Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 9 Anything For You, 40,01 %, 3,05 euroa
Toto4-2: 4 Ilos Silmarillion, 19,13 %, 9,43 e
Toto4-3: 8 Olle Roc, 22,55 %, 12,85 e
Toto4-4: 6 Deux En Un, 30,34 %, 22,47 e

Vaihto: 77 720,50 euroa

Risto ”Pappa” Airaksisen tallista viidennen kerran kisannut Anything For You kirkasti syksyn aikaisemmat sijoituksensa Jokimaan Toto4-kierroksen avauskohteessa.

Toto4-1: Hannu Torvisen ohjastama Cool Conclusion ohitti sisäradan Al E. Gador Zetin, joka haparoi kiihdytyksessä useampaankin otteeseen. Kärkipaikka oli tarjolla Ari Moilasen ajokille Reverend Dredille, joka avasi kymppiä.

Reipasvauhtisen alun jälkeen Reverend Dred sai ottaa vauhdin täysin pois, kun toisen radan letkaa vetänyt Golden Eleven ilmestyi keulahevosen tuntumaan vasta kirilenkin alussa.

Kolmannen puolikkaan täyttyessä Iikka Nurmonen käänteli Anything For Youn 2. ulkoa kolmannelle. Kaksikko piti jo loppukaarteessa keulavaljakkoa tiukasti otteessan ja meni maalisuoralla menojaan.

”Kavioiden kanssa ollut paljon ongelmia, että pienellä ajolla ollut. Alettiin vähän kuin alusta sen kanssa”, Risto Airaksinen kertoi yhteisen taipaleen alusta. ”Kuukausi myöhässä saatiin hevonen kuntoon, kun kavio halkesi. Omistaja sanoi, ettei kiire, joten ei hätäilty.”

Risto Airaksinen oli vähintäänkin yhtä luottavainen suojattinsa suhteen kuin pelikansa, joka oli valinnut Anything For Youn kiistattomaan suosikinasemaan.

”Forssassa kuski töpeksi, ja viimeksi 700 metriä neljättä rataa meni ja teki vahvan juoksun. Nyt olisi ollut pettymys, jos ei olisi voittanut.”

Risto Airaksinen kertoi Jaakko Kyrön omistaman 7-vuotiaan tähtäävän seuraavaksi seiskavitoseen. Voittoaika Kyrön ja Tony Lindqvistin kasvatilla oli 14,4a/2140 metriä.

Reverend Dred piti toiseksi ennen Golden Eleveniä.

Toto4-2: Iikka Nurmonen otti jo toisen voittonsa peräjälkeen, kun tallin kolmivuotias Ilos Silmarillion oli keulapaikalta etevin.

Mail From Marigold johti alun, mutta sen laukatessa Ilos Silmarillion pääsi suosiolla keulaan, jossa sai vetää avauslenkin 20-vauhdilla. Kirilenkin kakkossuosikki pisteli keulassa alle 15-vauhdilla, jolloin 4. ulkoa kiriä yrittänyt kierroksen pelipankki Another Trial oli muiden tavoin aseeton.

“Meidän perässä oli hyvävoimainen hevonen, mutta ajettiin siksi reipasta, etteivät takaa hyökkäilleet”, Iikka Nurmonen kertoi.

Ilos Silmarillionin uran toinen voitto kolmeen kisaan tuli ajalla 17,2/2140 metriä, ja Nurmonen piti Kymenlaakso-ajoon osallistumista mahdollisena.

“Hevonen meni helposti tuon, joten miksei lähdetä Kouvolaan kokeilemaan, jos kaikki kunnossa.”

Hannu-Pekka Korven treenistä avannut Quickatore oli 2. sisältä toinen, eikä saanut täyttä mahdollisuutta. Kolmas oli Carlos Santana ,Another Trialin kiri ei kantanut.

Toto4-3: Iikka Nurmonen nakutteli puhtaan hattutempun, kun Matias Salon tallin Olle Roc äityi hurjaan suoritukseen johtavan rinnalta.

Santtu Raitalan ajama Stay On Top torjui kiihdytyksessä ohi mielineet, mukaan lukien Olle Rocin, joka jäi toiselle ilman vetoapua.

Viimeisellä takasuoralla Vitesse kiri valmentajansa Juha Utalan käskyttämänä väkevästi kohti kärkeä. Stay On Top ei pystynyt vastaamaan Vitessen rynnistykseen, mutta Olle Roc siihen kykeni. Se piti uhkaajansa lopulta oikein varmasti kurissa 11-vauhtisessa lopetuksessa.

“Lähdettiin kovaa liikkeelle, mutta ei niin kovaa, että mahdollisuuksia olisi ollut keulaan. Käytiin paikkaa kysymässä, ei ollut meille tarjolla”, Iikka Nurmonen selosti. “Oikein varmasti se vastaili ja irtosi – oikein hyvä esitys!”

Toto4-4: Myöskään päätöskohteen parhaasta ei tarvinnut jossitella, kun Ari Moilasen ajokki Deux En Un jyräsi parhaaksi keulahevosen rinnalta.

Ari Moilanen olisi halunnut Deux En Unilla keulaan, mutta Kari Rosimo kokeili siitä Highdriven kanssa, joka ei tuonut toivottua lopputulosta.

Deux En Un jyräsi jo hyvissä ajoin kärkeen, ja Newport Brodde pyrki maalisuoralla haastamaan. Voiton kohtalo ratkesi viimeistään Newport Brodden kadotettua ravinsa.

“Se tuli Marko Korvelta Ruotsista. Journey Stable vähensi hevosia, oli sillä listalla”, valmentaja Pia Huusari kertoi ranskalaisruunan hankkimisesta. “Markolta, Heikiltä ja Jompelta sain jotain tietoja hevosesta, se riitti.”

Pia Huusari ei olisi toivonut suojatilleen raskasta reissua.

“Hevonen oli kyllä hyvä, vaikkein hirveästi toivo kuolemanpaikkajuoksuja, kun alkavat jossain vaiheessa painamaan. Uskon, että iltaravilähdöissä pärjätään jatkossakin.”

Enjoy’s Paycheck oli suosikkina loistamatta toinen ennen Gene Touchia. Iikka Nurmosella ei ollut ajokkia, joten kaikkien nelkkukohteiden vieminen jäi Nurmosella tuleviin iltoihin.