Hankosidevammaansa parannellut Begemot Frido palasi suoraan kriteriumkarsinnan voittajaksi.

Begemot Frido hallitsi keväällä kolmivuotisikäluokan kilpailuja, mutta toukokuisen Seppeleajon voiton jälkeen sen hankoside reagoi. Nyt ori palasi neljän kuukauden tauolta suoraan kriteriumkarsintoihin. Ari Moilanen kierrätti Markku Niemisen valmennettavan keulaan, kun matkaa maaliin oli kaksi kierrosta. Sen jälkeen valjakolla ei ollut hädän päivää.

Oulu Expressin voittaja Elian Web ja Still Loving You kuuluivat myös vakuuttavimpiin karsintavoittajiin. Elian Web hallitsi karsintaansa odotetusti keulasta.

“Express-voitto täytti kauden tavoitteet ja mitä Kriteriumista tulee, on plussaa”, Janne Soronen sanoi Katja Melkon valmennettavasta.

Still Loving You puolestaan teki urhean juoksun johtavan rinnalta ja karkasi siitä vielä omille teilleen. Elian Webin lähdössä Pekka Korven tallin Arctic Ile oli toinen ja Still Loving Youn lähdössä puolestaan Arctic Helen. Korven tallin menestys ei kuitenkaaan ollut kokonaan tässä, sillä Hannu-Pekka Korpi ajoi kaksi karsintavoittoa ja vielä yhden kakkosen. Pekka Korven tallista viisi finalistia!

Hannu-Pekan finaaliin ajamista Arctic Passion otti kovalla avauksella lähdön hallintaansa, eikä luopunut paikastaan maalisuorallakaan. Stanley Savage puolestaan kiersi ykköseksi kaukaa neljännestä ulkoparista, sen tehtävää helpotti Callela Ladybossin ja Sahara Onen alun kilvoittelu.

“Vauhti tuntui hulluttelulta”, Hannu-Pekka Korpi myönsi. “Meillä oli välillä jopa vaikeuksia seurata. Tämä meni tasaista tahtiaan maaliin asti.”

Myös Hannu-Pekan Swagman teki vauhdikkaan kirin, mutta ei kuudennesta parista sentään ehtinyt ykköseksi asti. Keulassa juossut Sue’s Photo piti voittajaksi.

“Suosikkihevonen, niin ei muuta kuin eteenpäin”, Seppo Markkula selvitti voitokasta taktiikkaansa. “Se oli hyvä, mutta vähän enemmän saisi finaalissa olla terävyyttä.”

Finaalin lähtöradat selviävät keskiviikkona.

Kriteriumfinalistit

1. karsinta: Arctic Passion, Rocket Man.

2. karsinta: Sue’s Photo, Swagman.

3. karsinta: Stanley Savage, Callela Ladyboss.

4. karsinta: Still Loving You, Arctic Helen.

5. karsinta: Begemot Frido, Stone Capes Olive.

6. karsinta: Elian Web, Arctic Ile.