Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 6 Callela Lisbeth, 22,36 %, 0,99 euroa
Toto64-2: 2 Melinda Ses, 26,59 %, 2,45 e
Toto64-3: 1 An-Dorra, 17,98 %, 9,62 e
Toto64-4: 14 The Dude, 12,00 %, 51,76 e
Toto64-5: 7 Vennelmon Varma, 1,74 %, 1772,51 e
Toto64-6: 3 Mr Hot Shot, 15,99 %, 6666,20 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 6666,20 e
Viisi oikein 66,74 e
Neljä 6,28 e

Vaihto: 268 925,60 euroa

Vermon Toto64-jackpotkierroksen avauskohde oli lämminveristen Tammatähti, jossa Ari Moilasen ohjastama Callela Lisbeth kiri parhaaksi 2. ulkoa.

Toto64-1: Mika Forssin ensimmäistä kertaa ajama BWT Burnin Alive piti sisäradalta keulapaikan helposti, ja juoksupaikat oli nopeasti jaettu. Hannu Torvinen jäi suosikki Stoneisle Oceanilla toiselle ilman vetoapua, jossa eteni keulahevosen rinnalle vauhtia vaatimaan 2. puolikkaalla. Avauslenkki mentiin 13,0-kyydillä.

Stoneisle Ocean huolehti myös jatkossa, että vauhti pystyi reippaana. Loppukaarteessa BWT Burnin Alive antautui, mutta suosikki sai uuden uhkaajan, kun perässä seurannut Callela Lisbeth iski rinnalle. Stoneisle Ocean otteli riskisti maaliin asti, mutta Markku Niemisen valmentama Callela Lisbeth runttasi niukasti edelle.

”Voitto maistuu hyvälle, kun tamma ollut pitkään hyvässä kunnossa, mutta huonoilta paikoilta ei juoksut ole oikein onnistunut. Voittoja olisi paremmilta paikoilta voinut tulla aikaisemminkin, mutta hyvä, että tänään saatiin sellainen”, Ari Moilanen kertoi.

Kakkossuosikkina voittaneelle Callela Lisbethille on kaavailtu seuraavaksi 5-vuotiaiden EM-lähtöä Vermossa. Ari Moilanen näytti osallistumiselle vihreää valoa.

”Callela Lisbeth on oikein hyvä hevonen sellaiseen lähtöön. Kuntokin kun mallillaan, niin ilman muuta mukaan.”

Hannu Nivolan kasvattama Callela Lisbeth voitti tuloksella 13,3a/2120 metriä.

Free Me ylsi kärkiparin jälkeen kolmanneksi.

Toto64-2: Tammat jatkoivat myös kakkoskohteessa, ja lopussa pelikannatustaan selvästi nostanut Melinda Ses ylsi parhaaksi.

Mika Forssin ajama Melinda Ses lähti hyvin matkaan kakkosbaanalta, josta nappasi kärkipaikan. Hannu Torvinen aloitti kakkossuosikki Girl’s Wishin kanssa 2. ulkona, mutta kiersi nopeasti toiselle ilman vetoapua.

Kirilenkin alussa Juha Utalan ajokki Poetry In Motion iski 3. ulkoa ja viiletti jo viimeisellä takasuoralla kärkiparin rinnalla. Loppukaarteessa se oli jo puoli mittaa ohi sisäpuolen hevosista, ja samassa Girl’s Wish putosi voittomatsista.

Melinda Ses kontrasi. Se sai lopussa kovimman haasteen sisäradalta kiriin päässeeltä Kathy Heeliltä, jonka piti niukasti takanaa. Poetry In Motion oli kolmas.

”Lähtönopeus ei yllättänyt, kun Mika viimeksi jo sanoi, kun ajoi täällä, että tamma pystyy lähtemään. Lappeessa oli ykkönen, josta ei yritettykään lähteä”, voittajan valmentaja Pasi Tikkala paljasti. “Maalisuoralla näytti jännältä, mutta hevonen taitaa sisäradalla puskea ulos päin, että pystyykö kaikkeaan  antamaan, mutta hyvä näin.”

Melinda Sesin kauden ja samalla uran kolmas voitto irtosi täyden matkan kilometriajalla 15,3a.

Toto64-3: 2-vuotiaiden Junnustartti-karsinnassa pamahti jättipotti Reino Palomäen,84, talliin, kun An-Dorra veti keulasta perille ja An-Aiolos otteli rinnalta kakkospalkinnolle, vaikka matkalla riitti haastajia.

Sisäradalta lähtenyt An-Dorra torjui kiihdytyksessä Credit To Hopen, ja ensimmäinen 500 metriä venähti 13,0-lukemiin. An-Aiolos otti paikan toiselta ilman vetoapua.

Avauslenkin lopulla oli seuraavan Torvisen vuoro langettaa painetta kärkeen, kun Jukka Torvisen ajama Wild Sunrise iski voimalla eteenpäin. Kärkipari torjui sen kuitenkin ja irtosi muista lopussa. An-Dorra voitti selvällä erolla ennen tallikaveriaan.

“Hevonen on tehnyt sen selväksi, että on helposti lahjakkain hevonen jolla olen päässyt ajamaan”, Olli-Pekka Holopainen kehui voittajaa. “Jossain vaiheessa tuntui, että olisi hiljaa menty. Jukka hyökkäsi kovaa ja mentiin yksi suora kovaa, mutta ei haitannut. Pakko myöntää, että jonkin verran jäi voimia hevoselle. Kaverit, kun jäivät, se alkoi katselemaan ympäriinsä.”

An-Dorran voittotulos 16,0a/2100 metriä jäi vain kaksi kymmenystä SE-tuloksesta.

Toto64-4: Neloskohteessa haiskahti pitkään yllätys, mutta pelihevosiin lukeutunut The Dude ehti kuin ehtikin parhaaksi.

Rocking Royal Lela otti volttilähdössä aluksi kärkipaikan, eikä hevonen tai Seppo Markkula siitä halunnu luopua, kun suosikki Albino Brave pyrki ohi. Albino Brave meni myöhemmin johtavan taakse, josta laukkasi mahdollisuutensa.

Loppukaarteessa suuryllättäjiin lukeutuneet Here Comes Marty ja Geremi Boko ottelivat kärjessä, mutta viimeisellä sadalla metrillä takaa kirittiin parin valjakon voimin ohi. The Dude voitti ennen Anything For Youta.

“Olisi toivottu, että selät paremmin vetäneet. Oltiin mahdottoman kaukana. Näytti toivottomalta, ja jouduttiin neljännen kautta tulemaan. Kova juoksu hevoselta”, Ville Tonttila kehui valmentamaansa voittajaa.

The Duden kauden ensimmäinen tikku tuli ajalla 14,5/2140 metriä.

Toto64-5: Kylmäveristen Tammatähdessä jysähti suuryllätys, kun toisen kerran tällä viikolla kisannut Vennelmon Varma veti perille.

Maanantaina Jyväskylässä kisannut Vennelmon Varma jäi silloin niukasti toiseksi, mutta tällä kertaa ei jäänyt jossiteltavaa. Tapio Kukkosen suojatti pääsi keulaan, kun sisäpuolelta reippaasti lähtenyt Naputus laukkasi.

Suursuosikki Hetviina jäi johtavan rinnalle. Matkavauhti pysyi tasaisesti 26,0-lukemissa, ja Vennelmon Varma piti varmaan voittoon ennen Hetviinaa ja Naputusta.

“Ei ehkä niin iso yllätys kuin pelaajille, mutta kyllä tällainen yllättää, että näissä sarjoissa pystyy voiton viemään”, Tapio Kukkonen myönsi. “Kuski uskalsi ehkä kerrankin ajaa positiivisemman reissun. Lämmittelyssä Innasen Samuli tuli lämpöisellä rinnalle. Se pääsi ohi, mutta siinä mentiin kovaa. Jos joku peluri huomasi sen, saattoi muutaman euron saada.”

Tapio Kukkosen tähtäin Vennelmon Varman suhteen on selvillä.

“Kunkkareihin ensi kesänä mennään, jos kunnossa ollaan.”

Vennelmon Varma voitti ajalla 25,9a/2120.

Toto64-6: Mr Hot Shot otti ensimmäisen ykköstilansa Veijo Pulkan treenistä.

Esa Holopaisen ohjastama kanuunastarttari Mr Hot Shot ohitti kiihdytyksessä Sue’s Photon.

Mr Hot Shot avasi keulassa kymppiä ja kiskoi kierroksen yhtätoista. Reippasta vauhdista huolimatta se piti lyhyen matkan kisassa niukkaan voittoon ennen hurjasti ulkoa kirinyttä Jack Vaderia.

“Pitkä on loppusuora nykyisin, vanhan paalun kohdalla ylivoimaisia oltiin”, Esa Holopainen naureskeli. “Hevonen yksin jäi, tuntui ettei tosissaan mennyt. Loppukaarteessa se oli vielä pörhäkkänä, kun muita rinnalla.”

Mr Hot Shot voitti ajalla 12,1a ennen Jack Vaderia ja Madridia.