Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 1 Brazen Leonore 41,38 %, 2,24 e

Toto5-2: 3 Free From Fines 50,64 %, 3,85 e

Toto5-3: 3 Paakkarin Myrsky 6,78 %, 31,99 e

Toto5-4: 6 Il Funny Li 16,55 %, 85,06 e

Toto5-5: 10 Double Revenge 25,67 %, 136,80 e

 

Vaihto: 69 894,28 euroa

Mikkelin torstairivi alkoi suosikkivoitolla, kun sisältä alle kympin avauksessa johtopaikan pitänyt Brazen Leonore venyi taas uusille sekuntiluvuille ja leikkasi maalilinjan nippa nappa ennen Carbon Crystalia.

Toto5-1: Toisella puolikkaalla henkeä vetänyt Brazen Leonore kiristi tahtia päätöksessä ja tuli maaliin ajalla 12,9a, jolla viime viikolla syntynyt edellinen ennätys parani seitsemällä kymmenyksellä.

Toisessa ulkona juossut Carbon Crystal ei lähtenyt kiriin vielä takasuoralla, kun takaa tehtiin ratkaisuja. Santtu Raitalan kylmäpäinen ratkaisu palkittiin loppukaarteessa, jossa hän sai kääntää ajokkinsa vapaalle radalle. Carbon Crystal kiri hyvin, ja tulojärjestys varmistui vasta maalikameran avulla.

“Olen toivonut, että siihen 12-tulokseen päästäisiin, mutta että se tuli jo nyt”, Päivi-äitinsä kanssa Brazen Leonoren kasvattanut ja omistava valmentaja Piia Sjöblom riemuitsi. “Lyylihän on jo monen polven kasvatti. Äidin kanssa aikanaan ostettiin Essi Express, ja sen jälkeen varsoja on teetetty ja on tullut jatkumoa. Siellä on ollut vähän huonompia yksilöitä, ja nyt on tällainen vähän parempi.”

Tapio Perttunen ajoi 5-vuotiasta Brazen Leonorea, joka on juossut 18 starttia, voittanut niistä seitsemän ja sijoittunut kuusi kertaa toiseksi.

Ensimmäisessä kaarteessa suosikin taakse pudottanut Delightful Moment seurasi edellisistä jääneenä kolmanneksi.

 

Toto5-2: Tapio Perttunen palasi voittajaesittelyyn myös Nuorten sarjan jälkeen. Oma valmennettava Free From Fines vei sen kohteiden pelatuimpana.

Uransa kakkossijalla ja voitolla 16,6-ajoilla aloittanut nelivuotias Free From Fines hallitsi tapahtumia koko 2100 metrin ajan ja teki 12-lopetuksella ennätyksensä 15,9.

“Vaikka se on pikkaisen peitsinsekaista, niin se kuitenkin malttaa lähteä ravilla”, Tapio Perttunen totesi volttilähdöstä. “Annoin sen tulla tuon lopun, kun se tuossa matkan varrella vähän painoi päälle. Hevonen oli selvästi parempi ja oli kyllä mennyt eteenpäin noista kahdesta startista. Laakkosen Tapio oli porukoineen treenannut tämän hyvään kuntoon jo ennen kuin tämä tuli meille. Meillä alettiin sitten hiittitreeniin. Pitää nyt vähän jutella omistajien kanssa miten jatketaan, mutta kyllähän derby on varmaan liian aikaisin tälle.”

Overdose seurasi suursuosikin takaa selvästi hävinneenä toiseksi, ja alkumatkasta kolmanteen sisälle päässyt He’s A Horse piti kolmanneksi.

Viimeisellä takasuoralla kolmannesta parista toiseen ulos kiertänyt Saludador käänsi loppukaarteessa neljänteen sisälle, josta se sai vapaan tilan liian myöhään, kun toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Ashley Face laukkasi hieman taipuneen oloisena.

 

Toto5-3: Alusta asti vauhdilla vienyt Paakkarin Myrsky ravasi valiojuoksijaksi ajalla 23,5a. Edellisen kerran yli kaksi vuotta sitten voittanut 10-vuotias ori oli viidenneksi pelatuin.

“Se on tehnyt kyllä koko ajan pikkuhiljaa hyviä juoksuja. Täällä se St Michel -päivänä laukkasi 2600 metrillä lähtöön ja teki hirveen juoksun. Silloin sanoin, että nyt alkaa olla hevonen parhaimmillaan”, Jyrki Hyyryläisen valmentamaa Paakkarin Myrskyä ajanut Pertti Puikkonen huomautti. “Raapaistiin vielä kengät pois, niin sehän lähti kuin lintu liikkeelle. Tuntui koko aika, että ohjissa oli painetta, ja odotin, ettei siitä kukaan tule ohi ennen maalia.”

Kärjen takaa loppukaarteessa toiseen ulos noussut Venlan Vekkuli iski kiriin maalisuoralle tultaessa ja kipusi lähes täysin voittajan ulkopuolelle.

Takarivistä ulompia ratoja pitkin eteenpäin kiertänyt Sarmööri pääsi päätöskierrokselle lähdettäessä kuolemanpaikalle, josta putosi maalisuoralla selvästi kolmanneksi.

Lähdön suosikki Aron Viima avasi toiselle radalle ilman vetoapua ja jatkoi etusuoralla toisessa ulkona, josta antoi vähän periksi jo ennen ratkaisuhetkiä.

 

Toto5-4: Cartivet meeting -karsinnan suosikki Adrienne’s Ami pilasi lähtölaukkaan. Toiseksi eniten pelattu Lake’s Action kiihtyi johtoon, ja kolmanneksi eniten merkitty Il Funny Li pujahti sen selkään.

Il Funny Li pääsi tasaisen kovan matkavauhdin jälkeen vapaasti kiriin ja puristi täpärästi Lake’s Actionin edelle. Voittoaika oli 5-vuotiaan ruunan ennätys 13,4a/2100 metriä.

“Kelit vähät viilentyi. Se sopii tälle. Tänään aukaistiin ekaa kertaa korvat. Olen vähän säästellyt sitä, ja tänään se ainakin toi vähän tehoja”, Markus Dahlström iloitsi. “Tämän emähän oli jo meillä. Tämä on tavallaan tuttu jo sitä kautta, vaikka ei ole oma kasvatti. Huutokaupasta sitten ostettiin. Meitä on tässä viiden hengen porukka. Emä juoksi 16 voittoa, mutta kyllä tämä varmaan parempi on.”

Neljännestä sisältä viimeisellä takasuoralla toiseen ulos siirtynyt Uncomparable sai edetä kiertelemättä kolmanneksi.

 

Toto5-5: Päätöskohteen niukka suosikki Double Revenge pääsi takarivistä sujuvasti toiseen ulos. Se hyökkäsi takasuoralle mentäessä, pääsi vielä uuteen selkään toiseen ulos ja kiri lopussa selvästi ykköseksi.

Ari Moilaselle illan toisen täysosuman tuonut Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava kirjautti vauhtijuoksussa ajan 11,5a, jolla 5-vuotiaan tamman tuore ennätys koheni toista sekuntia.

“Olen tätä yrittänyt omistajille vähän kehuakin. Kaikki alkukesän startit on mennyt ihan järjestään pieleen, niin tosi hieno homma, että tamma onnistuu nyt kykyjen edellyttämällä tavalla”, Tapio Mäki-Tulokas painotti. “Nyt on kiva jatkaa kohti Tammaderbyä. Tietysti siellä on Peanuts. Se on meitä varmasti askeleen kaksi edellä, mutta yritetään sen jälkeisistä sijoista taistella.”

Kaarteeseen mentäessä johtoon edennyt Callela Loyalty luovutti paikan 08,5-avauksen jälkeen Ain’t She Sweetille, nousi takasuoralla rinnalle ja puristi tasaisen hyvin toiseksi

Sisällä viidentenä matkannut Lemon Breezer hakeutui loppukaarteessa väljemmille vesille, kiri loppuhetket napakasti ja sijoittui kolmanneksi, kun neljännestä sisältä maalisuoralla ahtaasti ulos noussut Crystal Bay hylättiin edeltä.

Ensimmäisen kaarteen jälkeen kolmannelta radalta kolmanteen sisälle puikannut Sundsvik Mayday nousi maalisuoran alussa ulommas kiriin. Crystal Bay häiritsi sitä.

One Break Broline sai asemat Double Revengen takaa. Se seurasi tätä vielä loppukaarteessa, mutta suora oli vaikea.