Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 7 Callela Leonard 3,78 %, 13,00 e

Toto65-2: 1 Mr Dave 12,25 %, 65,30 e

Toto65-3: 9 Willy Wingston 40,12 %, 122,50 e

Toto65-4: 7 Herzog Greenwood 19,25 %, 323,60 e

Toto65-5: 1 BWT Rock And Roll 24,28 %, 652,80 e

Toto65-6: 5 Minto’s Don Juan 61,48 %, 837,50 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 837,50 euroa

5 oikein 16,50 euroa

 

Vaihto: 138 646,48  euroa

Oulussa ja Lappeenrannassa ratkeava Magic Mondayn rivi alkoi yllätyksellä, kun lähes 75-prosenttisesti merkitty pankki Regent Zet antoi johtopaikalta periksi ja parijonossa pitkään seuraillut Callela Leonard spurttasi uloimpana ykköseksi.

Toto65-1: Toisen radan jonossa viidentenä ja neljäntenä matkannut Callela Leonard pysyi asemissaan, kun muut lähtivät päätöskierroksen käynnistyessä kirikaistalle.

Loppukaarteessa kärkiparin tuntumassa kolmatta rataa kiertäneen Victory Bonsain perään päässyt Callela Leonard sai pian menoluvan ja tuli sen jälkeen selvästi parasta vauhtia.

“Se oli tänään varmaan yksinkertaisesti lähdön paraskuntoisin hevonen”, Petteri Joki tiivisti ajatuksensa.

Kriteriumin 3-vuotiaana valloittanut Callela Leonard siirtyi seuraavan kauden lopulla pohjoiseen. Se voitti viime vuonna Petteri Joen käsissä viidesti, ja tälle kaudelle ykkönen oli toinen. Neljänneksi eniten pelattu Callela Leonard teki 2100 metrillä ajan 14,9a.

Loppukaarteessa kolmannesta sisältä toiseen ulos noussut Protector mahtui suoralla hakeutumaan ulommas ja kiri napakasti toiseksi. Alussa kolmatta rataa kuolemanpaikalle edennyt Remote Control tsemppasi kolmanneksi. Vajaan kierroksen kirin tehnyt Victory Bonsai ei jaksanut puristaa ihan totosijoille.

Suuri suosikki Regent Zet sai tehdä kärjessä oman juoksunsa, mutta oli lopussa kuitenkin vaisu. Tallikaveri Maffioso Face ei saanut sen takaa mahdollisuutta.

 

Toto65-2: Sisältä lähtenyt Mr Dave pystyi torjumaan kiihdytyksessä Junior Magistraten, sai vetää sen jälkeen mieleistään tahtia ja piti 1.13-vauhtisessa päätöksessä pintansa maaliin asti.

Esa Holopainen ajoi Jari Hietarinteen valmentamaa Mr Davea, joka oli kolmanneksi pelatuin ja kirjautti 2100 metrillä ajan 18,0a.

Justine Case sai hänniltä loistavaa vetoapua Liberacelta, käänteli maalisuoralle tultaessa kärkihevosten tuntumasta vapaalle radalle ja kiri puolittain voittajan ulkopuolelle toiseksi niukasti ennen suosikki Case Carolinea, joka kiersi alkumatkan selässä kolmatta rataa ja tuli toisen kaarteen alusta toista ilman vetoapua.

 

Toto65-3: Selvä suosikki Willy Wingston kiersi puolimatkassa kolmannesta parista kuolemanpaikalle, josta se vyöryi loppusuoralla varmaan voittoon ajalla 14,3a/2100 metriä.

“Hyvä mieli, kun pojat ajoi vähän kilpaa. Sitten kun vauhti tasaantui, ajattelin että ajan tuohon johtavan rinnalle”, Mauri Jaara kertasi. “On kyllä ihan sama, missä tällä ajaa, kun tämä on kunnossa. Hyvällä mallilla jatkaa.”

Toisessa kaarteessa neljännestä sisältä toiselle radalle noussut Daddy’s First sai etusuoralla Willy Wingstonin eteensä. Se ei pysynyt maalisuoralla enää mukana, mutta työntyi sen kannoilla yhtä varmasti toiseksi.

Viidennestä ulkoa selässä tullut Arctic Ile iski maalisuoran avautuessa tiiviin nipun perältä uloimmas ja spurttasi monen vastustajan ohi kolmanneksi. Edellä mennyt Only Eyes Broline kiri myös hyvin, muttei aivan pystynyt vastaamaan.

Lähdössä oli alle kympin avaus, kun Bear a Title riisti johtopaikan Bakels Birdlandilta. Kärkipaikka vaihtui vielä takasuoralla, kun Lago Negro ajoi voimalla eteenpäin. Proud Leader jäi tässä vaiheessa toiselle radalle ilman vetoapua, ja puolimatkassa se jatkoi kolmannessa ulkona. Lago Negro antoi ratkaisuvaiheessa periksi.

 

Toto65-4: Lähdön suosikki Oxan Cockadoodledo pääsi kaarteen jälkeen vastuksetta johtoon, mutta kolmatta rataa rinnalle tullut Herzog Greenwood antoi toisella kierroksella niin kovasti painetta, että suosikin eväspussi tyhjeni ennen loppusuoraa.

Viimeisen kaarteen puolivälin jälkeen kärkeen jyrännyt Herzog Greenwood jatkoi väkevästi maaliin asti ja voitti ylivoimaisesti ajalla 15,8a/2100 metriä.

“Hevoseen on tullut jotain, kun se on ollut koko ajan sellainen, ettei se saa itsestään irti”, valmentaja Jere Taulio iloitsi. “Sitä on pidetty liikkeessä. Avopuolisoni Katja on sitä ajellut ja ratsastellut, ja se on varmaan tuonut siihen hyvää virtaa.”

Veli-Pekka Toivanen ajoi toiseksi eniten peliä kerännyttä Herzog Greenwoodia. Neljännestä ulkoa pitkään selässä tullut Burnhill’s Luck kiri selvästi hävinneenä tasaisen hyvin toiseksi, ja sisältä tilaa löytänyt Destination One pinnisti kolmanneksi.

 

Toto65-5: Pienimmällä voittosummalla ykkösnumerolla kilpaillut BWT Rock And Roll piti vaivatta johtopaikan ja hallitsi vakuuttavasti maaliin asti. Se oli tasaisesti pelatun lähdön suosikki.

Toisen kerran Katja Melkon tallista startannut ja voittanut BWT Rock And Roll ravasi 2100 metriä aikaan 16,0a.

“Pari sellaista haparointiaskelta otti kiihdytyksessä, mutta siitä kun selvittiin, sen jälkeen kaikki oli helppoa”, Janne Soronen myhäili. “On kyllä hyvin aloittanut, ja tästä on kiva jatkaa. Tämä on mukava hevonen ajaa, on nopea ja jaksaa mennä, kaikin puolin miellyttävä.”

Takarivistä suosikin selän pitänyt Snowline Cherry seurasi vapaasti toiseksi, ja sen tallikaveri Bianca Creek nappasi edelleen sisärataa pitkin kolmossijan.

 

Toto65-6: Päätöskohteen suursuosikki Minto’s Don Juan joutui juoksemaan johtopaikan pitäneen Cool Conclusionin ulkopuolella, mutta runttasi siitäkin väkivahvasti voittoon. Henri Bollström ajoi Minna Piirosen ruunaa, joka kirjautti 2100 metrillä ajan 15,0a.

“Tämä on noussut taas tosi hyvään kuntoon ja on saanut lähtönopeutta tänä vuonna lisää ihan älyttömästi. Se helpottaa kyllä tulevaisuudessa”, Henri Bollström painotti. “Ei näitä aina voi kuolemasta ajaa, mutta tämä oli sen näköinen lähtö, että tän uskalsi ajaa.”

Nappijuoksun saanut Gene Touch sijoittui toiseksi. Se vaihtoi päätöspuolikkaan käynnistyessä kärkihevosen takaa toiseen ulos ja seurasi siitä maaliin aivan Minto’s Don Juanin tuntumassa sitä kuitenkaan uhkaamatta. Cool Conclusion kesti selvemmin jääneenä kolmanneksi.