Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 6 Callela Ladyboss, 17,85 %, 2,40 euroa
Toto65-2: 2 Blue Flash, 6,02 %, 28.70 e
Toto65-3: 10 Cissi Fastback, 44,07 %, 50,80 e
Toto65-4: 9 Mister Lane, 17,92 %, 119,60 e
Toto65-5: 12 Tuviker, 6,99 %, 486,90 e
Toto65-6: 1 Exuberance, 59,71 %, 590,70 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 590,70 euroa
Viisi oikein 20,60 e

Vaihto: 237 499,24 euroa

Mika Forssin ohjastama Callela Ladyboss voitti Vermon Toto65-pelin avauskohteen tykkikirillä.

Seitsemän osallistujan Tammatähden alkurynnistys oli ennakkokaavailujen mukaan tulinen. Alkua mentiin kolmirinnan, kun sisäradan Free Me puolusti paikkaansa Fine By Metä ja Bosses Lilyä vastaan. Lopulta Janne Korpi päästi Bosses Lilyn 09,0-avauksen päätteeksi kärkeen.

Mika Forss iski Callela Ladybossin kanssa 2. ulkoa loppukaarteessa ja valjakolla oli heti selvästi paras vauhti päällä. Heikki Korhosen suojatti Callela Ladyboss voitti ylivoimaisesti tuloksella 13,0a / 1609 metriä.

“Ylivoimasta olen yllättynyt, mutta tuollaisen kirin tamma osaa tehdä”, Mika Forss muistutti. “Tamma oli jo viimeksi tosi hyvä, mutta asetelmat olivat ylitsepääsemättömät suurempaa menestystä ajatellen. Päästiin nättiin paikkaan, ja kavereilla alku meni pitkäksi.”

Olli Koivusen ajama Fine By Me piti johtavan rinnalta sitkeästi toiseksi ennen hyvin kirinyttä Yahuu Hossia ja Tapio Perttusta.

Toto65-2: Tommi Kylliäisen tallin ravurit saalistivat kaksoisvoiton Blue Flashin johdolla.

Santtu Raitalan ohjastama Blue Flash täräytti alussa keulaan, mutta kelpuutti kakkossuosikki Diamond Miragen eteensä puolikas juostuna. Diamond Mirage johti kirilenkin alkuun saakka, kunnes laukkasi. Tällöin Tommi Kylliäinen eteni suosikki Titurelin kanssa keulaan.

Pikkuyllättäjä Blue Flash pääsi Titurelin selästi irti maalisuoralla ja niittasi tallikaverin ohi varmasti.

“Hevonen voitti varmasti, kun sai sopivasti tilaa. Ei mitään hätää ollut sitten”, Raitala myönsi.

Toto65-3: Ari Moilanen sai pidettyä voittoputkessa ravanneen Nedda Millerin rattailla sisäradalta keulapaikan ja vetää rauhassa. Voittoon asti valjakosta ei ollut, se laukkasi mahdollisuutensa loppukaarteessa, kun oli jäänyt alakynteen.

Markku Nieminen iski valmentamansa Cissy Fastbackin kanssa 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla. Tamma näytti karkaavan ylivoimavoittoon, mutta nappireissun saanut Big Lovely haastoi vielä tiukasti pääsemättä kuitenkaan ohi.

“Ei ihan hyvä ole, pienen huollon paikka. Ravi oli tököttämistä. Tamma oli viimekertaisiin esityksiin verrattuna vaisumpi”, Markku Nieminen ei ollut voitosta huolimatta tyytyväinen suojattiinsa.

Toto65-4: Markku Nieminen nähtiin jälleen voittajaesittelyssä, kun tallin Mister Lane puursi voittoon takasuoralla alkaneella kirillä.

Nieminen suuntasi Mister Lanen rattailla parijonosta kolmannelle takasuoralla. Maalisuoralla valjakko rynnisti sisäradan Westcoast Hueyn ja toisella ravanneen Ranch Pop Upin rinnalla. Se ohitti edellä mainitut, mutta sai vielä tiukan haasteen toiseksi kirineeltä tauolta palanneelta Overfun Matchilta.

“Jossain lähdössä talvella hevonen oli venytellyt ja antanut muutaman metrin eron, mutta piti nyt vauhtinsa hyvin. Se puristi hyvin, ja viimeinen 50 metriä oli varmaan se paras kohta. Kohta kenkiä päästään riisumaan, saataisiin starttinopeutta, joka on kompastuskivi tällä hetkellä”, Nieminen kaavaili.

Toto65-5: Ohikiitävä otti Sisusarjassa porukan komentoonsa ja Teemu Okkolinin suojatti johti vielä maalisuorallakin, mutta joutui tyytymään hopeatilaan.

Vaiherikkaalla päätöspuolikkaalla Marko Heikarin ajokki Tuviker rynnisti loppua vahvimmin ja jyräsi voittoon.

“Tuviker on vahva jaksava hevonen, joten ajattelin matkan sopivan meille. Tuviker pärjää yleensä, kun menee ravia. Se ei vielä osaa täysin keskittyä kilpailuun. Laukka oli vähän lähellä, mutta onneksi kävi näin”, Heikari huojentui.

Suosikki Tänttärä pysyi muiden iskiessä eteenpäin parijonossa, eikä vaikuttanut menohaluiselta.

Toto65-6: Illan ensimmäistä keulavoittajaa saatiin odottaa päätöskohteeseen saakka. Markus Dahlströmin suojatti Exuberance laukkaili auton taakse kokoonnuttaessa, mutta polki startissa ravia ja piti keulapaikan.

Kakkossuosikki Excalibut It hiillosti Exuberancea jo alkumatkasta, mutta keulahevonen ei höllännyt. Se otti viidennen peräkkäisen voittonsa kilometriajalla 14,3a / 2100 metriä.

“Laukalla lähti liikenteeseen, jota on tehnyt joskus ennenkin. Äkkiä ajoi siiven taakse, ja päästi ohjat löysälle, niin heitti raville. Lopussa ajoin turhan aikaisin alta pois niin jäi odottelamaan”, Dahlström kertoi.

Excalibur It piti toiseksi ennen Suomessa ensimmäistä kertaa kisannutta Puce Tanic E:tä.