Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 1 Bastian 52,34 %, 2,32 e

Toto4-2: 3 Chique 30,01 %, 4,25 e

Toto4-3: 6 Hila’s Elton 20,30 %, 8,87 e

Toto4-4: 2 Sultan Journey 39,23 %, 10,71 e

 

Vaihto: 65 849,64 euroa

Markku Niemisen valmentama Bastian on kehittynyt 4-vuotiskaudelle niin paljon, ettei ole alkuvuoden aikana erehtynyt viidessä yrityksessä vielä kahden parhaan joukosta. Turun perjantairaveissa tuli jo kauden kolmas täysosuma.

Toto4-1: Kohteiden luottohevosena startannut Bastian piti sisältä varmasti johtopaikan. Tahti olisi tasaantunut hyvinkin maltilliseksi, ellei Langen’s Greyhound olisi kääntänyt kolmannesta sisältä toiselle radalle ilman vetoapua ja tullut suursuosikin kupeelle pitämään tempoa.

Kolmas puolikas oli 13,5-vauhtisena kisan kovin, mutta järjestystä se ei muuttanut millään lailla. Bastian veti varmoin ottein perille asti ja kuittasi tonnin voittorahat 2100 metrillä ajalla 16,3a.

“Keulapaikka irtosi helposti. Tämä pääsee hyvin liikkeelle, ja hyvä paikka oli tänään”, Ari Moilanen kertasi. “Rinnalle tuli se harmaa hevonen, ja sitten mentiin vähän reippaammin, mutta ihan sopuisaa vauhtia. Kun toiset jäi tuosta rinnalta pois, se jäi vähän kurvailemaan omiaan, mutta kyllä se varmasti tuli maaliin. Hevonen on kyllä hyvällä mallilla. Se on mennyt aimo harppauksen eteenpäin, kun on tullut vuosi lisää ikää.”

Langen’s Greyhound selvitti vaativan juoksunsa mallikkaasti ja tsemppasi toiseksi niukasti ennen Fox Loveria, joka alkumatkan pienen porukan perällä seurailtuaan, lähti toiseksi viimeisessä kaarteessa taipuvien takaa kolmannelle radalle. Fox Lover eteni takasuoralla toiseen ulos, käänsi loppukaarteessa uudestaan kiriin ja puristi Langen’s Greyhoundin ulkopuolelle kolmanneksi.

 

Toto4-2: Ari Moilanen ajoi myös toisen kohteen voittajaa, kun toiseksi eniten pelattu Chique jyräsi vakuuttavasti ykköseksi.

Niukaksi suosikiksi nostettu Firemaker laukkasi sisäradalta lähtöön. Fiona Journey ampaisi auton takaa johtopaikalle, jonka se luovutti ennen avauspuolikkaan täyttymistä Hola Alejandrolle. Chique aloitti jonossa kolmantena ja nousi toisessa kaarteessa vetämään ulomman radan jonoa, kun porukka alkoi tiivistyä.

Vauhti kiihtyi toisella kierroksella kaiken aikaa loppua kohden, ja maalisuora oli jo Chiquen näytöstä. Aripekka Pakkasen valmentama 7-vuotias tamma kirjautti 2100 metrillä ajan 16,8a.

“Tarkoitus oli, että lähdetään rauhassa matkaan ja koitetaan selissä päästä ajamaan”, Ari Moilanen totesi. “Vähän matkaa päästiinkin, mutta en halunnut sitten jäädä sisälle, kun hevonen rauhoittui hyvin ja se suorittaa tuostakin hyvin. Se piti porukan helposti takanaan ja pääsi tänään helpolla.”

Loppukaarteessa vapaasti ulos päässyt Fiona Journey seurasi voittajaa uhkaamatta toiseksi, ja sen takaa vapaille hakeutunut Meadow Maestro kiri kolmanneksi. Hola Alejandro laukkasi taipuneena, kun oli jo pudonnut totosijoilta.

Firemaker selvisi laukkansa jälkeen muiden matkaan ja pääsi matkalla sujuvasti kolmanteen ulos, muttei loistanut lopussa. Freddy K. laukkasi loppukaarteen alkupuolella toisesta ulkoa, muttei näyttänyt siinä vaiheessa enää muutenkaan tuoreelta.

 

Toto4-3: Alimmassa sarjassa paineltiin täyttä alusta loppuun. Johtoon avannut Easy Birdland vastasi 12,5-vauhtisessa avauksessa Strawberry Dancerille, joka takasuoran lopussa meni kuitenkin ohi.

Kärjestä hieman jääneenä toista rataa tullut Hila’s Elton jäi taivaltamaan ilman vetoapua. Se eteni hiljalleen kohti kärkeä ja runttasi lopulta kohtalaisen varmasti voittoon, joka oli 6-vuotiaalle ruunalle uran ensimmäinen. Kakkossijoja on koossa jo viisi ja niistä kaksi tältä vuodelta, ja Hila’s Elton olikin toiseksi pelatuin. Cathy Johanssonin valmennettava teki 2100 metrillä ennätyksensä 16,6a.

“Oli reipasta, mutta toivoinkin, että keula vaihtuisi ja saisi vapaan radan tolle. Se menee siitä selkeästi paremmin”, ohjastaja Arto Hammar painotti. “Pitkä oli loppusuora, mutta kyllä se näkyi, ettei sieltä ulkoa tulla ja keulasta saadaan ote. Tuntui, että voitto tulee. Se on kehittynyt nyt koko aika. Se on tullut vahvemmaksi, ja ravi käy paremmin.”

Strawberry Dancer sinnitteli tosi rehdisti loppuun saakka ja kesti toiseksi. Taustalla toista rataa juossut Our Lexa jäi päätöskierroksen alkupuolella viidenteen ulos, kun välistä nousi hevosia toiselle radalle. Se hyökkäsi noin 800 jäljellä ja kiersi ilman vetoapua tasaisen hyvin kolmanneksi.

Lähdön suosikki My Queen Hunter’s sai tulla Our Lexan perässä, muttei pystynyt nousemaan neljättä sijaa ylemmäs, vaikka juoksun tapahtumat periaatteessa suosivat sitä.

 

Toto4-4: Sultan Journey nappasi illan isoimman ykköspalkinnon 2000 euroa. Toistuvasti paljon peliä keräävä Sultan Journey oli jälleen suosikki, ja neljännellä yrityksellä tuli kauden avausosuma. Alusta asti johtanut Sultan Journey ravasi 2100 metriä aikaan 15,7a.

“Tietysti vähän piti empiä, että mikä oli, kun se oli viimeksi vähän vaisu, mutta aika paljon auttoi, kun laitoin sille kesäkengät nyt. Täällä on niin hieno rata, että tässä on tosi hyvä ajaa”, Esa Holopainen kiitteli olosuhteita. “Hevonen oli heti tuossa lähtökiihdytyksessä oma itsensä, että lähti kyllä tosi lujaa liikkeelle, ja heti kun toinen tuli lähellekin, se vastasi ihan omineen.”

“Kyllä se näköjään aika paljon vaikuttaa, kun pääsee noista hokeista eroon. Tietysti se ei ole eläissään juossut kuin pari kolme starttia hokkikengässä, ja kyllä mulle heti jäi sellainen kuva, että kun se on iso hevonen, niin se ei vaan ole ihan sellaista se meno niiden kanssa. Odotan kyllä, että se nousisi kesällä aika paljonkin sarjoissa. Sillä on vauhtia, ja sillä on kestävyyttäkin silloin, kun kun kaikki on hyvin.”

Viimeisellä takasuoralla kolmannesta ulkoa edellä menneen Stonecapes Poen perässä kolmannelle radalle lähtenyt ja loppukaarteen puolivälin jälkeen ilman vetoapua jatkanut Black Ice Boost kiri 1.12-vauhtisessa lopetuksessa lähimmäs voittajaa.

Ensimmäisellä takasuoralla kolmanteen sisälle mennyt He Is Felix pääsi viimeisellä takasuoralla toiseen ulos, löysi maalisuoralla vapaan väylän sisäkautta ja spurttasi kolmanneksi niukasti ennen Stonecapes Poeta.

Kiihdytyksessä suosikin rinnalle avannut Partytime laukkasi ensimmäisessä kaarteessa.