Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 1 Aronin Muisto 37,26 %, 1,20 e

Toto65-2: 4 Zagat 3,28 %, 26,23 e

Toto65-3: 1 Harmimatic Tinker 15,33 %, 100,73 e

Toto65-4: 3 Wide Game 55,53 %, 140,93 e

Toto65-5: 3 Kitzune G.G. 1,81 %, 2429,54 e

Toto65-6: 4  Bluebird Nash 20,29 %, 5296,40 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 5296,40 euroa

5 oikein 87,95 euroa

 

Vaihto: 136 396,92 euroa

Tasaisen hyvin läpi uransa pärjännyt Aronin Muisto aloitti Kuopiossa ja Forssassa ratkaistavan Magic Monday -rivin suosikkina.

Toto65-1: Sisäradan lähtöpaikasta oli apua tasaisessa kiihdytyksessä, jossa Aronin Muisto piti muut ulkopuolellaan. Rinnalle tullut Satiinin Saku ei antanut suosikin sitten hengähtää missään vaiheessa, mutta reipas tempo tuntui enemmän vastustajien jaloissa.

Johan Hjelt ajoi isänsä Eero Eljangon 9-vuotiasta Aronin Muistoa, jolle täysosuma oli kauden neljäs ja kaikkiaan kolmastoista. Täysi matka taittui talviradalla aikaan 27,2a

“Minusta aika hienosti lähti irti. Ei olisi uskonut”, Eero Eljanko ihasteli. “Nyt yksi startti ajetaan varmaan. Joulukuun alussa tulee rokotus ja siitä tauko.”

Neljännestä ulkoa tasaisesti punnertanut Pilkkeen Toivo nousi viime hetkillä tiiviin pääryhmän kärkeen toiseksi ennen toisesta ulkoa tullutta Tähtisekkiä. Aaprahami kiersi melkein koko viimeisen ringin kolmatta rataa ja siitä päätösvaiheen ilman vetoapua eikä jaksanut puristaa täysillä.

 

Toto65-2: Forssan päässä aloitettiin yllätyksellä, kun vauhdikkaasti (13,5 ensimmäinen tuhat) vetänyt Zagat piti vastustajat turvallisen välimatkan päässä maaliin asti.

Seitsemän hevosen lähdössä toiseksi vähiten peliä kerännyt Zagat paineli 1640 metriä kesäkuntoisella radalla aikaan 15,0a, jolla 5-vuotiaan oriin ennätys parani toista sekuntia.

“Kyllä se oli yllätys, kun ei tämä ole voittanut kuin kerran paikallisraveissa vaan”, Veikko Leinonen myönsi. “Hevonen määräsi. Koitin kyllä hiljentää, mutta ei onnistunut ja oli pakko vaan antaa mennä. Kuulin kyllä ajan ja ajattelin, että kuinkahan tässä käy, mutta kyllä se nyt tuli loppuun asti.”

Toisen radan jonossa kolmantena ja toisena matkannut Silenos Clearsky puristi toiseksi ennen kärkihevosesta jääneenä sisärataa juossutta Prada Nightsia. Suosikki Cool Type antoi hieman periksi toiselta radalta ilman vetoapua.

 

Toto65-3: Kiihdytys nousi ratkaisurooliin, kun sisältä johtopaikan 1.11-avauksessa pitänyt Harmimatic Tinker veti varmoin ottein maaliin saakka.

Jukka-Pekka Kauhanen ajoi Tuomo Heiskasen valmentamaa 7-vuotiasta Harmimatic Tinkeriä, joka oli kolmanneksi pelatuin ja taittoi 2100 metriä aikaan 15,1a.

“Hyvillä fiiliksillä lähdettiin. On tuntunut niin hyvältä hevonen”, Tuomo Heiskanen paljasti. “Minun mielestä tämä hevonen tykkää, kun ajetaan kovasti keulasta.”

Toisen kaarteen alussa selän toiselle radalle saanut Faith In Life kiri maalisuoran napakasti ja nousi voittajan tuntumaan toiseksi niukasti ennen suosikki Surprise Leaderia, joka pudotti ensimmäisessä kaarteessa Harmimatic Tinkerin taakse eikä saanut sieltä ihan täyttä mahdollisuutta.

 

Toto65-4: Kierroksen luottohevonen Wide Game pääsi johtoon toisen kaarteen alussa, kun vauhdikkaimmin kiihtynyt Spanish Rose luovutti kärkipaikan avauspuolikkaan täyttyessä Puce Tanic E:lle ja tämä hillitsi heti tahtia.

Hannu Torvinen tiivisti tahtia 2640 metrin matkan edetessä, eikä Matias Salon valmennettavalla ollut vaikeuksia pitää muita kurissa. Selvä voitto tuli ajalla 15,5a.

“Voitto irtosi tosi helposti”, Hannu Torvinen vakuutti. “Hevonen oli tosi paljon paineissaan vielä lähdön jälkeenkin. Kivan tuntuinen hevonen ja jaksaa mennäkin aika hyvin. Varmasti ei jäänyt viimeiseksi voitoksi.”

Neljännestä sisältä päätösvaiheessa vapaille hakeutunut Leemark’s Casimir tykitti maalisuoran lujaa ja nousi varmasti toiseksi.

Viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa hyökännyt ja loppukaarteen alkupuolella toiselle radalle päässyt Notable tuli tasaisesti ja punnersi niukasti kolmanneksi. Tauolta palannut Quite A Boy väsyi toiselta radalta ilman vetoapua.

 

Toto65-5: Toinen iso yllätys, kun seitsemän hevosen koitoksessa vähiten pelattu Kitzune G.G. runttasi väkivahvasti ykköseksi.

Kyösti Lindgrenin nelivuotias ruotsalaistamma on voittanut syyskauden aikana tätä ennen kahdesti, mutta kovassa Ponsse Cupin karsinnassa täysosumaa ei odotettu. Voiton arvoa nostaa se, että Ville Pohjolan ajokki juoksi koko matkalla toista rataa ilman vetoapua. Ajaksi kirjattiin 16,1a/2100 metriä.

“Oli ihan täysi yllätys, että se voitti tämän lähdön. Odotin, että kolmas-neljäs jos ollaan, niin olen tosi tyytyväinen, vaikka pieni lähtö olikin”, Kyösti Lindgren hämmästeli. “Kotona se on tuntunut koko ajan hyvältä. Ja heti kun se tuli meille, tunsin kyllä, että siinä on jotain hyvää ja kaikki on vielä sisällä.”

Kiihdytyksessä johtohevosen taakse pujahtanut Little Blue Angel pääsi päätösvaiheessa toiseen ulos, tuikkasi maalisuoralla tyhjälle sisäradalle ja kiri voittajaa uhkaamatta toiseksi. Kolmannesta ulkoa takasuoralla hyökännyt Taj One nousi kolmanneksi.

Lähdön suosikki Whogonow laukkasi alussa aika pahoin. Se tavoitti muut puolimatkassa, hakeutui loppukaarteen alussa Taj Onen perään ja kipusi sen kannoilla väkevästi neljänneksi.

Il Funny Li romahti keulapaikalta.

 

Toto65-6: Toisen kerran pikkutauon jälkeen startannut kotiradan Bluebird Nash vei Forssan viimeisen kohteen Jukka Torvisen ajamana suvereeniin tyyliin, vaikka juoksi ensimmäisen takasuoran lopulta toista rataa ilman vetoapua.

“Kun käänsi johtavan rinnalle, sanoin että miksi”, Ville Mäkelä naurahti. “Tämä oli vasta toinen startti tauolta, ja se on yleensä vaatinut muutaman alle, mutta on se tehnyt joskus ihan hyviäkin juoksuja tuosta johtavan rinnalta. Nyt se oli ihan mahtava. Tämä on tosi hyvä hevonen, mutta sillä vastustaa. Tällä hetkellä kaikki on kunnossa. Sillä on lihasongelmia, ja sen takia se taukoilee aina tasaisen tappavasti.”

Viisivuotiaan tamman kauden toinen voitto tuli 2140 metrillä ajalla 15,0a. Bluebird Nash oli toiseksi pelatuin.

Toisessa ulkona namujuoksun saanut Lovely Secret putosi maalisuoralla vetoapunsa kyydistä, mutta piti toiseksi ennen taustalta kirinyttä Memphis Minnieä. Selvä suosikki My Newt laukkasi ratkaisevan pahoin jo ennen lähtölinjaa.