Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 1 Bombard 17,41 %, 8,39 e

Toto5-2: 7 Riksun Kingi 38,36 %, 12,51 e

Toto5-3: 5 Cacshot 27,01 %, 20,14 e

Toto5-4: 12 Juiceman 31,06 %, 27,52 e

Toto5-5: 2 Knows Everything 38,38 %, 30,95 e

 

Vaihto: 84 446,00 euroa

Ykkösnumerolla kilpaillut Bombard hallitsi Teivon tiistai-illan avauskohdetta koko 2100 metrin ajan.

Toto5-1: Vastassa oli kohteiden pelatuin hevonen Give Me Match, joka oli kerännyt yli 57 prosentin kannatuksen, mutta Bombardia ohjastanut Ari Moilanen tiesi ajokkinsa vireen.

“Se oli täällä hyvä kolmas, ja sitten Vermossa puhkesi rengas heti lähdössä ja ajelin siellä vaan maaliin”, Ari Moilanen selvitti. “Nyt oli hyvä paikka, ja tämä lähtee tosi hyvin liikkeelle. Keulapaikka saatiin helposti, ja kyllä se oli taktiikka tänä päivänä. Hevonen meni hyvän tuntuisesti koko ajan.”

Aripekka Pakkasen valmentaman Bombardin kauden ensimmäinen voitto tuli mainiolla ajalla 14,0a, joka jää vain neljä kymmenystä 6-vuotiaan ennätyksestä.

Toisen kaarteen alussa toisesta ulkoa Bombardin rinnalle kiertänyt Give Me Match antoi päätöskierroksella painetta, mutta väsyi itse. Se pudotti loppusuoralle tultaessa sisälle, jolloin takasuoralla kärjen takaa sen perään toiseen ulos siirtynyt Diva Hoss sai tulla vapaasti. Diva Hoss kiri napakasti Bombardin tuntumaan, muttei ehtinyt vakavasti haastamaan.

Takasuoran alussa kolmannesta parista ulkoa hyökännyt Diesel Degato kiri tasaisen hyvin kolmanneksi, ja Ronaldo Malibu nousi taaempaa neljänneksi.

 

Toto5-2: Nuorten sarjan suosikki Riksun Kingi haparoi lähdössä lyhyesti ja otti sadan metrin jälkeen vielä pienen laukan, minkä jälkeen se eteni tasaisesti kolmanteen pariin ulos.

Se ei näyttänyt viimeisellä takasuoralla vauhdin kiihdyttyä menestyjältä, mutta kun Terho Rautiainen käänsi viisivuotiaan maalisuoralle tultaessa vapaalle neljännelle radalle, maisema alkoi vaihtua.

“Tämä ei ollut ihan parhaimmillaan, mutta niin hyvä, että voitti”, Terho Rautiainen huomautti.

Startti oli Riksun Kingille viides ja voitto neljäs. Juhannuksen alla se jäi Mikkelissä laukanneena kolmanneksi, mutta teki tuolloin kovan juoksun ja kirjautti 2120 metrillä ennätyksensä 28,2, jota se nyt sivusi.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Milsger runttasi myös vahvasti perille ja hävisi vain vähän. Alusta asti johtanut Vauhti Teppokin oli melkein samassa rintamassa kolmas. Laviori seurasi täyttä mahdollisuutta saamatta neljänneksi.

 

Toto5-3: Kärkipään juoksupaikoista kilvoiteltiin, ja se suosi keskijoukoissa toista rataa tullutta Cacshotia, jolla Tapio Perttunen ajoi puolimatkassa eteenpäin.

Cacshot eteni päätöskierrokselle lähdettäessä johtohevosen rinnalle, painui puoli kierrosta myöhemmin keulaan ja teki eroa.

Tarkan juoksun sisällä saanut El Senor Deo pääsi kirimään maalisuoralla vapaasti, tuli loppuhetket hyvin ja ehti vielä yllättävän lähelle suosikkia.

“Tuossa sata metriä ennen maalia se alkoi ihmettelemään ja kattelemaan aika laillakin tuota maalitolppaa, enkä uskaltanut oikein käskeäkään, ettei vaan laukkaa”, Tapio Perttunen paljasti.

Cacshot teki 2100 metrillä ajan 14,0a, joka on 4-vuotiaan ennätys. Voitto oli sille kauden kolmas.

El Senor Deo kiri toiseksi, ja alusta asti kärkikahinoissa mukana ollut ja sitten pitkään johtanut Cape’s Caviar sinnitteli kolmanneksi selvästi ennen muita.

 

Toto5-4: Reipas tempo helpotti myös Juicemanin tehtävää. Takarivin uloimmalta paikalta lähtenyt suosikki sai näin pitkään ilmassa roikkuneen täysosuman, joka tuli 2100 metrillä ajalla 13,3a.

Viimeisen takasuoran alussa neljännestä parista kolmannelle radalle noussut Juiceman sai pian selän eteen, iski vajaat 300 jäljellä ulommas ja ratkaisi oikein varmasti.

“Juiceman on melkein vaan parempi, kun mennään tasaisen reippaasti matkalla. Se pystyy siitä kirimään vielä aika hyvin”, Olli Koivunen kehui. “Loppusuoran alussa kun käänneltiin vapaalle radalle, Juiceman tiesi heti, mitä tehdä. Aloin jo kaivelemaan vetolappujen narua, mutta heti kyllä huomasi, ettei tarvitse niitä vetää. Hevonen hoisi homman itse kotiin, ja voitto oli helppo.”

Voitto oli Harri Koivusen valmennettaville illan toinen, kun Magnifico S oli paras montén SM-karsinnassa.

Alle kympin avauksessa johtopaikan vallannut Griminal Jack ei pystynyt lopussa vastaamaan Juicemanille, mutta oli erittäin hyvä toinen ennen selästään jäänyttä Westcoast Victoriaa.

Kiihdytyksessä toiseen ulos selvinnyt Gisela Luxi laukkasi ensimmäisessä kaarteessa.

 

Toto5-5: Päätöskohteessa juoksupaikat löytyivät nopeasti, ja tahti rauhoittui edellisistä kohteista poiketen lähes lönköttelyksi.

Viimeiselle takasuoralle mentäessä kolmannesta parista hyökännyt Santo Grial kiri vahvasti perille ja nousi johtaneen Knows Everythingin tuntumaan, mutta suosikki piti 1.13-lopetuksessa asemansa varmasti.

“Saatiin aika helposti keulapaikka. Tämä on siitä kiva, että on ollut ainakin toistaiseksi rauhallinen ja mieluummin vähän lunki enemmän ja tyytyy minkälaiseen vauhtiin vaan, mutta kun korvat avasin, se kyllä vastasi”, Jukka Huuskolan nelivuotiasta ajanut Esa Holopainen kertasi.

Kolmannesta sisältä loppusuoralla vapaille löytänyt MAS Cory spurttasi tulisesti kolmanneksi. So Long Suckersille juoksupaikka toisella radalla ilman vetoapua oli kärkisijoja ajatellen hieman liian vaikea. Leemark’s Ghost teki kaukaa takaa hyvän pitkän kirin eikä jäänyt kauas totohevosista.