Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 5 Bret Boko, 58,04 %, 0,80 euroa
Toto65-2: 4 Teilor, 12,47 %, 5,50 e
Toto65-3: 4 Heavy Beat, 26,76 %, 11,80 e
Toto65-4: 13 Quite A Boy, 15,98 %, 47,10 e
Toto65-5: 2 Pyöriän Vilistys,  19.78 %, 90,60 e
Toto65-6: 3 Le Gros Bill, 34,02 %, 170,20 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 170,20 e
Viisi oikein 6,60 e

Vaihto: 223 384,70 euroa

Ikiliikkuja Bret Boko järjesti näytöksen Vermon Isokengässä.

Toto65-1: Viitosnumerolla kisannut Bret Boko ohitti sisäpuolelta lähteneet kiihdytyksessä lopulta varsin helposti, vaikka Mika Forssin ajokki Dreambow pyrki parhaansa mukaan pitämään voittokoneen ulkopuolellaan.

Ensimmäiset parisataa metriä juostiin tosissaan, mutta sen jälkeen suursuosikki Bret Boko sai vetää toisen puolikkaan hölkkävauhtia. Kirilenkillä Markku Niemisen täyden matkan ajalla 13,5a voittaneella valmennettavalla ei ollut hädän päivää.

“Täyttä piti lähteä, kun sisältä lähti hevosia kovaa. Keulaan kun päästiin, oli paljon voitettu. Se hoiti homman helposti”, Ari Moilanen myönsi.

Johtavan kannassa matkannut Rocket Zet piti Olli Koivusen kannustamana toiseksi ennen Jontte Boyta ja Tuomas Korvenojaa.

Ennen Toto65-kierroksen alkua Vermossa satoi vettä rankasti.

“Rata on aavistuksen märkä, ei mikään raskas. Jos ei lisää vettä tule, se paranee äkkiä hyväksi”, Moilanen ennusti.

Toto65-2: Kylmäveristen tasoitusajo oli ennakkoon arvaamaton kohde ja sellaiseksi se myös dramatiikan kera muodostui.

Esa Holopaisen ajokki Kosen Jose veti porukkaa liki kalkkiviivoille asti, kunnes hyppäsi laukalle. Potin korjasi rinnalla taivaltanut Teilor, joka sai Mika Forssin ensimmäistä kertaa rattailleen.

“Oikein juoksijan tuntuinen tamma! Justiin valmentajan kanssa keskusteltiin, joka sanoi ajaneensa viime juoksut vapaalta radalta, ja tuntuu olevan siitä nyt parhaimmillaan, joten toivepaikkaan päästiin”. Mika Forss kertoi. “Se oli tosi rauhallinen keulan rinnalta. 700 jäljellä pätkä mentiin oikein reippaasti, niin hevonen tuntui oikein hyvältä, vallankin kun oli hevosia molemmin puolin. Sitten kun Arin hevonen laukkasi, oli että mennäänkö vai eikö mennä. Niinköhän olisi keulahevosta voitettu ilman sen laukkaa, mutta nyt kävi näin.

Suosikki Piispalan Heko kiri viimeisellä takasuoralla vauhdikkaasti, mutta laukkasi. Uusi hyppy loppukaarteessa vei viimeisetkin mahdollisuudet otella kärjessä. Myös toisiksi eniten peliä kerännyt Hupsis oli laukkapäällä. Yllättäjä Ahon Taika otti kakkosrahat. Tulisin saapui maaliin kolmantena.

Toto65-3: Salamakypärät päästettiin estradille seuraavaksi. Victor Björkroth latasi Sanni Skyn keulaan, eikä sillä päästetty suosikki Grove’s Hectoria edelle.

Matkavauhti venähti märällä radalla ylivauhdin puolelle, jolloin kirihevoset saivat mahdollisuuden. Arna Ruohomäen ohjastama Heavy Beat ei osallistunut alkurynnistykseen ja iski parijonosta kiriinsä päätöslenkin alussa. Kakkossuosikki sai levätä päätöspuolikkaalla Grove’s Hectorin perässä ja ohitti tämän maalisuoralla.

Salla Koskion valmentama Heavy Beat meni voittoajan 16,5a / 2100 metriä.

“Hevonen oli rauhallisempi, ei rehvakkaana, joka helpotti juoksunkulkua. 11-vauhtia avattiin, ja oli likainen rata, joka auttoi toki meitä. Viimeisellä 50 metrillä meinasi kangistuminen tulla, ja Ayse tuli sisältä kovaa, mutta onneksi piti voittoon. Triplakorvasuojaus on ja raskaassa kengässä kisaa, uskon että aika hyvä peli tulee”, Arna Ruohomäki ennusti.

Leemark’s Felicia tiukkasi sisältä toiseksi Ayse Könecin kyydittämänä. Grove’s Hector kesti kolmanneksi.

Toto65-4: Teräsmiesliigan parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Olli Koivusen ajama Quite A Boy ehti komealla kirillään maalilinjan ylitse ensimmäisenä.

Suosikki Cragganmore menetti sisäradalta keulapaikan alussa, mutta pääsi etenemään sinne suosiolla vajaa kierros juostuna.

Puolimatkassa alkoi tapahtua, kun Pekka Korpi lähti Guido di Quattron kanssa kolmannelle ja Jonny Länsimäki teki Way To Go:n rattailla saman ratkaisun. Way To Go eteni johtavan rinnalle.

Reilu kierros lähtöä jäljellä takaa hyökättiin useamman osallistujan voimin kolmannelle. Quite A Boy oli pitkään vailla kiritilaa, kun takaa ehdittiin ensin kolmannelle. Siitä huolimatta Quite A Boy hallittuun voittoon.

“Loppujen lopuksi meni juoksu hyvin meidän osalta. Mietin 2000 metriä jäljellä, että ajanko johtavan rinnalle, mutta onneksi en lähtenyt. 1200 metriä jäljellä olin lähdössä kolmannelle, mutta näkyvyys oli huono ja siihen ehti muita. Se oli lopulta hyvä asia, kun saatiin hyvää vetoapua”, Olli Koivunen selosti. “Ehdottomasti ansaittu voitto, kun on kovia lähtöjä juossut, ja lähtöpaikkojen kanssa ollut huonoa tuuria. Aika lahjakas hevonen, se olisi St Michel -päivänä mennyt kymppiajan, jos ei olisi laukannut.”

Cragganmore piti keulasta toiseksi ennen Hazelhen HermestäChique laukkasi lähtöön.

Toto65-5: Pyöriän Vilistys otti Sisusarjassa kauden avausvoittonsa.

Mika Jauhola otti sisäradalta porukan komentoonsa Meren Ritarin kanssa. Teemu Keskitalon ajama Pyöriän Vilistys jäi johtavan rinnalle, josta painui keulaan reilu kierros matkaa jäljellä.

Pyöriän Vilistys lähti kirilenkillä karkumatkalle ja piti selvään voittoon ennen Tuvikeria, joka kohtasi matkalla liikenneruuhkia.

“Okkolin kun lähti kolmannelle, tuli hevoseen turhan paljon painetta, jolloin piti vaan antaa sen mennä, Luotin tosi paljon hevoseen, niin hienossa kunnossa on. Taustajoukot ovat tehneet hienoa työtä sen kanssa. Hevosen pitäisi jonkin aikaa pärjätä”, Teemu Keskitalo ennusti.

Toto65-6: Kierros päättyi kakkossuosikin juhliin, kun Le Gros Bill jyräsi.

Erkki-Pekka Mäkinen piti suosikki Fast Time kanssa sisäradalta keulat helposti ja sai vetää maililla varsin maltillisesti, muttei siltikään pystynyt vastaamaan rinnalla matkanneelle Le Gros Billille, joka voitti lopulta varsin helposti.

“Rohkeasti ajettiin johtavan rinnalle kontrolloimaan lähtöä. Viimeisessä kurvissa olin aika luottavainen, että ainakin keulahevonen lyödään”, voittajaa ajanut Antti Teivainen tiesi.

Le Gros Bill teki voittoajan 14,7a.

Live For Greatness ohitti lopussa vielä Fast Timen ollen maalissa toinen.