Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 1 Callela Lisbeth, 44,28 %, 0,73 euroa
Toto64-2: 7 Bring Me Brodde, 69,72 %, 1,04 e
Toto64-3: 4 Suloviima, 7,68 %, 11,12 e
Toto64-4: 1 Deux En Un, 11,57 %, 81,51 e
Toto64-5: 1 Inaccessible, 11,54 %, 443,92 e
Toto64-6: 6 Poikolan Neito, 15,55 %, 795,04 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 795,04 euroa
Viisi oikein 6,53 e
Neljä –

Vaihto: 275 018,84 euroa

Ari Moilasen ohjastama Callela Lisbeth ei ollut reippaasta vesisateesta moksiskaan, vaan hallitsi Vermon Tammatähti –lähtöä alusta loppuun kevyen oloisesti.

Toto64-1: Jackpot-kierroksen käynnistäneessä tammalähdössä Callela Lisbeth otti heti kiihdytysvaiheessa tukevan niskalenkin kilpasiskoistaan, kun piti sisäradalta kärkipaikan ihan vaivatta. Markku Niemisen valmennettava sai tehdä oman juoksunsa, eikä kellään ollut lopussa rahkeita heittää haastetta 5-vuotiaalle tammalle.

”Näkisin, että tamma on ollut pitkään hyvällä tasolla. Callela Lisbethillä on ollut pitkään hankalia lähtöpaikkoja, mutta tänään oli hyvä paikka, josta hyvin päästiin liikkeelle. Saatiin oma ajo ajaa, ja hevonen voitti vaivatta”, Ari Moilanen näki.

Avauskohteen pelisuosikki Callela Lisbeth ravasi 2120 metriä aikaan 14,3a. Hannu Nivolan kasvatin ykköstila oli kauden kolmas ja uran yhdeksäs.

Johtavaa seurannut Merit pisteli kengittä kakkospalkinnolle. Sisäradan vetäessä myös kolmas mitalisti tuli suojajuoksulla, kun edellä mainitun kaksikon perässä sisällä matkannut Spirit Squad oli kolmas.

Toto64-2: Iikka Nurmosen kuskaama Bring Me Brodde jatkoi puhtaalla pelillä Matias Salon muonavahvuudesta, kun Lappeen avauskisan tavoin nelivuotiaalle tuli helppo keulavoitto.

Peter Lindroos oli Wonder Womanin kanssa nopein alussa, mutta laski heti 1. kaarteessa Bring Me Brodden eteensä. Kierroksen pelipankki sai vetää rauhassa ja irtosi lopussa selvään voittoon, vaikka päätöspuolikkaalle sattui heikkokin hetki.

“Molemmat voitot aika helposti tuli. Tänään ehkä vähän virkeämpi oli alkumatkasta”, Iikka Nurmonen vertasi Lappeenrannan starttiin. “Hevonen tuli voimissaan maaliin. Ainut, että meinasi laukka tulla viimeiseen kurviin, siinä oli pieni vaaranpaikka, mutta muuten kaikki hyvin.”

Bring Me Brodde vei täyden matkan kisan tuloksella 16,1a.

Markus Porokan naruttelema Boulder Rocket kiri avaruuskaistoja napakasti ja ehti toiseksi ennen Wonder Womania.

Toto64-3: Sisusarja meni pikkuyllättäjälle, kun Teemu Okkolinin valmentama ja ohjastama Suloviima malttoi ravata lähes koko matkan.

Suloviima painui heti 1. kaarteessa kärkipaikalle ohi MillikanUkkosen Jymy eteni nopeasti mukaan kärkikolmikkoon, joka pisteli muiden edelle aina kirilenkille asti. Silloin Temetrius iski ensin keulahevosen kimppuun, ja Karlo tuli kolmatta pitkin säestämään.

Loppukaarteessa Suloviima laukkasi, mutta antoi lennosta raville ja jatkoi ravilla. Karlo näytti vyöryvän maalisuoralla ohi, mutta Suloviima alkoi vastaamaan, eikä laskenut haastajaansa ennen maalipaalua ohi.

“Kolme rinkiä hengittämättä, niin huh huh”, Teemu Okkolin veisteli. “Ei tarvitse laukatakseen syytä, eikä sen kummempaa. Se on sellainen hevonen, kuten tässäkin näkyy, että ruutia vaikka kuinka paljon. Jos malttaa alkaa ravaamaan, tulosta tulee, kuten nähtiin.”

Kuudenneksi pelatuin Suloviima otti kauden avausvoittonsa tuloksella 31,6/3120 metriä.

Toto64-4: Ari Moilanen otti toisen voittonsa päälähdöissä, kun Deux En Un kiri tarkan reissun päätteeksi parhaaksi.

Suomessa debytoinut Espoir De Ginai lähti reippaasti matkaan, eikä suosikki Hill Yes päässyt siitä kiihdytyksessä ohi, vaan jäi johtavan rinnalle.

Viimeisellä takasuoralla Espoir De Ginai teki muihin rakoa, mutta päätöspuolikkalla toiset nimet vyöryivät kärkeen. Ensin sinne pisteli Bewitch Boy, mutta se hiljensi vielä lopussa. Loppukaarteessa tilat saanut Deux En Un voitti selvästi.

“Ei siellä mitään hässäkkää ollut. Tommin (Kylliäinen) hevosella ravi alkoi hukkumaan ja laukkasi. Sitten tilat meille, muutenhan sieltä ei olisi koskaan päästy. Tilat taivaanlahjana, ja helposti voitti. Tälllä on esitykset laidasta laitaan, mutta hyvänä päivänään pystyy hyviin esityksiin. Hevosessa on paljon hyvää, kun kaikki saadaan asiat kohdilleen”, Ari Moilanen puhui Pia Huusarin valmennettavasta.

Ranskalaisruunan vuoden viides tikku tuli täydellä matkalla ajalla 14,7a.

Hudson Web kiri toiseksi ennen Mister Lanea.

Toto64-5: Olli Koivunen ohjasti Harri-isän valmentaman Inaccessiblen parhaaksi.

Inaccessible piti sisäradalta keulapaikan helposti, josta sillä myös luonnollisesti ajettiin lyhyellä matkalla. Masterstroke Aria kiersi puolet matkasta kolmatta pitkin, kunnes pääsi toiselle ilman vetoapua. Keulahevosta lähimmäksi kiri lopussa suosikki Casimir Tof, muttei sekään ehtinyt edes haastamaan Koivusten suojattia.

“Voitti tosi helppoon tyyliin”, Olli Koivunen aloitti. “Hevonen ei vieläkään tosissaan mene. Se on tosi lahjakas hevonen, joka toivottavasti alkaa näyttämään osaamistaan.”

Toto64-6: Kylmäveristen Tammatähdessä Iikka Nurmosen päättäväinen ajo Poikolan Neidon rattailla palkittiin voitolla.

Santtu Raitala pääsi keulaan B.Riitun kanssa, eikä olisi halunnut paikastaan luopua, kun Iikka Nurmonen tuli Poikolan Neidon kanssa vaateliaana rinnalle. B.Riitu vastasi pitkään, mutta etusuoran lopulla Poikolan Neito pääsi kärkeen.

Loppukaarteessa Hetviina kiri todella lujaa ulkoa ja vaikutti voittajalta, mutta sen laukattua Poikolan Neito voitti hallitusti ennen Naputusta ja Tutun Impiä.

“Luulin, että pätkällä voisin keulat oottaa jo takasuoralla. Ei päästy, ja tehtiin uusi isku etusuoralla. Ei siinä mitään puhuttu, muttei Santtu olisi varmaan ainakaan kehunut minua”, Iikka Nurmonen arveli. “Hyvä luotto oli hevoseen, kun pikkuisen tasavauhtinen ollut. Ei ole tarvinnut pelätä, että jos keulaan pääsee, siitä väsyy. Keväällä ja kesällä tamma kehittyi hyvin ja nyt lisää, enkä näe syytä, että miksei voisi kehittyä vielä lisää. Mukava tamma.”

Poikolan Neito teki voittotuloksen 27,2/2140 metriä.