Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 7 Battle Jack, 12,04 %, 2,17 euroa
Toto64-2: 13 Vinksa, 0,57 %, 112,94 e
Toto64-3: 5 Vixeli, 57,11 %, 175,55 e
Toto64-4: 5 Cavalier Brodde, 27,67 %, 550,88 e
Toto64-5: 1 Bosses Lady, 64,89 %, 647,66 e
Toto64-6: 2 Poikolan Neito, 2,97 %, 13070,96 euroa

Kuusi oikein -voitto-osuus 13070,96 euroa
Viisi oikein 28,05 e
Neljä jackpot

Vaihto: 217 565,34 euroa

Timo Korvenheimon treenaama Battle Jack jatkoi voittokannassa Jokimaan Hambon jälkeenkin, kun otteli parhaaksi Vermon kolmivuotispokaalissa.

Toto64-1: Kolmivuotispokaalissa oli suosikkeja moneen makuun. Pelikansan sellainen Sahara Peyote latasi auton takaa vauhdikkaasti ohi niin ikään keulaan mielineen Samurai Comeryn. Sahara Peyote johti alkumatkan, mutta takasuoralla tallikaveri Joseph Boko eteni vetotöihin.

Joseph Boko kiskoi tallipäällikkö Markku Niemisen ajamana avauslenkin lujaa 14,0-vauhdilla. Valjakko johti maalisuoran alkuun, kunnes laukka tuli. Takana namureissun saanut Sahara Peyote oli hetken kärkihevonen, mutta 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla kiriinsä iskenyt Battle Jack jyräsi Hambon tavoin varmasti ohi.

”Juoksu meni tuolta lähtöpaikalta (7) yllättävän hyvin”, Battle Jackin ohjastaja Santtu Raitala aloitti. ”1200 metriä jäljellä mietin, että ajetaanko johtavan rinnalle, mutta ajattelin nuorella hevosella olevan parempi ajaa tuosta. Meillä oli loppukaarteen pohjassa tosi hyvä fiilis, ja Battle Jack tuli suhteellisen varmasti ohi Sahara Peyotesta.”

Hevosenomistapokaalissakin viime syksynä juhlinut Battle Jack meni ennätysaikansa 14,0a/2100 metriä. Marjut Stenbergin kasvattama ruuna ansaitsi voitostaan 10 000 euroa. Talli Alatorin Inkkarit omistaa voittajan.

Ari Moilasen ohjastama Sahara Peyote oli maalissa toisena ennen Callela Ikarosta.

Toto64-2: Montén SM-karsinnassa pamahti suuryllätys, kun Eveliina Sarismalan ratsastama Vinksa pystyi parhaaksi.

Unnan Tähti johti Malin Kullbergin kanssa alkumatkan, kunnes Rojali eteni hetkeksi kärkeen. Lopullinen keulanimi oli 60 metrin takamatkalta heti eteenpäin höyrynnyt Baletin Salama. 

Baletin Salama taipui varhain, Vanjali pilasi laukkoihin ja Ato ei ollut parhaimmillaan. Tällöin yllättäjät irtosivat voittomatsiin. Siinä Arsi Skytän valmentama Vinksa piti Mökin Tähden ulkopuolellaan maaliin saakka.

“Tiesin, että hevonen on hyvä, jos pääsee ravilla matkaan, ja tässä lopputulos”, Eveliina Sarismala ilakoi. “Lähtössä oli hankalaa, kun ei meinattu matkaan päästä, mutta kun pääsee ajamaan tällaisella hevosella, eivät sanat riitä edes!”

Toto64-3: Tawaststjernan Muistoajo oli Tapio Perttusen ja Vixelin näytös.

Viisivuotiaista parhaiten matkaan ampaisi laukkojen värittämässä alkurynnistyksessä Hyvityksen Pyry. Jukka-Pekka Kauhasen suojatti johti, kunnes Vixeli eteni kärkeen kierros jäljellä.

Lähtöön laukannut Sippimies eteni Vixelin rinnalle, mutta matkasi myöhemmin tämän takana. Suursuosikki Vixeli teki loppukaarteessa pienen raon ainoana kyydissä pysyneeseen Sippimieheen ja meni maalisuoralla menojaan.

“Teemulla laukkasi lähtöön, joka olisi ollut hyvä sprintteri varmasti. Alku oli tälläkin vaikeaa, pari sataa metriä tarkasti piti ottaa. Rytmistä kiinni saaminen vie aikaa, mutta sitte tuli hyvällä rytmillä. Vixeli on kehittynyt talvesta koko ajan, päästiin silloin hyvin treenaamaan. Hevonen menee koko ajan eteenpäin”, Tapio Perttunen kertoi valmennettavastaan.”

Vixeli meni mailin kisassa ennätyksensä 23,0a.

Kaukana Vixelistä ja Sippimiehestä kolmantena maalilinjan leikkasi Puhti-Veikko Jarmo Saarela kärryillään.

Toto64-4: Mailin kisa oli alusta lähtien odotetun tulinen. 07,5-avauksessa Aira Cloc torjui Rose Cogerin. Rose Coger jatkoi painostamistaan, joka toikin tulosta, mutta tuoreet voimat jyräsivät lopussa.

Tommi Kylliäisen ajokki Massive Clout kiri ensin kärkeen, mutta Aira Clocin takana asemiaan menettänyt suosikki Cavalier Brodde innostui hirmuiseen lopetukseen, jolla ehti vielä Hannu Torvisen ajamana varmaan voittoon ajalla 11,7a.

“Ensin tuntui, että kaikki menee tosi putkeen. Piti valita alussa, että kumman perään ottaa – Aira Cloc tuntui paremmalta vaihtoehdolta”, Hannu Torvinen sanaili. “Kaikki meni lopulta tosi pieleen. Sitten kun päästiin ulos, lähti hevonen erikoisesti matkaan. Uskomaton fiilis, kun se tuli noin kovaa loppua. Hyviä juoksuja hevonen on tehnyt muitakin, mutta lopun tuleminen yllätti varmasti muutkin kuin minut. Hevonen oli jättihyvä. Hauska juttu, että kaikki meni pieleen, mutta hevonen pystyi korjaamaan tilanteen.”

Juho Ihamuotila treenaa voittajaa.

Toto64-5: Tapio Perttunen vei nimiinsä toisenkin nimilähdön, kun Bosses Lady vei lähtölaukasta huolimatta Derbyn Tammachampionin 10 000 euron ykkösrahan.

Suursuosikki Bosses Ladyn ylle kertyi lähtöhetkillä melkoisesti synkkiä pilviä, kun jäi muista laukassaan. Alun jälkeen lähtö meni Bosses Ladyn ja Tapio Perttusen kannalta mahtavasti, sillä keulassa ravannut Peanuts sai kovaa painetta rinnalla höyrynneeltä Bean Dead Certiltä.

Ensimmäinen lenkki hurjasteltiin rajusti 11,5-kyydillä, joka satoi rajusti Bosses Ladyn pussiin. Se iski viimeisen takasuoran lopussa kolmannelle ja ehti vielä helposti Peanutsin ohi voittoon.

“Aikalailla oli painetta, ja hevonen meni autoa päin, jolloin meni laukalle”, Tapio Perttunen kertoi alusta. “Alun jälkeen en uskonut voittoon, mutta tuhannen jälkeen se alkoi tuntumaan mahdolliselta, kun oli niin kova vauhti keulassa.”

Bosses Lady ravasi 2100 metriä voittoaikaan 13,1a.

Toto64-6: A.V. Marttilan Tammasarjassa annettiin näyttöjä Lahden kuningatarkisaan. Vakuuttavan näytön antoi yllätysvoiton napannut Poikolan Neito.

Suursuosikki Juliette Lax nappasi kasiradalta kärkipaikan nopeasti. Rinnalla matkannut Hetviina antoi pitkän matkan kisassa reippaasti painetta jo avauslenkillä, joka mentiin 23,5-kyydillä. Toisella kierroksella tempo tasaantui, mutta jo ennen avauspuolikasta Hetviina jyräsi kärkeen.

Hetviiva oli pitkään voitossa kiinni, mutta Iikka Nurmosen valmentama ja ohjastama Poikolan Neito kiri lopussa ohitse.

“Tuli aika hyvät fiilikset, kun tämä varmaan riittää näytöksi Lahden kotikisoihin”, Iikka Nurmonen iloitsi.

Poikolan Neito ravasi voittoajan 26,2a.

Marmardu oli maalissa kolmas.