Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 1 Bret Boko, 52,69%, 1,40 euroa
Toto65-2: 9 Tuviker, 20,62 %, 3,60 e
Toto65-3: 8 El Fitzgerald, 63,54 %, 4,60 e
Toto65-4: 10 Nitro Diablo, 22,46 %, 8,60 e
Toto65-5: 3 Hetviina, 28,97 %, 14,90 e
Toto65-6: 4 Ypäjä Louvre, 37,47 %, 17,30 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 17,30e
Viisi oikein jackpot

Vaihto: 213 006,00 euroa

Ari Moilasen ajokki Bret Boko sai tehdä oman juoksunsa Vermon Isokengässä, eikä ollut kirikamppailussa yllätettävissä.

Markku Niemisen tallin voittokone Bret Boko oli arvottu nappipaikalle sisäradalle, eikä kukaan haastanut sitä kiihdytyksessä. Takavuosien Finlandia-ajon voittaja avasi 500 metriä 15,5-vauhtia ja kierroskin oli vain 17,5-kyytinen.

Bret Bokon rinnalla ravannut Jontte Boy yritti haastaa keulahevosta kirilenkillä, mutta muut kärkisijat menivät Antti Ojanperän talliin. Toisesta ulkoa kirinyt Boys Going In ehti toiseksi. Johtavan takana matkanneelle Tir Du Cauxille jäi jossiteltavaa ja kolmossija.

“Hevonen käyttäytyy kuin kuski haluaa. Se lähtee lujaa, mutta rauhoittuu heti, kun pikkaisen ottaa kiinni”, Ari Moilanen kertoi. “Ojanperän hevonen tuli liki, mutta tallin toinen hevonen oli meidän takanamme, joten ei voinut lähteä aikaisemmin ajamaan alta. Selvällä marginaalilla voitti kuitenkin.”

Tuloksella 13,8a / 2100 metriä voittanut Bret Boko on nyt 42 ykkösellään voitokkain kotimaassa aktiivisesti kisaava lämminverinen ravuri.

Toto65-2: Valtra Sisusarjassa hurjaan voittoiskuun noussut Tuviker jatkoi kultakannassa.

Keulapaikka vaihtoi alussa omistajaa tiuhaan tahtiin. Teemu Okkolin johti alun Faitterin kanssa, mutta päästi kakkossuosikki T.T. Rokulin pian vetotöihin. Seuraavaksi paikan itselleen ryöväsi Sokru, mutta se päästi T.T. Rokulin takaisin vetämään joukkoa.

Tasaisesti pelatun lähdön suosikki Tuviker matkasi johtavan rinnalla, jossa painosti keulahevosta viimeisellä takasuoralla tosissaan. Marko Heikarin ajokki jyräsi maalisuoralla oikein hallittuun voittoon tuloksella 27,5 / 3120 metriä.

“Tuviker on aina jaksava ollut. Sitä hoidettiin ilmeisesti ennen näitä kolmea starttia, niin se parani vielä siitä. Paikka johtavan rinnalla on tälle paras mahdollinen, kun siinä saa itse määrätä vauhdin ja kiristää loppua kohden. Tällä kaudella hevonen on oppinut jo mistä tässä on kyse”, Marko Heikari kehui Tiia Paavolan suojattia.

Juha Utalan ajokki Morison ohitti lopussa T.T. Rokulin ja oli toinen.

Toto65-3: Suosikkien voittokulku jatkui, kun Tapio Perttusen suojatti El Fitzgerald avasi ja lopetti kymppiä.

Jarmo Saarelan ajokki Modern Seabee ohitti kiihdytyksessä sisäradan kakkossuosikin Partytimen ja otti keulapaikan aluksi itselleen. Se oli kuitenkin tarjolla suursuosikki El Fitzgeraldille, joka kyseli paikkaa 1. takasuoralla.

Avauspuolikas oli 10,5-vauhtinen, mutta siitä huolimatta El Fitzgeraldilta irtosi 10,0-lopetus. Sen turvin 4-vuotias tamma voitti lähdön oikein hallitusti.

“Aina maaliin asti täytyy ajaa, kun aina on mukana hyviä kilpakumppaneita, joita ei saa väheksyä, vaikka suosikkina päästiin keulaan”, Tapio Perttunen muistutti täyden matkan aikaan 14,0 pistelleestä menijästä. “En vetänyt lappujakaan, ja hevonen voitti varmasti, kun piti viimeisellä 200 metrillä vauhtinsa.”

El Fitzgeraldin ja Partytimen jälkeen kolmanneksi ylsi Dream Step Wili.

Toto65-4: Pronssidivisioonakarsinnassa pidettiin vauhtia, kun puolen vuoden paussilta tositoimiin palanneen Risto Airaksisen ajama Kalle Kalas avasi 09,0-vauhtia ja 1. kierros hurjasteltiin 12,0-vauhtia.

Keulahevonen oli tekemässä loistojuoksua ja vielä kiinni voitossa alle 100 metriä jäljellä, kun laukkasi. Suosikki Axel Foley käänsi silloin kärkitaiston edukseen, mutta alkuhurjasteluja taustalla seurannut Nitro Diablo sanoi viimeisen sanan ja kiri voittoon tuloksella 13,2a / 2100 m.

“Hevonen tulee yleensä maaliin asti, joka ratkaisi tänäänkin. Nitro Diablo on vahva hevonen, niillä yleensä voittosummaa kertyy”, voittajan ohjastaja Mika Forss sanoi.

Toto65-5: Huippudivisioonassa nähtiin komea voittotaisto kakkossuosikki Hetviinan ja yllätysvoittoa tavoitelleen Vinksan välillä.

Mika Forss pyrki tiukasti toiseen peräkkäiseen 65-voittoon, kun latasi Vinksan kasiradalta kärkeen. Kaksikko veti keulassa lujaa ja vastaili todella sitkeästi perille. Juuri ennen maalilinjaa Jukka Torvisen ajama Hetviina kuittasi kuitenkin ohi ja voittoon.

“Ennen lähtöä aloin tilastoja tutkimaan, ettei ennen oltu auton perässä tamman kanssa. Se vieroksui siipeä, mutta lähti asiallisesti matkaan kuitenkin. Sillä oli tosi paljon varaa kirin joka vaiheessa. Se tuli kovaa ja varmasti maaliin”, Jukka Torvinen veisteli.

Hetviinan ja Vinksan jälkeen kolmanneksi ylsi tauolta palannut Aurotar.

Toto65-6: Suosikkipitoinen kierros päättyi – kuinkas muutenkaan – suosikin voittoon.

Hannu Korpi rynnisti kasikaistalta kärkeen Grainfield Aidenin rattailla. Pian 2. ulos päässyt Fast Time iski eteenpäin ja painui kaksi kierrosta jäljellä keulaan.

Suosikki Ypäjä Louvre jäi taivaltamaan johtavan rinnalle, josta se jyräsi lopussa ohi Fast Timen. 2600 metrin matkalla tuli voittotulos 16,0a.

“Aika mahtava hymy suussa oli, kun maaliin tultiin. Hevonen tuntui superhyvälle koko matkan. Korvapallot vedettiin, niin tiesin heti, että se tsemppaa ohi”, Olli Koivunen kertoi.