Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 1 Beat Of Love, 28,15 %, 2,00 euroa
Toto65-2: 3 Taistelu Jaska, 11,04 %, 12,00 e
Toto65-3: 4 Huimariina, 27,17 %, 31,90 e
Toto65-4: 7 Double Revenge, 2,63 %, 426,40 e
Toto65-5: 9 One Point, 31,44 %, 847,60 e
Toto65-6: 4 Lovely Secret, 29,38 %, 1883,60 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 1883,60 euroa
Viisi oikein 28,60 e

Vaihto: 190 586,60 euroa

Tapaninpäivän Vermon Toto65-kierros käynnistyi Hannu Torvisen ohjastaman Beat Of Loven vakuuttavalla keulavoitolla.

Sisäradan lähtöpaikalta matkaan lähtenyt Beat Of Love piti keulapaikan leikitellen hallussaan. Anna Sulinin valmentama tamma sai hölkkäillä ensimmäiset 500 metriä sopivasti 18,0-vauhtia, eikä myöskään seuraavalla puolikkaalla hurjasteltu.

Kierros juostuna Riina Rekilä teki ratkaisun suosikki Viking Gracen rattailla 3. ulkoa. Valjakon juoksu meni vaikeaksi, kun toista rataa vetänyt kaksikko AstrodomePekka Korpi ei enää paikastaan halunnut luopua. Samaan aikaan Beat Of Love kiristi kärjessä tempoa.

Loppukaarteessa Beat Of Love ja takana matkannut Ari Moilasen ajokki Stonecapes Poe erottuivat muista. Ensin mainittu hallitsi kevyesti maaliin asti voittoajalla 15,1.

“Saatiin rauhassa vetää eka tonni, mutta totta kai kovat tammat hirvittivät takana”, Hannu Torvinen myönsi. “Tamma oli lämmityksessä paineissaan, mutta oikein hyvän suorituksen teki tänään.”

Kakkossuosikki Beat Of Love ansaitsi voitostaan 4000 euroa.

Toto65-2: Kylmäveristen tasoitusajo pääsi kolmannella matkaan. Kierroksen pelatuin osallistuja Tupla Tommi piti jokaisella yrittämällä sisäradalta keulapaikan ja lähti myös hyväksytyssä parhaiten matkaan.

Pertti Puikkosen ajama Tupla Tommi sai vetää rauhassa, mutta lopussa se ei pystynyt vastaamaan takana namureissua saaneelle Taistelu Jaskalle, joka voitti Vermossa myös kaksi viikkoa sitten.

Taistelu Jaska pilasi alku-urallaan useasti laukkaan, mutta nyt sen meno on ollut kahdesti kuin toiselta planeetalta.

“Ehkä rutiinia on saanut, ja nyt on pitävät radat. Pitkä hokki puree rataan hyvin, joka varmistaa ravia. Napakka rata on Jaskalle ehdottomasti hyvä”, ohjastaja Juha-Pekka Hanhimäki kertoi Kati Hanhimäen valmennettavasta.

Toiseksi eniten veikattu Taistelu Jaska vei lähdön ennätystuloksella 32,7/2100 metriä. Tupla-Tommi jaksoi toiseksi ennen pitkän kirin tehnyttä Elitloppetia.

Toto65-3: Köppinen kiittää -lähdössä Topper ja Hullumies päättivät kilpauransa. Seppo Sarkola oli Hullumiehen kanssa alusta asti isossa roolissa. Kaksikko latasi auton takaa totutun lujaa liikkeelle ja ryöväsi keulapaikan Pyörylän Paronilta ensimmäisen takasuoran alussa. Avaus venähti 18,0-lukemiin.

Etusuoralla Ari Moilanen kierrätti Huimariinan johtavan Hullumiehen rinnalle. Jo loppusuoran alussa Huimariinalla oli pieni ote, mutta lopussa sen haparoitua meni peli vielä jännäksi. Johanna Sianojan treenaama Huimariina puristi lopulta varmaan voittoon oriiden ja ruunien puristuksessa.

“Keula veti alun reipasta, meillä ei onneksi hevonen pääse niin kovaa, että olisi päästy siihen mukaan”, Ari Moilanen hauskuutti. “Hyvin tamma tsemppasi. Muutaman harha-askeleen otti, jolloin jouduin kiinni ottamaan. Meni sen takia tiukemmaksi.”

Köppisen vakikuski Moilaselle lähdön voittaminen oli tärkeää.

“Tärkein lähtö tältä illalta ilman muuta, kun noin upeaa hevosta on saanut ajaa kuin Köppinen on.”

Huimariina oli, kuten kierroksen aikaisemmat voittaja, kakkossuosikki. Rokin Maxi rynnisti ulkoa vielä Hullumiehen oli, joka oli kolmas. Topper päätti uransa nelossijaan. Suosikki Pyörylän Paroni jäi Hullumiehen taa pussiin.

Toto65-4: Uudenmaan Upein päättyi yllätykseen, kun Antti Teivaisen ajama Double Revenge kiri nätin juoksun jälkeen suuryllätykseen. Tästä pääset lukemaan jutun aiheesta.

Toto65-5: Kierrokselle saatiin ensimmäinen suosikkivoittaja, kun Esa Holopaisen tällä kertaa ajama One Point palasi kultakantaan.

Miia Salmisen kuskaama Mr Nice Way avasi lujaa ja otti keulapaikan 11-avauksessa. One Point aloitti 2. ulkona, mutta kiersi nopeasti toiselle ilman vetoapua. Siitä se jyräsi vahvasti voittoon.

“Vahva esitys oli”, Esa Holopainen kehui. “Yritin ajaa selkäjuoksun, mutta Santtu (Raitala) odotti selvästi hevosta eteensä, joten kierrettiin siihen. One Point oli riskillä päällä. Annoin tasaisen reipasta sen mennä, kun sopi sille hyvin.”

Veijo Pulkka valmentaa One Pointia, joka meni voittoajan 14,9a.

Rullebackens Ejnar kiri Olli Koivusen käsistä kakkosrahoille. Jarmo Saarelan ajama After Knight oli kolmas.

Toto65-6: Jarmo Saarelan ohjastama Lovely Secret kirkasti viime kisojen kärkipään sijoitukset kaikista kirkkaimmaksi. Saarela pyrki Matti Lammelan valmennettavan kanssa heti kiihdytyksessä kärkipaikalle, mutta ei aivan päässyt ohi Dillon Riden ja Tapio Perttusen. 

Lovely Secret peruutti 3. sisälle,  josta pääsi viimeistä kertaa takasuoraa mentäessä 2. ulos suosikki Daddy Boyn taakse. Siitä se rynnisti maalisuoralla helppoon voittoon, vaikka oli kuluttanut voimiaan jo kovassa avauksessa.

“Tuntui että pääsen heti keulaan, mutta hevonen pysähtyi yhtäkkiä, ja Tapsa sai pidettyä jalat edessä”, Jarmo Saarela kertoi kiihdytysvaiheesta. “Tämä on nopea ja jaksoakin löytyy, kun on hyvä päivänsä.”

Emma Väre oli yllätyskakkonen Herman Halmin kanssa. Seuraavana maaliin tuli Valiat Dream.

Ennen Toto65-kierrosta Pekka Korven suojatti She Rains viiletti vauhtijuoksussa 2-vuotiaiden tammojen volttilähetyksen SE-lukemat 16,9.