Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 9 April Sisu, 3,88 %, 11,00 euroa
Toto65-2: 8 Välähdys, 85,89 %, 12,40 e
Toto65-3: 2 Liipan Toivo, 8,64 %, 78,50 e
Toto65-4: 13 T.M. Chagall, 15,55%, 245,80 e
Toto65-5: 7 Callela Ladyboss, 59,80 %, 280,90 e
Toto65-6: 9 Tanpopo, 39,82 %, 342,70 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 342,70 euroa
Viisi oikein 6,40 e

Vaihto: 227 769,14 euroa

 

Hannu Torvisen ohjastama April Sisu innostui väkevään suoritukseen Vermon Toto65-avauskohteessa, kun runttasi voittoon keulahevosen rinnalta.

Toto65-1: Lähtö oli kiihdytyksestä alkaen jännittävä, sillä Juha Utala ei pystynyt satsaamaan laukkapeikon takia suosikki Kalle Kalaksen kanssa alkuun, jolloin Ari Moilanen latasi Giampaolo Poofin kanssa edelle ja keulaan kympin avauksessa.

Hannu Torvinen nosti Isto Kuisman valmentaman April Sisun nopeasti toiselle ilman vetoapua. Loppukaarteessa kaksikko oli jo keulahevosen edellä puolittain, mutta maalisuoraa pisteltiin taas rinta rinnan. 7-vuotias April Sisu rutisti viimeiset metrit parhaiten ja otti yllätysvoiton.

“Erikoinen tamma siitä, että välillä suoritukset ovat suoraan sanottuna heikkoja, eikä hevosta huvita juosta. Sitten kun sillä on hyvä päivä, se on oikeasti hyvä. “Ari kun pääsi hevosensa kanssa keulaan tuli tunne, että tämä pystyy parhaana päivänään olemaan Arin hevosen veroinen, ja April Sisu on vapaalta radalta parhaimmillaan”, Hannu Torvinen perusteli päättäväistä ajoaan.

April Sisu kilpaili Vermossa kaikki kengät riisuttuina. Enää torstaina vastaava balanssi ei olisi ollut mahdollinen, sillä neljä kuukautta kestävä kenkäpakko käynnistyy 15.11.

April Sisu meni voittoajan 12,8a / 1609 metriä.

Kalle Kalas sijoittui kärkiparin jälkeen kolmanneksi, vaikka näytti olevan jatkuvasti laukan partaalla.

Toto65-2: Kierroksen suursuosikki Välähdys hoiteli leiviskänsä kunnialla. Ville Korjus otti alun varman päälle, mutta Välähdys kiihdytti nopeasti keulapaikalle kasipaikalta.

22,5-avauksen jälkeen Välähdys sai vetää hölkkätahtia ja teki lopussa tarvittavan.

“Pelotti Vermon siiveke, koska niin huonoja kokemuksia on siitä, että päin pläsiä tulee etenkin nuilta seiska- ja kasiradoilta”, Ville Korjus ei pitänyt kiirettä siivekkeen taakse tulon kanssa. “Välähdys rauhoittui heti menemään, ainakin mun mielestä. Tosi hyvälle tuntui ja meni korvat pystyssä. Lopussa kun käskin, meni korvat luimuun, ja uskon varaa jääneen aika paljon tänään.”

Ville Korjuksen mukaan kuuden voiton putken ravannut Välähdys jää nyt talvitauolle.

Kakkostaisto oli todella tasainen. Välähdyksen selässä matkannut Pyörylän Paroni pääsi sisäkautta tuikkaamaan sen verran, että vei kakkospalkinnon niukasti ennen 2. ulkoa kirinyttä Diktaattoria.

Toto65-3: Esa Holopainen tarjosi Liipan Toivolle tarkan reissun keulassa viilettäneen Faitterin takana, josta Nyyti-Maria Timosen valmennettava kiitti voitolla.

Neljänneksi pelatuin Liipan Toivo pääsi vapauteen loppukaarteessa ja ohitti Faitterin varsin kevyen oloisesti. Esa Holopainen vahvisti, ettei kaikki ollut pelissä.

“Tarkoitus oli, että jos Teemu pääsee keulaan, mennään sen taakse ajamaan. Tämä on tällainen, että vaatiin hyvän juoksun, ja sellainen tänään saatiin, jolloin tuli tosi helposti keulahevosen ohi. Tuntui, että vähän varaa olisi ollut, jos olisi tarvinnut. Liipan Toivo ravasi tosi hyvin tänään, eikä mitään ongelmia ollut”, Esa Holopainen kehui.

Tähtituula lopetti Henri Bollströmin käsistä kolmanneksi. Suosikki Sokru oli pitkään vailla kiritilaa, muttei saanut lopussa rytmistä kiinni.

Toto65-4: Teräsmiesliigan väkevä voittaja oli Ari Moilasen kuskaama T.M. Chagall. Maria Penttisen valmentama T.M. Chagall joutui tarpomaan alussa pitkään päästäkseen toiselle ilman vetoapua.

Keulassa ravannut Borgmester kiihdytti viimeisen takasuoran alussa vauhtiaan ja teki muihin hajuraon. T.M. Chagall vaikutti tällöin jo olevan voiton suhteen vaikeassa tilanteessa, mutta loppukaarteessa se pisteli taas Borgmesterin rinnalle ja viimeisellä sadalla metrillä varmasti ohi.

“Juoksuradalta lähdettiin matkaan, eikä päästy parijonoon. Ensimmäiset 800 metriä mentiin kolmatta pitkin, ja muita paikkoja kuin johtavan rinta ei ollut tarjolla”, Ari Moilanen valaisi. “En ihan voittoon uskonut kuin 500 metriä ennen maalia. Hevonen lähti suoralla hyvin vetämään, ja tuntui sille, että keulahevonen pystytään ainakin lyömään.”

Borgmester oli toinen. Guido di Quattro pisteli 40 metrin takamatkalta kolmosrahoille. Suosikiksi pelattu Pops’ Sunrise veti kolmannen radan kiriletkaa ja taipui hännille.

Toto65-5: Kultadivisioonakarsintana ajettu Tammatähti oli tapahtumaköyhä koitos, jossa suuri suosikki Callela Ladyboss ratkaisi pelin oikeastaan heti alkumetreillä.

Ari Moilasen käskyttämä Callela Ladyboss lähti oikein terävästi matkaan seiskanumerolla ja ohitti sisäpuolen nopeat tammakaverit helposti. Sen jälkeen Heikki Korhosen tamma sai vetää rauhassa ja piti varmaan voittoon ennen vahvasti lopettanutta Sylvie De Vietä.

“Tamma lähti tosi kovaa liikkeelle, ja pikkuisen kun ladattiin lisää, tuntui helposti pääsevän sisäradan hevosten ohi. Vaikka tämä on iso hevonen niin se on tosi nopea auton takaa”, Ari Moilanen muistutti. “Kovaa Tapsan hevonen (Sylvie De Vie) tuli loppua, mutta homma hanskassa oli.”

Toto65-6: Kierros päättyi odotetusti, kun Juhani Tapani voitti Tanpopon kanssa. Kaksikon taktiikka oli päättäväinen, sillä Tapani kaasutti takarivistä keulapaikalle jo avauspuolikkaan aikana.

Matkavauhti meni reippaaksi, kun kierros poljettiin enintään 9000 euroa ansainneiden lähdössä 13,5-lukemiin. Siitä huolimatta Tanpopolla oli voimia vetää varsin hallittu ykköstila.

“Kova matkavauhti huoletti, mutta aika hyvin oli Tanpopo ohjilla ja meni korviaan pyöritellen. Kaikki oli ehkä pelissä, mutta voitti silti suhteellisen varmasti. Tämä on kiva hevonen, kun pääsee kovaa ja jaksaa mennä, ja tykkää ennen kaikkea kilpailemisesta”, Juhani Tapani kertoi valmennettavastaan.

Mika Forss ajoi Nizzan yllätyskakkoseksi. Harri Koivunen tuli maaliin seuraavana Oilsheikin kyydissä.