenilta kahdella vakuuttavalla voitolla, mutta Pilvenmäki Specialin karsintojen alla ori sairastui. Ensin oli kurkunpääntulehdusta, ja sen jälkeen tuli vielä toinen tauti.

Taukoa kertyi melko tasan kaksi kuukautta, mutta se ei näkynyt otteissa. Hannu Torvisen ajama Whogonow juoksi pääosin neljännessä parissa ulkona, nousi viimeiselle takasuoralle mentäessä edellä menneen Ranch Pronton perässä kolmannelle radalle ja käänsi loppukaarteessa hyvissä ajoin vielä ulommas.

“Lähtöpaikka oli hankala, mutta totta kai meitä auttoi, että siinä mentiin jonkinnäköistä vauhtia. Vähän tuntui vikassa kurvissa silti, että Perttunen pääsee karkuun, mutta hyvin tämä kiri ja ehti sitten helposti voittoon”, Hannu Torvinen kertasi.

“Vähän vaan merkkasin, että ollaan hommissa. Kaikin puolin hyvä suoritus, ja kuitenkin oli taukoa jonkin verran. Se varmaan petraa vielä seuraaviin. Se on oikein kyvykäs hevonen, ja on kiva nähdä, miten se kehittyy.”

Whogonow teki 2100 metrillä ennätyksensä 14,6a, jossa parannusta aiempaan oli tasan sekunti.

Kiihdytyksessä johtopaikan vallannut Ambriel joutui vetämään tasaisen kovaa, kun Global Uncommon nousi ensimmäisellä takasuoralla kolmannesta sisältä ulos ja tuli vaativasti rinnalle. Tapio Perttusen ajama 4-vuotias tamma kesti sen hyvin ja oli urhea kakkonen ennen Ranch Prontoa.

 

Toto5-2: Alusta asti johtanut Vauhti Rols kesti niukkaan voittoon. Antti Teivainen ajoi osaomistaja Mikko Mustonojan valmentamaa 9-vuotiasta oria, jolle täysosuma oli kauden toinen ja koko uran kolmas.

Viidenneksi eniten pelattu Vauhti Rols ravasi 2100 metriä aikaan 28,7, jolla sen ennätys parani toista sekuntia.

Keulajuoksu ei ollut Antti Teivaiselle selviö, sillä ensimmäisessä kaarteessa rinnalle nostaneen Villierin selkä olisi kelvannut, mutta suosikki laukkasi takasuoralle mentäessä.

“Mikan hevonen on epävarma, mutta jaksava. Joko se laukkaa tai menee alta pois, ja kun se laukkasi, saman tien oli sitten taktiikka selvä, että kokeillaan keulasta”, Antti Teivainen kertasi. “Hevonen meni vähän sillä lailla laiskan tuntuisesti ja pyöritteli korviaan, mutta kyllä se sitten sitä mukaa vastaili tuossa lopussa kavereille ja kesti niukkaan voittoon.”

Viimeisen kierroksen alkupuolella viidennestä ulkoa selässä kirikaistalle lähtenyt Rojaali jatkoi loppukaarteen alkupuolella ilman vetoapua, kun edellä kiertänyt Tulipallo pääsi pudottamaan toiseen ulos. Rojaali puristi tasaisen hyvin kärkitaistoon, muttei aivan pystynyt ohittamaan Vauhti Rolsia.

Viimeisen takasuoran alkupuolella toisesta ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt Mootsartti haki maalisuoralla raviaan ja tyytyi varmistamaan kolmossijan.

 

Toto5-3: Hieman yli 12 prosentin kannatuksen kerännyt Ergo Am jäi pois esittelyn jälkeen.

Parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun vasta toisen kaarteen alkupuolella kolmannelta radalta kuolemanpaikalle päässyt Wide Game jyräsi vakuuttavaan voittoon tuloksella 13,7a/2100 metriä.

Matias Salon valmentama Wide Game oli toiseksi pelatuin ja toi ohjissa olleelle Antti Teivaiselle toisen peräkkäisen osuman.

“Tämä on kyvykäs hevonen ja tosi jaksava menemään. Laukat on vaan olleet kiusana”, Antti Teivainen kuvaili. “Varsinkin toisen takana kun ajaa, silloin se on vähän epävarma ja heittelee päätä siellä. Nyt ajattelin, että rohkeasti vaan ajan eteenpäin ja luotan siihen, että hevonen jaksaa mennä. Voitto oli sitten loppupelissä aika helppokin. Pateja oli vielä jonkun verrankin.”

Ensimmäisellä takasuoralla toisesta ulkoa toiselle radalle ilman vetoapua kiertänyt BWT Angryman sai pian selän Wide Gamesta. Se sai tulla kiertelemättä ja seurasi voittajaa uhkaamatta toiseksi.

Noin 800 metriä ennen maalia neljännestä parista kirikaistalle lähtenyt Gresille Boko kiersi ilman vetoapua tasaisen rehdisti kolmanneksi.

Ensimmäisessä kaarteessa johtoon edennyt selvä suosikki Pope sai toisella kierroksella painetta Wide Gamelta, jäi loppukaarteessa alakynteen ja antoi selvästi periksi.

 

Toto5-4: Matias Salon talliin heti perään toinen voitto ja Antti Teivaiselle ohjastajana jo kolmas, kun iittiläisvalmentajalta debytoinut Double Boost vakuutti vähintään yhtä suuresti kuin Wide Game edellisessä lähdössä.

Alkuvuodesta kaksi heikommin sujunutta starttia juossut Double Boost tuli kisaan kahden ja puolen kuukauden huililta. Siitä ajasta se on ollut puolitoista kuukautta Matias Salon hoivissa.

Antti Teivainen teki ratkaisun parijonoon päässeen Double Boostin kanssa jo ensimmäisellä takasuoralla, ajoi rohkeasti eteenpäin ja päätyi toisessa kaarteessa kuolemanpaikalle.

“Toisen radan jono rupesi takasuoralla vetämään vauhtia pois, ja ajattelin sitten, että mennään eteenpäin. Silloin kun tämä on ollut kunnossa, se on ollut vapaalta radalta hyvä”, Antti Teivainen perusteli. “Matias lämmitti sen itse, mutta tämä on tuttu hevonen, kun olen ajanut sitä. Se ravasi ennen lähtöä ihan ok ja oli normaalin tuntuinen. Yllätti kuitenkin, että se noinkin ylivoimainen oli tuosta kuolemanpaikasta. En tiedä, mitä keittoa Matias on tälle syöttänyt, tuntui kyllä tosi hyvältä tähän lähtöön.”

Päätöspuolikas taittui 1.11:n lukemiin, ja koko 2100 metrille ajaksi tuli 13,0a, joka on 6-vuotiaan Double Boostin uusi ennätys tasan sekunnin marginaalilla.

Alle kympin avauksessa johtopaikan napanneen Rex Lanen takana matkannut suosikki Lovetown mahtui loppukaarteessa nousemaan Double Boostin taakse toiseen ulos ja seurasi siitä selvästi jääneenä suoralla toiseksi.

Sisäradan jonossa kolmantena matkannut Real Red ajautui maalisuoralle tultaessa taipuvan Rex Lanen taakse pussiin. Se pääsi suoralla vapaaksi ja kiri napakasti Lovetownin kupeelle kolmanneksi.

Takasuoralla toisesta ulkoa kiriin kääntänyt Tumble Dryer ei edennyt ja pilasi laukkaan noin 400 jäljellä. Sitä seurannut Past Or Flash nousi kaarteessa kiriin, mutta antoi pian periksi.

 

Toto5-5: Kohteiden pankki O.P.Roc johti startista maaliin. Muu ei muuttunutkaan, sillä 5-vuotias ruuna tulee Matias Salon tallista ja sitä ajoi Antti Teivainen.

“Kavereilla lähti kanssa kovaa, ja kyllä siinä ihan täysiä mentiin ekaan kurviin, mutta saatiin pidettyä se etu siinä ja sen jälkeen kaikki oli helppoa”, Antti Teivainen kehaisi. “Se jäi yhdessä vaiheessa painamaan päälle, mutta nyt se rauhoittuu vähän, ja on mielenkiintoista katsoa tän hevosen tulevaisuutta, että kuinka paljon se kehittyy.”

Avaus oli reipas, mutta toinen puolikas sitäkin rauhallisempi. Tahti kiihtyi sen jälkeen uudestaan loppua kohden, ja O.P.Rocin ajaksi 2100 metrillä tuli 14,0a.

Neljännestä sisältä maalisuoralla vapaille löytänyt Lessons In Love spurttasi tulisesti toiseksi ennen voittajan takaa jäänyttä Arrowsrainia. Sisällä kolmantena matkannut Give Me Match pysyi sen sijaan pussissa loppuun saakka.