Markku Niemisen valmentama 11-vuotias Bret Boko voitti Porin perjantai-illan avoimen ryhmän ajalla 11,7a.

Bret Boko joutui juoksemaan toista rataa ilman vetoapua, mutta puristi sopivassa seurassa silti voittoon, joka oli sille kauden ensimmäinen ja koko uralla jo 50:s.

“Harvinaisia hevosia tällaiset, jotka 11-vuotiaana jaksaa vielä puurtaa ja aina kyllä tekee parhaansa”, ruunan vakikuski Ari Moilanen kiitteli.

“Keulaan ei ollut asiaa, mutta ajattelin, että ajetaan rinnalta ja katsotaan, miten käy. Se ei ole tuosta kuolemanpaikalta koskaan suorittanut oikein hyvin, mutta nyt annettiin mennä sitten melkein täyttä koko matka ja se taisi olla tänä päivänä oikea taktiikka.”

Nelivuotiskesällä Suomeen hankittu Bret Boko ehti aloittaa kilpailemisen edellisenä syksynä ja voitti jo silloin Solvallassa. Sen jälkeen ykkösiä on tullut joka vuosi nyt jo yhdeksällä kaudella.

Hyvin meni Porissa myös Ari Moilasella, joka kaarsi kuudesti voittajaesittelyyn. Vihtiläinen nousi samalla valtakunnallisen ajajaliigan kärkeen.

Porin tapahtumista lisää seurantajutussa.

 

Edit 31.5.2019 klo 21.18: Korjattu Ari Moilasen illan voittomäärä neljästä kuuteen, kun hän voitti myös kaksi viimeistä lähtöä.