TOTO5-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA RIVIN ARVO

Toto5-1: 3 Benjamin Song, 4,29 %, 16,28 €

Toto5-2: 11 Ellin Sisu, 78,32 %, 20,89 €

Toto5-3: 2 Jadira Web, 57,67 %, 32,33 €

Toto5-4: 6 Il Funny Li, 28,11 %, 46,28 €

Toto5-5: 7 Ivan B.R., 21,40 %, 67,84 €

Vaihto: 67 684,60 €

Viiden kuukauden tauolta palannut Benjamin Song järjesti Jyväskylän Toto5-pelin avauksessa perjantai-iltana yllätyksen spurttaamalla johtavan kannasta ykköseksi.

Sari Tarvaisen valmentama ja omistama 7-vuotias ruuna Benjamin Song kiihdytti kolmosradalta heti kärkipaikalle, mutta luovutti keulapaikan pois ensimmäisellä takasuoralla Will Daisy Beatille. Avaustuhat mentiin aikaan 17,5. Loppusuoran auettua Sami Vehviläinen käänsi nappireissun johtavan takana saaneen Benjamin Songin open stretchille ja hevonen kiri halukkaasti voittoon 13,5-vauhtisessa lopetuksessa. Keulahevonen Will Daisy Beat laukkasi loppusuoralla, mutta voitto ei Vehviläisen mukaan ratkennut siihen. Suomeen palannut Blue Max Inn kiri ulkoratoja pitkin terävästi toiseksi.

”Olen mä vähän yllättynyt ja sehän näkyi juoksunkulussakin. Jos oisin etukäteen tiennyt, että tää on näin hyvä, niin kyllä mä oisin ajanut sitten piikistä, kun tämä on siitä tosi paljon lähtöjä voittanut. Hevonen oli kyllä rautaa”, Vehviläinen kertoi radan voittajahaastattelussa.

Voitto oli valmentaja Sari Tarvaiselle iloinen yllätys, kun starttiin lähdettiin kysymysmerkkien kanssa.

”Hevonen loppuvuodesta aikalaillakin sairasteli ja kävi jo vähän mielessä, että tullaanko me starttiin enää ollenkaan, mutta ilmeisesti se on toipunut aika hyvin, kun se pystyi näin hyvin suorittamaan”, Tarvainen iloitsi. ”Mulla on tosi haastavat ajopaikat tällä hetkellä ja viimeistelyissä hevosen jalka osui routakuoppaan ja hevonen lenti polvilleen, mutta siinä ei onneksi muuta käynyt kun, että polvet oli asfaltti-ihottumalla. Siinä olisi ollut kyllä aineksia ihan vakavempaankin.”

Benjamin Song on Tarvaisen oma kasvatti ja sitä myötä tärkeä hevonen.

”Tää on tosi kiva hevonen, vähän sellainen perheen lemmikki. Tykkää lähteä lenkille ja tekee aina parhaansa, ja kun on oma kasvatti, niin pärjääminen tuntuu tosi hyvältä, kun on itse alussa miettinyt, että mille oriille tamman vie.”

Tarvainen on harrastanut raviurheilua noin parikymmentä vuotta, mutta valmentanut hän on vasta muutaman vuoden.

”Paljon katsoin sivusta muiden valmentajien touhua ja sitten päätin kokeilla itse, eikä ole ihan huonosti mennyt. Hevonen on iso ja voimakas eläin, ja kun sen kanssa touhuaa, niin tulee tietynlainen side sen hevosen kanssa. Aina kun hevonen menee hyvin, niin on mukava nähdä, että on tehnyt asioita oikein.”

 

Vakuuttava Suomen-debyytti

Norjasta Suomeen Antti Ojanperän valmennukseen marraskuussa muuttanut 5-vuotias Ivan B.R. avasi kautensa uudessa kotimaassaan vakuuttavalla voitolla. Se haki keulapaikan haltuunsa tallikaveri Zultaniolta ensimmäisellä takasuoralla, ja piti muut takanaan loppuun saakka. Santtu Raitalan ohjastaman oriin voittotulos täydeltä matkalta oli hieno 13,2.

Raitala ajoi raveissa viisi voittoa. Muut voitot tulivat Jadira Webillä, Top Class Kempillä, Sarikanilla ja Ojanperän talliin kolmannen voiton tuoneella Volcanolla.

Toisessa kohteessa 40 metrin takamatkalta startannut Ellin Sisu kiidähti keulaan jo ensimmäiselle takasuoralle kaarruttaessa. Pauli Raivion valmentama ori otti kauden neljännen voittonsa helppoon tyyliin 20,5-vauhtisessa lopetuksessa. Jadira Web teki vahvan esityksen ottaen voiton johtavan rinnalta. Tamman ura käsittää nyt neljä starttia, joista kaikki on päättyneet voittoon. Il Funny Li otti voittonsa keulapaikalta.

Zolamani kaunisteli volttiennätystään lukemiin 15,4 ottaen helpon voiton ravit avanneessa 3-vuotiaiden lämminveristen SHKL Cup-karsinnassa. Kyle Web spurttasi open stretchin kautta toiseksi ja toi lähdöstä Timo Korvenheimon talliin kaksoisvoiton. Timo Korvenheimon päivä Killerillä oli hieno, kun Zolamanin ja Jadira Webin lisäksi talliin voiton toi 4-vuotiaiden suomenhevosten tammasarjan voittanut Sarikan.

Montén SM-karsinnassa Nelly-Janiika Korpikoski kannusti Josveisin voittoon sen montédebyytissä.