Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 6 Backward’s Boy, 53,84 %, 1,70 euroa
Toto4-2: 9 Jonnin Joutava, 15,52 %, 6,40 e
Toto4-3: 2 Credit Line, 57,68 %, 7,50 e
Toto4-4: 10 Filius Felix, 27,92 %, 10,60 e

Vaihto: 48 995,04 euroa

Mauri Jaaran ohjastama Backward’s Boy voitti Oulun Toto4-kierroksen avauslähdön keulapaikalta.

Toto4-1: Paavo Karkulehdon valmentama Backward’s Boy lähti auton takaa kipakasti liikkeelle ja valtasi kärkipaikan heti itselleen lyhyen matkan kisassa.

Ville Pohjolan ajokki Crossfire Can yritti haastaa suursuosikki Backward’s Boyta tämän rinnalla, mutta todellista uhkaa se ei pystynyt keulahevoselle langettamaan. Markus Pulkkinen pysyi Mr Noonin kanssa ainoana Backward’s Boyn vauhdissa loppukaarteessa, mutta myös se valjakko putosi suosikin kelkasta maalisuoralla.

”Hevonen on ryhdistäytynyt nyt jotenkin ja on varmempi. Muutamassa startissa se meinasi lopussa rullia yli, mutta nyt oli hyvin painetta ohjissa loppuun asti”, Mauri Jaara kehui.

Backward’s Boy otti uransa viidennen täysosuman ennätysajalla 16,6a/1609 metriä.

Sakari Peuraniemen kasvattama Backward’s Boy kisaa komealla statistiikalla. Uransa kymmenestä kisasta viisivuotias on voittanut puolet, ollut kahdesti toinen ja kerran kolmas.

Toto4-2: Yksin paalulta matkaan sännännyt ja keulassa ravannut Masun Vilke oli voitossa kiinni aivan kalkkiviivoille asti, mutta Antti Ala-Rantala sai lopulta tyytyä suojattinsa kanssa kakkospalkintoon, kun Ville Pohjolan ohjastama Jonnin Joutava ehti kiukkuisella kirillään ohi.

Ville Pohjolan toiveet menestyksestä nousivat jo lämmityksessä.

“Tamman otteet olivat normaalia terävävämmät lämmityksessä, joka on ollut hyvä merkki tämän kohdalla”, Ville Pohjola kertoi. “Hyvin nostelivat kaverit omiaan lopussa pois, ja me päästiin hyvin tulemaan. Oikein terävästi Jonnin Joutava lähti spurttaamaan, mutta viimeisen ohittaminen meinaa olla työn takana. Taas tuli toisen rinnalle ahnaasti, mutta sitten siihen jäätiin taas.”

Laura Hämäläisen valmentama Jonnin Joutava otti vuoden avausvoittonsa tuloksella 29,5/2140 metriä.

Toto4-3: Stayer Cupin ensimmäinen karsintalähtö päättyi odotetusti Jonne Niemelän ja Credit Linen voitonjuhliin, mutta kierroksen pelipankin matkassa oli mutkia.

Päivi Hämäläisen valmentama Credit Line painui keulapaikalle 1. takasuoralla, mutta sai pian tiukkaa haastetta Janne Soroselta ja Sannu Mustangilta. Sen kaksikon Credit Line torjui, mutta pian oli Santtu Raitalan ja Up All Nightin vuoro tehdä isku johtavan kimppuun. Sen myötä pitkän matkan kisan keulahevonen vaihtui.

Up All Night johti viimeiselle takasuoralle asti, kunnes Jorma Hannus iski Bluehouse’s Powerin kanssa vauhdilla rinnalle ja ohi. Credit Line pääsi parantamaan asemiaan sisäkautta, kun Up All Night nousi toiselle. Tänä vuonna lyömätön Credit Line iski maalisuoralla Bluehouse’s Powerin rinnalle ja ohitti sen oikein varmasti, vaikka ehti kompuroimaankin loppukaarteessa.

“Ehkä vähän liikaa otin vauhtia pois, mutta tuli mieleen, että hevostakin pitää ajatella”, Jonne Niemelä kertoi tilanteesta, jossa valjakko menetti keulapaikan. “Se ei varmaan olisi hyvin päättynyt, jos Santulle olisi alettu vielä vastaamaan. Hevosella oli lopussa aikalailla varmaan kaikki pelissä, mutta kuitenkin reilu voitto oli.”

Ensimmäistä kertaa pitkällä matkalla kisannut Credit Lane meni 3100 metriä voittoaikaan 20,6.

Asko Kaustisen kasvattama Credit Line on kisannut urallaan yhdeksän kertaa ja voittanut niistä peräti kuusi.

Toto4-4: Kierros päättyi suosikkivoittoon, kun Mauri Jaaran ohjastama ja valmentama Filius Felix kiri parhaaksi.

Niko Jokela kannusti Snowline Cherryn startista kärkipaikalle. Kaksikko kokeili keulajuoksua, kun mieluisia selkiä ei tainnut olla tarjolla. Snowline Cherry sai vetää avauslenkin rauhassa 18,0-vauhtia, mutta taipui lopussa.

Filius Felix lähti kierros maaliin hänniltä kolmannelle. Suosikki sai Bianca Creekin eteensä ja sai herkutella tämän selässä loppukaarteeseen saakka. Siitä Mauri Jaaran ajokki kehitti ylivertaisen loppuriuhtaisun ja voitti täyden matkan kisan tuloksella 17,5a.

“Viimeksi hevonen joutui kuolemanpaikalla juoksemaan, mutta nyt saatiin Santun selkä eteen, jolloin juoksu meni hyvin. Viimeiseen kurviin asti saatiin nautiskella, ja suoralla hevonen oli ihan pirteä”, illan kolmannen ykköstilansa ajanut Mauri Jaara sanaili.