Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 12 BWT Angryman 11,74 %, 9,00 e

Toto4-2: 1 Whogonow 59,50 %, 10,20 e

Toto4-3: 8 Eeti 38,35 %, 11,80 e

Toto4-4: 12 Cool Conclusion 0,75 %, 616,90 e

 

Vaihto: 80 673,40 euroa

Jokimaan torstairavit menivät vihtiläiseltä Jeroen van Craenilta täydellisesti. Hän ajoi illan toisessa lähdössä voiton Shadow Pro McQeenillä, ja toinen startannut valmennettava BWT Angryman vei Jukka Torvisen luotsaamana pääpelin avauskohteen.

Toto4-1: Takarivin uloimmalta paikalta 2140 metrin ryhmäajoon lähtenyt BWT Angryman seuraili kuudennessa ulkona, josta se lähti toiseksi viimeisessä kaarteessa muiden mukana kolmannelle radalle. Se iski loppukaarteen puolivälin jälkeen uloimmas viidennelle radalle ja kiri suoran selvästi parhaiten.

“Kyllä tuntuu hyvältä”, Jeroen van Craen myhäili. “Angryman oli takasuoralla aika kaukana, mutta edessä oli hyvä hevonen ja pikkuhiljaa se tuli eteenpäin. Loppusuoran tuli tosi kovaa. Se on tosi hyvässä kunnossa ja jaksaa hyvin mennä. Kun saa vielä vähän vetoapua, se pystyy tulemaan tosi kovaa.”

Melko tasaisesti pelatussa lähdössä neljänneksi eniten merkkejä kerännyt BWT Angryman kuittasi tonnin voiton ajalla 15,6a.

Ensimmäisen takasuoran lopussa parijonosta kuolemanpaikalle kiertänyt Newport Brodde mursi johtaneen Giresse Bokon vastarinnan, mutta joutui tyytymään hyvään kakkossijaan. Giresse Bokon takaa myöhään tilaa saanut Radiance Broline ehti kolmanneksi.

BWT Angrymanin edellä kiertänyt Gene Touch laukkasi maalisuoralle tultaessa. Niukaksi suosikiksi kohonnut Expectalot jäi kiihdytyksessä kolmannelle radalle, josta laukkasi ensimmäisen kaarteen lopulla.

 

Toto4-2: Juuso Holttisen valmennukseen siirtynyt Whogonow aloitti uudesta tallista vakuuttavalla tavalla. Suursuosikiksi luotettu nelivuotias piti sisältä varmasti johtopaikan ja veti tasaisen reippaasti ylivoimavoittoon, joka tuli 2140 metrillä samalla ajalla 15,6a kuin avauskohteen reilusti kovemmassa sarjassa. Kuudennen kerran voittaneen Whogonow’n ennätys parani kahdella sekunnilla.

“Tosi hyvän tuntuinen hevonen ja kiva muutenkin, oli tosi helppoa tänään ja meni tuon 15 tosi väljästi”, ohjastaja Hannu Torvinen kehui.

Juuso Holttinen oli luonnollisesti tyytyväinen näkemäänsä: “Omistaja Mikko Koivu soitti ja sanoi, että haluaisi hevosen etelämmäs kilpailemaan, kun tarkoitus olisi kuitenkin ajaa Pilvenmäki Specialia ja mahdollisesti ehkä 4-vuotislähtöjäkin. Oliko se kolme kertaa valjaissa, eikä kovaa ajettu. Näytti nyt kyllä hyvältä ja meni helpon näköisesti. Siinä on varmaan vielä aika paljon vaihteita käyttämättä. Se juoksee painavassa balanssissa, ja auttaa varmasti paljon, kun saa hokit pois.”

Toiseksi viimeisessä kaarteessa neljännestä parista kirikaistalle lähtenyt Sapphira punnersi kolmatta rataa ilman vetoapua loppujoukon kärkeen toiseksi. Sitä seurannut Cattleya työntyi laajasta rintamasta kolmanneksi.

 

Toto4-3: Takamatkalta hyvin lähtenyt suosikki Eeti pääsi etenemään toista rataa toiseen pariin, josta se sai menoluvan viimeisen takasuoran avautuessa. Se leiskautti parinsadan metrin aikana keulaan ja jatkoi 1.23-vauhtisella päätöksellä omille teilleen.

Eeti saavutti jo tämän kauden neljännen voittonsa. Se tuli 8-vuotiaan oriin ennätyksellä 26,2/2160 metriä, mutta valmentaja ja ohjastaja Jouni Törmänen paljasti suorituksen sisältäneen myös huolestuttavia piirteitä.

“Koko päivän on ollut ongelmia. Hevonen on aivan ylipaineissaan, ja tuntui, ettei pysty tuossa toisen selässäkään ajamaan tuota ekaa rinkiä. Oli liian virtava tänään”, hän korosti.

Kolmannessa parissa ulkona matkannut B. Violetta mahtui loppukaarteeseen mentäessä kääntämään kiriin. Se tuli tasaisen hyvin ja puristi toiseksi niukasti ennen sisältä loppukaarteessa vapaasti toiselle radalle päässyttä Tähtimenevää ja pitkään johtanutta Turbo-Jytkyä. Vekraus ja Råger laukkasivat alussa pahoin.

 

Toto4-4: Suosikkipitoinen rivi päättyi mojovaan yllätykseen, kun yhdentoista kilpailijan lähdössä toiseksi vähiten pelattu Cool Conclusion tykitti takaa kaikkien ohi.

Sisällä viidentenä seuraillut Cool Conclusion hakeutui viimeiselle takasuoralle mentäessä selkään kolmannelle radalle, käänsi jo loppukaarteen alkupuolella vapaalle neljännelle radalle ja kiri vahvasti varmaan voittoon, joka tuli ajalla 14,6a/2140 metriä.

Tommi Kylliäinen ajoi neljän ja puolen kuukauden tauolta palannutta Cool Conclusionia, jonka esitys löi ällikällä myös 9-vuotiaan ruunan omistavat Marja Haakanan ja Pekka Toivosen.

“Kyllä tämä aika sanattomaksi vetää”, valmennusvastuun kantava Marja Haakana päivitteli. “Se tuli syksyllä kipeäksi eikä meinannut siitä mitenkään toipua, mutta nyt näyttäisi, että on terve. Tommi oli kyllä aika positiivisella mielellä lämmityksen jälkeen ja sanoi, että näillä samoilla vehkeillä mennään, millä lämmitettiin. Sekki pois, pumpulit korvissa eikä mitään verkkoa päähän, mitä se on aina ennen tarvinnut.”

Kympin avauksessa johtopaikan pitänyt Caroline K. kamppaili toiseksi. Neljännessä sisällä matkannut Mystic Power käänteli maalisuoralle tultaessa tiiviin nipun perältä vapaille ja spurttasi suoran niin terävästi, että ehti kolmanneksi.

Alun kolmatta rataa kiertänyt Captivate pääsi ensimmäisellä takasuoralla kärjen rinnalle ja pudotti saman tien keulahevosen taakse sisälle. Se sai lopussa myöhään tilaa ja jäi täpärästi neljänneksi.

Toista rataa ilman vetoapua juossut suosikki Shameless riitti kuudenneksi.