Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 6 Bosses Lily, 0,80 euroa
Toto65-2: 3 Liipan Toivo, 5,50
Toto65-3: 7 Valle Streamline, 71,50
Toto65-4: 12 Evartti, 147,10
Toto65-5: 1 White Cros Bicho, 319,10
Toto65-6: 3 Axel Foley, 1896,90

Kuusi oikein -voitto-osuus 1896,90 euroa
Viisi oikein 47,10

Antti Teivaisen silmäterä Bosses Lily palasi voittajaesittelyyn rehdin juoksun päätteeksi Vermossa.

Kahdeksanvuotias Bosses Lily on ollut parhaimmillaan syksyisin, eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Jo viimeksi Tammavaltikassa tulisen loppuvedon esittänyt tamma palasi Vermossa kultakantaan, vaikkei juoksusta tullut helppoa.

Antti Teivainen jäi taivaltamaan suojattinsa kanssa johtavan rinnalle, kun Hannu-Pekka Korpi pääsi etenemään keulaan ensin Arctic Passionin kanssa.

Janne Korven ensimmäistä kertaa ohjastama Twigs Voici vaani Bosses Lilyn takana, ja avauskierros hurjasteltiin 12,5-vauhtia. Teivainen oli silti koko ajan luottavaisin mielin.

”Bosses Lily meni helposti kovaakin vauhtia, joten en ollut huolestunut. Hevonen on näyttänyt, että on ihan hyvässä kunnossa, ajot vain eivät onnistuneet viime juoksuissa”, Antti Teivainen myönsi.

Bosses Lily jyräsi lopulta oikein helposti Tammatähden voittoon komealla tuloksella 13,0a / 2100 metriä.

”Loppusuoralla tamma alkoi vähän odotella, että missä kaverit ovat. Nyppäisin korvat ja vedin laput, niin se piti varmaan voittoon”, Teivainen kertoi.

Twigs Voici rutisti lähdössä toiseksi. Johtavan takana matkannut Estelle Halm kiri Emma Väreen käsistä kolmanneksi.

Toto65-2: Teivaisen ajokille meni tämäkin koitos.

Antti Teivainen latasi Liipan Toivon kanssa heti startista keulaan. Avauslenkki oli maltillinen, eikä kaksikolla ollut ratkaisumetreillä hädän päivää.

”Sanoinkuvaamaton olo, ihan huippusuoritus!” Liipan Toivon valmentaja Nyyti-Maria Timonen hehkutti.

Teivainen oli ehdottanut Timoselle, että Liipan Toivolle tehtäisiin varustemuutoksia, koska viime juoksu ei mennyt toivotulla tavalla.

”Päävehkeitä vaihdeltiin, laitettiin hellempiä vehkeitä suuhun. Hevonen on juossut korvat ummessa, sitä kevennettiin. Ulosvedettävät oli, mutta Liipan Toivo oli niin hyvä, ettei niitä tarvinnut vetää”, Teivainen kehui.

Teemu Okkolinin ajokki Camassi eteni varhain johtavan taakse, mutta ei päässyt kirimään. Toiseksi se pääsi etenemään ennen Arto Hammaria ja Kukkarosuon Iitaa.

Vinha-Topi aiheutti kaksi lähdön uusintaa, joten se poistettiin lähdöstä.

Toto65-3: Yllättäjän vuoro juhlia.

Iikka Nurmonen latasi lähdössä kovat piippuun ja karautti Valle Streamlinen kärkipaikalle. Se oli avain onneen, sillä valjakko sai hölkkäillä avauslenkin vain 16,5-tahtia. Lopussa Valle Streamline hallitsi kolme prosenttia pelattuna varmasti perille saakka.

Antin (Ojanperä) mukaan hevonen on tosi hyvässä kunnossa ja saanut pari starttia tauon jälkeen, joten luotin hevoseen. Yllättävän helposti se voitti”, Nurmonen päivitteli.

Tommi Kylliäisen ajokki Sacramento S tuli johtavan puserosta toiseksi saamatta kiritilaa. Nu I Nu kesti johtavan rinnalta kolmanneksi.

Toto65-4: Ojanperän talliin toinen peräkkäinen täysosuma.

Antti Ojanperä ohjasti Evarttia itse ja kaksikko matkasi 3. ulkoa. Ojanperä antoi suojatilleen kirimerkin takasuoralla, jolloin kuusivuotias leiskautti hetkessä aina keulapaikalle saakka. Loppu oli vain varmistelua ja voitto tuli tuloksella 26,1a / 2100 metriä.

”Takasuoralle kaarruttaessa näytti, että Salaus ei oikein pidä selkää, ja ajattelin, että ajetaan pieni pätkä. Lopussa ajettiin pito päällä ja pidettiin porukkaa kasassa”, Ojanperä paljasti.

Keulassa juossut Apilan Pallosalama piti Hannu Kamppurin käsistä toiseksi ennen ulkoa kirinyttä Humiroa ja Janne Haapiaista.

Toto65-5: Enintään 10 500 euroa tienanneiden vuoro kisata.

Iikka Nurmonen sai pidettyä White Cross Bichon kanssa sisäradalta keulapaikan hallussaan, mutta avaus oli reipas ja tahti pysyi koko matkan ajan reippaana.

Maaliintulo oli todella tasainen, kun johtavan takana matkannut Take A Bow kiri koko ajan lähemmäs keulahevosta. Aivan sen ohitse se ei ehtinyt ja White Cross Bicho piti voittoon ennätystuloksella 14,3a / 2100 m.

Toto65-6: Päätöskohteessa pidettiin vauhtia.

Kärkipari Famous Legacy ja El Dirtyman päästeli avauslenkin 12,5-tahtia, ja yhdellä vastustajalla jäi voimia enemmän loppuun.

Tommi Kylliäisen ajokki Axel Foley spurttasi loppua ylivoimaista tahtia ja kirkasti totosijansa.

El Dirtyman kesti toiseksi ennen Juha Utalaa ja Mirazia.

Toto65-seurantajuttua päivitetään lähtö lähdöltä.