Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 5 Bond Eagle 53,12 %, 1,00 e

Toto65-2: 8 Hevillä 36,04 %, 1,52 e

Toto65-3: 2 Cheri Sane 16,06 %, 4,17 e

Toto65-4: 7 Graceful Swamp 90,74 %, 4,38 e

Toto65-5: 3 Mäen Eino 15,20 %, 23,66 e

Toto65-6: 11 Sahara Rouge 10,17 %, 53,55 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 53,55 euroa

5 oikein 4,11 euroa

 

Vaihto: 96 516,60 euroa

Reima Kuislan 3-vuotias Bond Eagle aloitti Seinäjoen torstaisen Toto65-rivin. Jo alkuvaiheessa ongelmitta johtoon edennyt suursuosikki sai määrätä tahdin, ja varma voitto tuli kaikkea esittämättä.

Toto65-1: Useampi kilpailija laukkasi avauspuolikkaan aikana. Niiden joukossa oli auton takaa liukkaimmin kiihtynyt Allyhills Darwin, jonka laukattua Bond Eagle pääsi kuin varkain johtopaikalle.

Matkalla ei tullut painetta, ja Mika Forss sai ajaa tismalleen haluamaansa vauhtia. Tempo nousi erittäin maltillisen avaustuhannen jälkeen tasaisesti loppua kohden, ja 1.13-vauhtisen päätöspuolikkaan myötä ajaksi kirjattiin 17,1a/2600 metriä.

“Hevonen menee tosi kovaa helposti, ja sen ajo-ominaisuudet on aivan loistavat. Ne on aina semmoisia asioita, jotka sykähdyttää, vaikka paljon ajaa hevosia”, Mika Forss suitsutti. “Tämä on niitä nuoria hevosia, joilla on loistava tulevaisuus edessä. Itsehän ne sitten loppupelissä näyttävät, kuinka kovia ne on tiukassa paikassa, mutta ainakin oikein hieno lahjakkuus on.”

Bond Eaglella on takakavioissa hokkikengät, jotta se saa ponteviin ponnistuksiinsa varmasti riittävästi pitoa.

Kolmannen kaarteen jälkeen toisesta ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt Masterstroke Aria ylsi toiseksi, kun Redemption ei päässyt yrittämään Bond Eaglen takaa vapaasti.

 

Toto65-2: Takamatkalta toista rataa vapaasti edennyt suosikki Hevillä jatkoi toiseen kaarteeseen mentäessä toisessa ulkona, kun Turon Linda nousi johtaneen Loikkauksen takaa vetämään toisen radan jonoa.

Lähtölaukan jälkeen viidenteen ulos edennyt Jyllätys lähti päätöskierroksen käynnistyessä kolmannelle radalle, jonne nousivat etukaarteessa myös Vilma Lyydia kolmannesta ulkoa sekä Hevillä sen edeltä.

Hevillä leiskautti takasuoralla vauhdikkaalla pätkällä keulaan asti ja piti paikan varmasti, vaikka paras tahti hieman laantui lopussa ja kolmatta rataa jykevästi jyrännyt Jyllätys tuli tuntumaan. Voittoajaksi tuli 25,0/2120 metriä.

Yksitoista vuotta sitten syntynyt Hevillä on voittanut urallaan jo 17 kertaa, mutta ennen viime viikon onnistumista Teivossa edellisestä ykkösestä ehti kulua melkein kaksi vuotta.

“Onneksi tämä pärjääminen on tällaista aaltoliikettä. Kyllä nyt tuntuu tosi hyvältä ja ihmeeltä sillai, että uskossa on oltava vahva”, Jouko Tarvainen siunaili.

Loppukaarteen alkupuolella toiselle radalle päässyt Vilma Lyydia ei jaksanut kiriä yhtä hyvin ja joutui tyytymään kolmossijaan.

 

Toto65-3: Alusta asti johtanut Cheri Sane piti paikan 1600 metrin kisassa maaliin asti, vaikkei saanut missään vaiheessa vetää kunnolla henkeä. Tulos 13,7a on 6-vuotiaan ruunan ennätys ja ensimmäinen haamumaili, kun aiempi ennätys parani toista sekuntia.

Juha Länsimäki ajoi Pentti Keskisen ruunaa, joka oli kolmanneksi pelatuin.

“Paljon olen nähnyt tämän hevosen startteja ja ajanut sitä vastaan, mutta ekaa kertaa olin nyt ohjissa”, Juha Länsimäki huomautti. “Alkuun vähän näytti, että kovan kiihdytyksen jälkeen saataisiin vähän rauhoittaa, mutta Niko (Jokela) oli päättänyt toisin ja ajoi kilpaa. Tuntui meilläkin tuossa viimeisessä kurvissa, että kuinkahan meillä käy, mutta hevonen oli laiska, kuten Pentti sanoikin. Se oli ajettavaa mallia, ja sieltä löytyi vaihteita tarpeen mukaan.”

Toisen kaarteen alkupuolella viidennestä parista ulkoa kirikaistalle lähtenyt suosikki Feeling Dream kiersi loppumatkan kolmatta rataa ilman vetoapua. Se puursi tasaisen vahvasti perille ja nousi lopulta toiseksi, muttei pystynyt vakavasti haastamaan Cheri Sanea.

Elzevier Lloyd seurasi voittajan takaa tilaa saamatta kolmanneksi niukasti ennen Crossfire Bonfirea, joka teki ratkaisunsa takapareista jo ensimmäisessä kaarteessa ja eteni kierros ennen maalia kärjen rinnalle.

Ensimmäisessä kaarteessa kolmannelta radalta toiselle päässyt High Profile jatkoi päätöskierroksen käynnistyessä toisessa ulkona, johon se jäi takasuoralla, kun Feeling Dream tuli kolmatta rataa. Väylä vapauteen pysyi sen jälkeen ummessa.

 

Toto65-4: Kohteiden pankki Graceful Swamp oli Kasvattajakruunun alkuerässä omaa luokkaansa. Se ampaisi auton takaa seiskaradalta niin lujaa liikkeelle, että painui kärkeen jo kaarteeseen mentäessä.

“Se lähti ihan omineen. Sillä pystyy lähtemään kyllä todella kovaa, jos vaan on tarvetta”, Ari Moilanen painotti. “Meillä ei ollut mitään hätää. Hevonen meni tosi herkästi ja helposti koko ajan. Jotenkin tuntuu, että hevonen menisi vaan eteenpäin vielä, mikä on tietenkin hyvä asia syksyä ajatellen, kun siellä on vielä isoja kisoja.”

Erkki-Pekka Mäkisen silmäterä pisteli päätöspuolikkaan yhtätoista ja teki koko 2100 metrillä ajan 14,2a. Voitto oli sille kauden seitsemäs, eikä tappiota ole tänä vuonna vielä tullut.

Mainio seurasi Graceful Swampin takaa toiseksi, ja viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa toiselle ilman vetoapua kiertänyt Majestic Man oli Mainion kupeella kolmas ennen perässään tullutta Special Presentiä.

 

Toto65-5: Suuri suosikki Disain lähti reippaasti, mutta johtopaikan vallannus Aiheen Juhannus vastasi. Kinastelu päättyi ensimmäisen takasuoran puolivälissä, kun Disain laukkasi yllättäen.

Aiheen Juhannus sai toisen kaarteen jälkeen kimppuunsa Katrin Ramin, ja taas mentiin. Tämä kaikki suosi keskijoukossa tasaisen juoksun saanutta Mäen Einoa, joka käänsi päätöspuolikkaan alussa kiriin kolmannesta ulkoa ja eteni loppukaarteessa toiseksi.

Toiseksi eniten pelattu Mäen Eino työntyi maalisuoralla Aiheen Juhannuksen rinnalle ja puristi juuri ennen linjaa edelle. Teija ja Martti Ratisen 9-vuotias ori teki 2100 metrillä ennätyksensä 26,7a.

“Täyttä koitettiin vaan ajaa koko ajan”, Tuomas Pakkanen kuvaili. “Velin hevonen teki hienon juoksun. Se sai prässiä matkalla paljon, ja sekin varmasti vaikutti. Mäen Eino on vahva hevonen ja piti vauhtinsa, niin tuli sitten lopussa.”

Alusta asti kärjen tuntumassa seurannut Isosalon Kiira pudotti puolimatkassa sisäradalle, sai tulla vapaasti ja seurasi kaukana kärkiparista kolmanneksi.

Disain ei saanut laukkansa jälkeen enää mitään tuntumaa kärkikahinoihin, mutta punnersi tasaisesti perille ja nousi lopussa väsyneiden vastustajien ohi neljänneksi.

 

Toto65-6: Takamatkalta lähtenyt Sahara Rouge sai tasaisen juoksun neljännessä ja kolmannessa parissa ulkona, josta se iski loppukaarteen puolivälin jälkeen kiriin neljännelle radalle ja ratkaisi sitten suoralla kohtalaisen varmasti, vaikka erot eivät olleet isoja.

Janne Rauhala ajoi isänsä Esko Rauhalan 8-vuotiasta ruunaa, joka nipisti tasoitusennätyksestään kymmenyksen, kun 2120 metriä taittui aikaan 13,8. Sahara Rouge oli erittäin tasaisesti pelatussa lähdössä kuudenneksi eniten käytetty merkki.

“Juoksu meni ihan hyvin, ja minä kyllä odotinkin, että tämä pärjää, vaikka oli eri lähtö kuin Halsualla”, Janne Rauhala huomautti. “Viimeksi Kaustisella se jäi vähän painamaan rinnalle, ja sitten oli pitkä matka, niin se kyllä siitä puutuu. Mun mielestä tämä tulee kyllä joka paikasta, kun on vaan hyvä päivä.”

Sahara Rougen edellä matkannut Fontaine Brodde iski kiriinsä myös loppukaarteessa ja tuli hyvin, mutta joutui tyytymään kakkossijaan.

Kierros ennen maalia toisesta ulkoa ilman vetoapua jatkanut Callaway Scoop nitisti kärkihevosen, muttei pystynyt vastaamaan perässään tulleelle kaksikolle ja jäi kolmanneksi.

Keulasta taipuneen Crystal Bayn takaa ulos päässyt Pope seurasi edellisten muodostaman rintaman perässä neljänneksi.

Lähdön suosikki Cutthecrap lähti vitosradalta huonosti ja jäi parijonon ulkopuolelle, josta se eteni ensimmäisessä kaarteessa vauhtiin päästyään toiselle radalle ilman vetoapua. Toinen puolikas oli reipas, ja vaikka Cutthecrap mahtui kierros jäljellä pudottamaan sisälle kolmanneksi, se oli jo kuluttanut parhaat voimansa.

Rapid Leader laukkasi lähtösuoralla.