Turku Toto 76-kierros 28.11.

T761 Un Euro 13
T762 Bel Air 4
T763 Muiston Prinssi 7
T764 Callela Ladyboss 1
T765 Huomariina 12
T766 Surprise Lord 6
T767 Elian Web 2

Voitonjako:
7 oikein 1599,50 euroa
6 oikein 32,30 euroa

Turun Metsämäen ravirata ansaitsee suuret kiitokset taistostaan luonnonvoimia vastaan. T76-kierros ajettiin olosuhteisiin nähden hämmästyttävän toimivalla radalla. Loppusuoran ratkaisut taisteltiin ärjyyn vastatuuleen.

Toto 76:n ensimmäisessä kohteessa asetelmat muuttuivat Tapio Mäki-Tulokkaan tallin Pazzo Lindyn viime hetken poisjäännin myötä. Risto Väreen ohjastama ja Saara Jaakonsaaren valmentama Un Euro hyötyi 2600 metrin matkalla väkivahvana vääntäjänä olosuhteista ja yllätti pelaajien lisäksi hieman myös taustavoimiaankin voitollaan. Voittajakerroin oli peräti 36,4.

Toinen Toto 76 lähtö oli Fast Cupin finaali. Suosikkeihin kuulunut Brilliant Player laukkasi ja keskeytti. Hannu Hietanen ja Bel Air ottivat kärkipaikan eivätkä siitä luopuneet. Kotiradan Shadow of Brisbane esitti hienon nousun jälkeen loppukaarteen laukan.

T76-pelin kolmannessa kohteessa maalilinjan ylitti ensimmäisenä Tapio Perttusen ohjastama Karkurin Valssi. Valjakko hylättiin kuitenkin murtautumisen takia ja Perttunen sai viiden päivän ajokiellon muistukseksi. Voiton vei näin Muiston Prinssi Mika Forssin ohjastamana. Raaimman päivätyön lähdön hevosista teki Dimitri Hedmanin valmentama Tuurin Toivo joka laukkasi lähdössä ja kiersi vielä kolmanneksi.

Neljäntenä kohteena juostu kolmevuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun finaali. Taisto 20 000 euron ykköspalkinnosta oli Callela Ladybossin näytös. Loppusuoralla Tuomas Korvenojan Reading Girl kurotti toiseksi ja Lehden raviliigavarsa Stone Capes Olive kolmanneksi.

“Callela Ladyboss on sellainen että se jää vielä odottelemaan muita”, Puhalta tavoitettu valmentaja Heikki Korhonen kertoi uusimmasta suurkilpailuvoittajastaan. Korhonen hankki hevosen aikanaan siksi että hänellä oli ollut samasta emästä Jim Småbo. “Andover Hall tamman isänä arvellutti hieman. Ehkä se oli mietityttänyt muitakin ja sain sen siksi ostettua”, Korhonen vähätteli omia hevosenkatsoja kykyjään,

Toto 76:n viides kohde oli suomenhevosten 2600 metrin tasoitusajo Johanna Sianojan valmentama Huimariina osoitti loppusuoralla mitä juoksupää tarkoittaa. Ari Moilasen ohjastamana se torjui Ilon Arin hyökkäyksen mieleenjäävällä tavalla. Huimariina osoitti kuuluvansa suomehevostammojen eliittiin.

Kuudes Toto 76 lähtö, Auran ajo oli kierroksen kovatasoinen avoimen sarjan lämminveristen yhteenotto. Ensimmäinen lähtöyritys palautettiin Surprise Lordin ja Iikka Nurmosen ajettua häiritsevästi kahta rataa. Toisella yrityksellä Air Gunner piti johtopaikan ja avasi esnimmäiset 500 metriä 11,0. Kilometrin Kari Rosimo ja Air Gunner taittoivat 13,0 aikaan muun joukon edellä.
Loppusuoralle tultaessa Air Gunnerin eväät oli syöty ja Surprise Lord osoitti luokkansa. Maalipaalulle tultaessa Tommi Kylliäinen ja Fiery Sid ehtivät lähelle mutta eivät ohi.

Elian Web oli valjaskatoksella itse rauhallisuus

Elian Web oli valjaskatoksella itse rauhallisuus

Kolmevuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu päätti T0t0 76-kierroksen. Janne Soronen otti keulapaikan Elian Webin kanssa ja sai viimeiselle kierrokselle rinnalleen Mika Forssin ohjastaman Still Loving Youn. Loppusuoran alussa Still Loving You laukkasi ja Sorosen ja Elian Webin tehtäväksi jäi voiton varmistelu. Saxoi ja Joe Di Maggio veivät seuraavat sijat. Elian Webin voittoa juhli onnittelukehässä patrikymmenpäinen Oulusta saapunut kannustajaryhmä.

“Tämä on oppinut jo nuorellai iällä matkustamaan hyvin kun Oulusta täytyy osata reissuja tehdä”, Soronen kehui Elian Webiä valjaskatoksella. Kasvattajakruunukarsintojen jälkeen Soronen ajoi suoraan Lumijoelle, perillä oltiin aamuseitsemältä. “Silloin lastattiin saman tien uudet hevoset autoon ja lähdettiin Seinäjoelle raveihin. Nyt jäädään yöksi ja ajetaan kotiin vasta huomenna päivännäöllä”.