Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 2 Trouble Leader 43,68 %, 2,10 e

Toto5-2: 9 Big Sky Hurricane 7,55 %, 30,30 e

Toto5-3: 3 Gunvald 13,85 %, 82,10 e

Toto5-4: 11 Cousin Evert 15,40 %, 226,70 e

Toto5-5: 1 Tee Wee Paroni 46,05 %, 251,10 e

 

Vaihto: 82 686,60 euroa

Torstai-illan pankki Bret Boko koki Seinäjoella tappion, kun Ville Nisonen kiidätti Reima Kuislan Big Sky Hurricanen päätöspuolikkaalla tavoittamattomiin. Lämminveristen avoin lyhyen matkan ryhmä ajettiin pääpelin toisena kohteena.

 

Toto5-1: Avauskohteen suosikkina startannut Trouble Leader joutui lähtemään ensimmäiseen autolähtöönsä poisjäännin jälkeen sisäradalta, mutta isompaa ongelmaa se ei tuottanut. Hannu Hietanen sai kääntää ajokkinsa pian vapaasti toiselle radalle, jota valjakko matkusti jonossa neljäntenä.

“Otettiin alkua varman päälle, ja hyvin lähti kyllä matkaan”, Illan toisen voittonsa ajanut Hannu Hietanen kuvaili. “Ei se varmaan ensimmäisillä askeleilla ole aluksi ainakaan kaikista nopeimpia, mutta pääasia on, kun tulee loppupäästä. Luotin siihen kyllä, mutta lähdin sitten ehkä turhankin aikaisin sieltä takaa, että pääsee viimeiseen kurviin sitten jo sisäradalle, mutta ei ollut kyllä niin vino nyt ollenkaan ja oli senkin puolesta paljon parempi.”

Petri Klemolan valmentama 3-vuotias teki 2100 metrillä ennätyksensä 16,0a. Voltista se on mennyt toistaiseksi seitsemän kymmenystä hitaammin. Se on saavuttanut kuudessa kilpailussa kolme voittoa ja kaksi toista sijaa. Voittosumma pysyi vielä alle 5000 eurossa, joten Kymenlaakso-ajossa se pääsee paalulle.

“Sillä on tehokas ravi ja se ottaa herkästi vauhtia. Jos kaikki menee hyvin, tämä on asiallinen hevonen Kymenlaakso-ajoon”, Hannu Hietanen vakuutti.

Pitkään johtanut Laser Jet pysyi lopussa ainoana edes jotenkin Trouble Leaderin mukana ja oli hyvä toinen reilusti ennen erittäin tasaista rypästä, josta toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Callela Kassius kesti kolmanneksi. One Point laukkasi pahoin lähtösuoralla.

 

Toto5-2: Lähtöauto pääsi karkaamaan useimmilta kilpailijoilta, ja yritys uusittiin epätasaisena. Suursuosikki Bret Boko pääsi toisella kerralla hyvissä ajoin siivekkeeseen, muttei lähtenyt aivan totutun kovaa ja Prin Holz pyyhälsi sen edelle vetotöihin.

Takarivistä lähtenyt Big Sky Hurricane sai Listas Rafikin laukattua asemat toisesta parista ulkoa, josta se jatkoi takasuoralla vapaasti eteenpäin, kun Handsome Knight siirtyi keulaan.

Ari Moilasen onnistui kääntää Bret Boko samoihin aikoihin Big Sky Hurricanen taakse toiselle radalle, mutta ottelua voitosta ei syntynyt, kun loppukaarteen alkupuolella kärkeen edennyt Big Sky Hurricane pisteli pontevin potkuin maaliin. Ajaksi kirjattiin 13,4a.

“Juoksu meni kuin elokuvissa”, Ville Nisonen myhäili. “Big Sky Hurricane on nyt nousukunnossa, ja lopussa vain kaasu pohjaan.”

“Ruotsissa vierähti yksitoista vuotta. Nyt ollaan täällä Seinäjoella, ja viihdyn kyllä. Tallissa on kahdeksan hyvää hevosta. Stay Alertilla yritetään jatkaa voittoputkea huomenna Porissa.”

Bret Boko seurasi toiseksi selvästi ennen Haras du Piniä, joka löysi kolmannesta sisältä kiriväylän. Bret Bokon kohdalle oli laitettu lähes 84 prosenttia kohteen merkeistä, ja Big Sky Hurricane oli toiseksi pelatuimpanakin yllättäjä.

 

Toto5-3: Kaarteen jälkeen toiselle radalle ilman vetoapua jäänyt Gunvald runttasi 14,5-lopetuksessa ykköseksi ajalla 16,5a/2600 metriä. Se oli kolmanneksi pelatuin.

“Gunvald jaksaa mennä. Lähtönopeutta saisi olla vähän enemmän, mutta sekin paranee mun mielestä koko ajan. Lopussa se vastaili hyvin ja voitti aika varmasti”, Jarmo Niemelän 7-vuotiasta ruunaa ajanut Heikki Hietanen kehui.

Päätöspuolikkaan käynnistyessä toisesta parista ulkoa kirikaistalle noussut Kunnaan Einar tuli myös hyvin, muttei päässyt ohi Gunvaldista ja joutui tyytymään kakkossijaan.

Loppukaarteen alussa kolmannesta ulkoa sisälle lähimmäs johtohevosta mennyt Oh Conny Lie Star nousi maalisuoralla jyrkästi ulospäin ja kiri viimeiset metrit napakasti, muttei ehtinyt kolmatta sijaa ylemmäs.

Ensimmäisen kaarteen jälkeen kärjen takaa keulaan kiertänyt Denna putosi loppuvaiheessa totosijoilta. Ingrosso laukkasi maalisuoran alussa kärkiryhmän tuntumasta. Niukka suosikki Emanuel Web laukkasi lähtiessä sekä uudestaan loppukaarteeseen mentäessä.

 

Toto5-4: Alun maltilla ottaneet hevoset tulivat lopun parhaiten. Neljännestä ulkoa takasuoralla neljännen radan kautta kärkikahinoihin iskenyt Cousin Evert painui loppukaarteen puolivälissä keulaan ja erkani hyvää vauhtia selvään voittoon. Hannu Torvinen ajoi Juhani Kärjen 7-vuotiasta ruunaa, joka teki 1600 metrillä loistoajan 12,6a.

“On melkoista kyytiä, kyllä aivan hirvittää, mutta minusta se on kotona vaan terävöitynyt ja ollut aina vaan eteenpäin menossa”, Juhani Kärki paljasti.

Kolmanneksi eniten pelatun Cousin Evertin perässä kiriin lähtenyt suosikki Right Broline kipusi varmasti toiseksi, mutta Cousin Evertille sekään ei mahtanut mitään.

Ensimmäisessä kaarteessa neljänneltä radalta kolmannelle päässyt Staro Jersey Side juuttui kiertämään parijonon ulkopuolelle, mutta puursi väkivahvasti perille ja työntyi pääjoukon kärkeen kolmanneksi.

Toisen kaarteen lopussa kuolemanpaikalta keulaan siirtynyt Quick Petrol antoi päätöspuolikkaalla selvästi periksi.

 

Toto5-5: Selvä suosikki Tee Wee Paroni pääsi sisältä toiselle radalle, jota se juoksi toisena ja kolmantena. Pasi Haapasaaren ruunaa ajanut Harri Kotilainen hakeutui viimeisen takasuoran alussa kolmannelle radalle juuttuneen Manionnin taakse ja antoi saman tien kirimerkin.

Tee Wee Paroni kiersi neljännen radan kautta nopeasti kärkiparin ulkopuolelle, kiri tasaisesti vahvasti maaliin saakka ja kukisti niukasti Wauhdin, joka ampaisi johtoon heti auton takaa ja veti paineen alla tasaisen reipasta tahtia. Voittoaika oli 25,7a/2100 metriä.

“Katsoin, että voidaan jäädä vähän nakeliin, ja kun oli vielä tilaa tulla ulos, niin ajattelin, että lähdetään vaan painamaan kohti kärkiparia”, Harri Kotilainen kertasi. “Siellä oli hyvät hevoset, ja ajattelin, että annetaan vaan painetta ajoissa, kun tämä jaksaa perille asti, ja se kannatti tänään.”

Takarivistä heti eteenpäin ajanut Hevillä pääsi kaarteen jälkeen kolmannelta radalta kuolemanpaikalle. Se piti tempoa ja oli edellisten tuntumassa hyvä kolmas.