TOTO5-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA RIVIN ARVO

T5-1: 2 Sorretun Voima, 27,52%, 3,40 euroa

T5-2: 4 Astrum, 22,20%, 10,98 €

T5-3: 6 Vuaran Viima, 4,20% 112,50 €

T5-4: 8 Por Nie Rock, 37,91%, 137,34 €

T5-5: 10 Pegasos Evo, 8,72%, 342,06 €

Vaihto: 89 990,40 €

Antti Veteläisen ohjastama ja valmentama 4-vuotias ruuna ravasi ensimmäisen kilpailukautensa neljännen voiton tiistaina Teivossa.

2100 metrin tasoitusajoon paalun nelosradalta startannut Astrum eteni jo aikaisessa vaiheessa keulapaikalle kontrolloimaan tapahtumia. Selvänä suosikkina kisaan lähteneen Heat Of Dynamiten juoksusta muodostui sen sijaan huomattavasti vaikeampi. Se jäi 2o metrin takamatkalta viimeiseen pariin sisälle, josta kärkeen kiriminen ulkoratoja pitkin oli lopussa mahdoton tehtävä.

Astrumilla ja Antti Veteläisellä sen sijaan oli homma hanskassa koko matkan ajan, ja voitto irtosi vaivatta, vaikka johtavan takana matkannut Fair Boost heittikin haasteen loppusuoralla.

”Sanotaanko, että se vaikuttaisi olevan ihan ok. Hyviä varsojahan Mais Tex on tehnyt ennenkin”, Astrumin kasvattaja ja osaomistaja Osmo Hokkanen sanoo Astrumin emästä. ”Aiemmista varsoista Rockin Royal Lelalle kävi huonosti, kun se sairastui. Astrumista sen sijaan odotamme paljon talven ja ensi kesän aikana.”

Yhdessä tyttärensä Irina Viitalan ja vävynsä Petteri Viitalan kanssa Astrumin omistava Hokkanen osasi odottaa voittoa, vaikka pelikansa luotti vahvasti Heat Of Dynamiteen.

”Luotto oli kova. Antin (Veteläinen) kanssa puhuimme tänään ja hän sanoi, että Iikan hevonen on ainoa, jota vastaan ajetaan. Antti piti silmällä, missä Heat Of Dynamite menee. Mielestäni voitto tuli oikein hallitusti. Astrumhan teki viimeksikin hyvän juoksun Teivossa, mutta pullasi raskaalla radalla liikaa, painetta oli vähän liikaa.”

Talven kilpailusuunnitelmiin omistaja ei puutu, vaan Veteläisellä on vapaat kädet suunnitella hevosen tulevaisuuden startteja.

”Luotamme täysin Anttiin. Hän saa tehdä päätökset. Meidän yhteistyö sujuu hyvin.”

Astrumin kolmivuotiskausi sujui sairastelun merkeissä, joten ruuna on päässyt vasta tänä vuonna näyttämään kykynsä. Se onkin sijoittunut jo yhdeksän kertaa kolmen parhaan joukkoon, vaikka startteja on takana vasta 13.

”Meillä jo ennakkoon hyvät odotukset tästä hevosesta, siksi sitä ei kaupattukaan kenellekkään. Se oli jo varsana sen näköinen, että tästä voi jotain tulla. Meillä on kovat odotukset, kun vain hevonen pysyisi terveenä.”

Ratojen ulkopuolella Astrum oli aiemmin omistajan mukaan vähän raju, mutta ruunaus on auttanut asiaan.

”Se olisi muuten varmaan telonut itsensä, siksi se oli pakko ruunata. Sen jälkeen se muuttui paljon rauhallisemmaksi. Nyt se on tosi kiltti. Hoitajatkin kehuvat sitä oikein kiltiksi. Se oli jo varsana sellainen, mutta sitten rupesi hormonit hyrräämään liikaa.”