Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 8 Aparis 12,56 %, 12,39 e

Toto4-2: 5 Drillari 10,05 %, 54,44 e

Toto4-3: 4 Iinan Prinssi 2,67 %, 1013,30 e

Toto4-4: 4 Vennelmon Varma 3,18 %, 14861,79 e

 

Vaihto: 68 592,90 euroa

Kuopion suomenhevosravien pääpelin avauskohteen voitosta käytiin äärimmäisen tasaväkinen kamppailu, jossa kolmanneksi eniten merkitty Aparis oli niukasti Pitskaa parempi.

Toto4-1: Neljänkympin pakilta lähtenyt Aparis pääsi etenemään kiertelemättä viidenneksi. Se juoksi kärjestä hieman jääneenä kolmantena hevosena toisen radan jonossa, kunnes kolmannessa kaarteessa jatkoi toista rataa vapaasti kärkiparin tuntumaan.

Aparis hyökkäsi loppukaarteen puolivälin jälkeen, kiri tasaisen hyvin maaliin ja ohitti alusta asti vetäneen Pitskan juuri ajoissa. Aparis teki 2140 metrillä ajan 27,3.

“Juoksu meni aika hyvin, ja kyllä mä vähän odotin, että se ohi tulee, mutta tiukaksi meni. Se rupesi vähän odottelemaan, kun viereltä jäi pois hevonen”, Rauno Rekosen 11-vuotiasta tammaa ajanut Markku Hietanen kertoi.

Aparista kaiken aikaa seurannut Yön Aavistus kipusi siitä vähän jääneenä kolmanneksi.

Moni osallistuja pilasi laukkoihin jo alkuvaiheessa. Lähdön suosikki Tähtihohto laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, ja Varsova jäi taustalle heti alussa.

 

Toto4-2: Ensimmäisellä takasuoralla toisesta ulkoa ilman vetoapua jäänyt Drillari laukkasi toisessa kaarteessa ja putosi pienen porukan perälle, josta se lähti seuraavassa kaarteessa selässä kolmannelle radalle.

Drillari jatkoi takasuoralla kolmatta rataa ilman vetoapua ja puristi rehdisti voittoon, kun edeltä kuolemanpaikalle kiertänyt Tähti-Elmeri laukkasi loppusuoran alussa.

“Laukan jälkeen katsoin, ettei voittoon ole varmaan enää mitään asiaa, mutta ajattelin kumminkin antaa hevoselle pienen mahdollisuuden ja lopussa oli mahtava fiilis”, Otto Zitronin valmentamaa 6-vuotiasta ruunaa ajanut Joni Zitron kuvaili.

Tuloksen 29,6a/2100 metriä tehnyt Drillari oli neljänneksi pelatuin. Voitto oli sille kauden sekä uran neljäs, kuten myös harvakseltaan kilpaa ajavalle kuskille.

“Koko elämän ajan ollaan hevosia laiteltu, mutta tuossa on ollut vähän selässä ongelmia ja jalkaa sekä kättä on leikattu, niin on ollut vähän hiljaisempaa”, Joni Zitron selvitti.

Ensimmäisellä takasuoralla johtoon edennyt suosikki Juise Julius piti toiseksi ennen perästään hieman taipunutta Iivoria.

 

Toto4-3: Nappireissun johtohevosen takana saanut Iinan Prinssi kiri yllätysvoittoon ennätystään lähentelevällä ajalla 26,8a/2100 metriä. Se oli seitsemänneksi pelatuin.

“Hevonen oli hyvin terävänä, ja pussinsuu aukesi aika hyvin. Hevonen oli hyvä”, Juhani Harmoinen iloitsi. “Kajaanissa juoksu meni viimeksi piloille, kun nostivat tämän kolmannelle radalle. Tämä kun on sellainen hevonen, että kun se menee keulaan, niin jää odottelemaan kuin minun emäntä, että mihin se jäi.”

Alusta asti johtanut Villikamu oli pitkään kiinni voitossa, mutta viimeinen satanen oli vaikea ja se kesti toiseksikin vain täpärästi. Neljännestä sisältä viimeisellä takasuoralla toiseen ulos päässyt Hilipee sai tulla maalisuoran alkupuolelta vapaasti, kiri vahvasti loppua ja ehti melkein täysin Villikamun rinnalle.

Niukasti yli 40 prosentin kannatuksen saanut Myrskyri oli kohteiden pelatuin hevonen. Se ajoi takarivin uloimmalta paikalta heti eteenpäin, mutta jäi roikkumaan parijonon ulkopuolelle, kunnes viimeisen kierroksen alkupuolella pudotti ahtaan oloisesti kuolemanpaikalle Tulipiipun eteen, jolloin Tulipiippu laukkasi. Myrskyrin oma juoksu meni piloille viimeistään loppukurvissa, kun se laukkasi itse.

 

Toto4-4: Paaluhevoset veivät parhaat palat, kun päätöslenkki taittui maltillisen avauskierroksen jälkeen kirkkaasti valiolukemiin. Johtaneen Tähtisekin takaa viimeisellä takasuoralla rinnalle noussut Vennelmon Varma runttasi niukasti edelle.

“Pari viimeistä starttia oli mennyt vähän hutiin. Toissa startissa se oli vähän vino ulospäin, ja viimeksi Vermossa se oli sitten sisällepäin vähän vino, mutta se johtui siitä, että kenkä oli livahtanut ulos tuosta kannalta eikä siellä ollut oikein tukea sille sitten”, Tapio Kukkonen kertoi. “Tuossa takasuoralla, kun päästiin kaverin vierelle, niin se oli vähän sellainen hetki, että alkoi tuntua siltä, että tämä homma saattaa onnistua. Tän kanssa on ollut vähän sellaista, että välillä on mennyt hyvin ja välillä huonosti.”

Kauden neljännen voittonsa napannut 9-vuotias Vennelmon Varma teki 2100 metrillä ajan 27,0. Se oli kahdeksanneksi eniten pelattu yllättäjä.

Tähtisekki taisteli maaliin asti ja hävisi vain täpärästi. Tähtituula seurasi kaksikon takaa hieman jääneenä kolmanneksi ennen kuolemanpaikalla juossutta Lorutyttöä.

Takamatkan hevosten tehtävästä tuli yksinkertaisesti liian vaativa. Toisen kaarteen jälkeen kolmannesta ulkoa kirikaistalle noussut Vernanto ei saanut missään vaiheessa otetta kärkihevosista. Alkuun laukannut suosikki Vaellus iski viimeisen takasuoran alussa vielä taaempaa neljännelle radalle ja eteni hetken näyttävästi, mutta fysiikan lait tulivat silläkin vastaan.