Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 3 Callela Leonard 34,80 %, 0,56 e

Toto65-2: 3 Juiceman 69,28 %, 0,77 e

Toto65-3: 9 Boogiewoogie Laday 19,80 %, 3,52 e

Toto65-4: 6 Qvidja’s First 2,08 %, 88,07 e

Toto65-5: 5 Tinderi 47,51 %, 145,63 e

Toto65-6: 1 Syneri 21,23 %, 344,06 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 344,06 euroa

5 oikein 5,97 euroa

 

Vaihto: 244 597,60 euroa

Oulussa ja Turussa ratkaistava maanantairivi alkoi suosikiksi pelatun Callela Leonardin soololla.

Toto65-1: Ville Pohjola latasi Minto’s Don Juanilla kiihdytykseen, mutta kaksi rataa sisempää lähtenyt Callela Leonard piti sen varmasti ulkopuolellaan.

Parijono muodostui nopeasti, mutta vauhti pysyi silti tasaisen hyvänä ja Callela Leonardin voittoajaksi kirjattiin 2120 metrillä 15,0a.

“Hevonen oli meneväisen oloinen ja hyvällä tyylillä polki menemään. Helppoa oli kyllä. Viimeisessä kurvissa hevonen lähti ite vähän alta pois, eikä tarvinnut parasta antaa”, illan toisen voiton valmennettavillaan napannut Petteri Joki kehaisi.

Viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa sisälle lähimmäs keulahevosta päässyt Tapiro Jet työntyi toiseksi niukasti ennen Minto’s Don Juania, joka tuli toiselta ilman vetoapua tosi rehdisti perille.

 

Toto65-2: Metsämäessä mentiin tutussa tahdissa. Harri Koivusen ratatallin asukit valtasivat kaikki totosijat kohteiden pankin Juicemanin johdolla.

Olli Koivusen ajama Juiceman johti koko 2100 metrin ajan. Se alkoi tehdä eroa jo viimeisellä takasuoralla ja pinkoi päätöspuolikkaan rauhallisen matkavauhdin jälkeen kympin pintaan. Ajaksi tuli 15,4a.

“Korvat aukesi jo ennen lähtölinjaa”, Olli Koivunen paljasti. “Silleen ei tietenkään saisi päästä käymään. Huomasi sen, mutta yllättävän hyvin saatiin hevonen rauhoitettua siihen kärkipaikalle, ja sen jälkeen oli kyllä maaliin asti todella hyvän tuntuinen. Hienossa kunnossa ruuna, ja toivotaan, että jalat ja kaikki muukin kestää, niin tästä tulee mielenkiintoinen talvi.”

Juicemanin takaa jäänyt Denver Brodde kamppaili Seppo Markkulan kannustamana toiseksi niukasti ennen valmentajan itsensä ajamaa Questionmark Metä, joka lähti neljännestä ulkoa vajaat 800 metriä ennen maalia selässä kolmannelle radalle ja tuli loppukaarteen alusta ilman vetoapua. Sen edeltä kuolemanpaikalle kiertänyt Don Corleone Trot ei jaksanut puristaa ihan yhtä hyvin ja jäi täpärästi neljänneksi.

 

Toto65-3: Eija Sorviston kaksikko pääsi määräämään matkavauhdin, kun Jeppas Roulett eteni kaarteen lopussa johtoon ja toista rataa ilman vetoapua jatkanut Fancy Creek tyytyi heti asemiinsa.

Toisessa parissa ulkona seurannut Boogiewoogie Laday iski viimeisellä takasuoralla kärjen rinnalle ja tuli 14,5-vauhtisessa lopetuksessa niukasti Jeppas Roulettin ohi.

Ilkka Kankaan 6-vuotias Boogiewoogie Laday pääsi tositoimiin vasta viime kaudella, mutta voitti 10 startistaan heti kuusi ja keräsi yli kymppitonnin tienestit. Nyt tuli tonni lisää ajalla 18,0a/2120 metriä. Boogiewoogie Laday oli toiseksi pelatuin.

“Alku meni tosi hienosti, kun päästiin hyvään paikkaan, ja hevonen oli oikein hyvän tuntuinen siinä selässä, mutta totta kai kärkipari sai ajaa tosi rauhassa, ja pikkaisen mietin, mahtaako meillä vauhti piisata lopussa”, Ville Pohjola kuvaili. “Hevonen puristi hienosti. Molemmilla tuli hyvin maaliin, ja meillä kurotti pikkuisen paremmin. Ehkä pikkuisen tuo pieni tauko ja rokotukset sun muut näkyi siinä lopussa, että ei ollut ihan terävimmillään, mutta nyt on paikat auki, niin eiköhän seuraavalla kerralla ole parempaa.”

Lähtöön laukannut suosikki Rue De Roi paikkasi erheensä mallikkaasti ja kiri maalisuoralla ulkokautta monen vastustajan ohi kolmanneksi.

Vici America haki loppuvaiheessa tiloja, sai niitä vasta viimeisellä satasella ja ehti enää neljänneksi.

 

Toto65-4: Kaikki ei onnistu Koivusiltakaan. Turun pään toinen suuri suosikki Bismarck Comery sai täyden mahdollisuuden, vaikka menetti alussa johtopaikan, mutta loppukaarteen alussa tullut laukka pudotti sen kärkitaistosta.

Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Qvidja’s First painui viimeisellä takasuoralla siihen asti vetäneen Volume Acen ohi keulaan ja piti 1.14-lopetuksessa yllätysvoittoon nippa nappa ennen vielä isompaa paukkua hakenutta Backwood’s Hexfirea.

Kari Venäläinen ajoi Pekka Korven valmentamaa 5-vuotiasta Qvidja’s Firstiä, joka uran toinen voitto tuli kuudenneksi eniten pelattuna ajalla 16,2a/2100 metriä.

“Hoitajan kanssa puhuin, että hevosella ollut kaikennäköisiä pieniä ongelmia ja toivottiin, että niistä olisi päästy jo hieman yli”, Kari Venäläinen kertoi. “Pekalla on aina samat ohjeet, että rohkeasti, muttei yltiöpäisesti. Tavallaan raskas juoksu, mutta hevonen tyytyi menemään siinä ihan rauhassa eikä tarvinnut revitellä oikeastaan missään vaiheessa. Sitten vikalla takasuoralla se rupesi oikeastaan ite painamaan ohjalle, niin ajattelin, että antaa sen mennä. Vikassa kaarteessa oli pieniä ongelmia ravin kanssa, mutta sitten ei mitään. Ulkoa tuli vakavia uhkia, enkä tiennyt, kuinka lähelle oikein tuli.”

Kolmannesta sisältä toiseksi viimeisessä kaarteessa lähimmäs johtohevosta edennyt Backwood’s Hexfire hakeutui loppukaarteessa vapaille ja kiri kolmatta rataa lähes tasoihin voittajan kanssa.

Kolmannessa ulkona matkannut Krampus menetti huonossa selässä asemiaan toiseksi viimeisessä kaarteessa. Se hyökkäsi takasuoran avautuessa, eteni kärkihevosten tuntumaan ja pujotteli maalisuoralla edellisten väliin kolmanneksi ennen perässään tullutta ja ulkokautta jatkanutta Westcoast Skipperiä.

Bluebird Nash laukkasi ensimmäisessä kaarteessa johtohevosen tuntumasta toiselta radalta.

Olli Koivunen kertoi, ettei Bismarck Comery tuntunut missään vaiheessa lähtöä hyvältä eikä laukka ollut viimeisessä kurvissa enää vältettävissä.

 

Toto65-5: Ravia mennyt Tinderi oli omaa luokkaansa. Se eteni 25,5-avauksen päätteeksi pullanneen Hyvityksen Pyryn ohi ja johti selvällä erolla maaliin asti. Suosikin ajaksi kirjattiin 29,2a/2120 metriä.

“Rata oli mieleen, mutta kengittäjä ei ollut ollut oikein virkeänä. Toinen takakenkä jäi loppusuoran alkuun, että loppu liukasteltiin eikä laukkakaan ollut hirveän kaukana”, Heikki Mikkonen paljasti.

Hitaasti käynnistynyt Kevinin Tähti käänsi viimeisellä takasuoralla taustalta vapaalle radalle, puursi rehdisti perille ja nousi toiseksi.

Sisällä juossut Iinan Prinssi menetti metrejä edestä taipuneen Hyvityksen Pyryn mukana, mutta kiri tilaa saatuaan terävästi ja ehti vielä kolmanneksi.

 

Toto65-6: Erittäin tasokas kylmäverilähtö päätti kohteet Metsämäessä. Sisältä johtopaikan pitänyt Syneri veti hyvällä sykkeellä varmaan voittoon ennen kiihdytyksessä sen selkään pujahtanutta ja sieltä vapaasti kirinyttä Heporixia.

Matkalla Synerin kupeelle edennyt Alvar Hem antoi päätösvaiheessa vähän periksi ja putosi selvästi kolmanneksi, mutta piti pienen välimatkan päässä toisessa ulkona seuranneen suosikki Laylan takanaan.

Syneri hävisi viime keskiviikon välistartissa Vermossa Alvar Hemille, mutta nyt 8-vuotias ruuna ei ollut lyötävissä. Uran 16. täysosuma tuli 2100 metrillä hienolla ajalla 25,9a.

“Ei ollut nyt oikein mitään ongelmia. Kun auto lähti kovaa, niin sitten mentiin”, Ari Kotikulma iloitsi. “Alvar Hem painoi niin paljon ohjalle, että se kiritti siinä. Siitä johtui matkavauhti. Tämä varmaan nousee vielä sarjoissa. Tätä on hyvin kevyesti laiteltu vielä, ja tänään se oli tosi rauhallinen katoksella. Kyllä tästä varmaan jonkinlainen ravuri tulee.”