Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 5 Callum, 30,90 euroa
Toto65-2: 7 Taruntuuli, 105,40
Toto65-3: 9 Cosmos Limburgia, 1174,50
Toto65-4: 2 Stone Capes Liz, 4110, 80
Toto65-5: 11 Precocius Pal, 49330,00
Toto65-6: 2 Charexcel, –

Kuusi oikein tuloksia ei löytynyt, ensi viikolla liki 100 000 euron Jackpot.
Viisi oikein voitto-osuus 6424,90 euroa.

Peter Lindroosin ajokki Callum järjesti Toto65-avauksessa jymypaukun.

Tapio Vanhasen valmentaman Callumin voittoon ei ennakkoon moni uskonut, sillä vastassa oli kovia kilpakumppaneita Wilhelm Nashin johdolla, eikä juostava 1600 metriä suosinut voimamenijää.

Niin vain Lindroosin ajovärit liikkuivat maalisuoralla vauhdikkaimmin. Valjakko ehti kalkkiviivoilla ohi keulassa viilettäneen Hopeless Guyn ja Hannu Torvisen.

Akun (Ari Moilanen)ohjastama hevonen kun laukkasi, meidän tilanteemme helpottui. Silloin voittokin tuntui mahdolliselta, kun pääsimme yhden parin lähemmäs ja vetävään selkään”, Peter Lindroos kertoi Wilhelm Nashin laukan takasuoralla helpottaneen tehtävää.

”Callum kiri tosi hyvin loppua”, Lindroos kiitteli ajokkiaan.

Kahdeksanvuotias Callum otti Vermossa enintään 70 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa kauden ensimmäisen voittonsa tuloksella 14,3a / 1609 metriä.

Callumia oli pelattu Toto65-pelissä vain 1,57 prosenttia.

Toto65-2: Tammatähti oli yksi Toto65-kierroksen herkkupaloista.

Viime kuussa kautensa voitolla aloittanut Juliette Lax kärsi Mika Forssin kanssa epäonnesta alkumatkalla, kun tamma laukkasi alun haaverissa. Kokonaan valjakko ei mahdollisuuksiaan menettänyt, vaan ehti vielä taustalta kolmanneksi.

Lähdön voittotaisto käytiin keulassa juoksevan Taruntuulen ja kautensa avanneen Huimariinan välillä. Taruntuuli joutui vielä lauantaina taipumaan A.T. Ekan jälkeen toiseksi, mutta Vermossa tamma hallitsi valmentajansa Esa Holopaisen ohjastamana perille saakka. Taruntuulen kauden avausvoitto irtosi tuloksella 25,4 / 2140 metriä. Huimariina oli  maalissa toinen.

Toto65-3: Enintään 32 000 euroa tienanneiden ryhmäajo oli ennakkoon kierroksen tasaisin koitos. Lähdön mitalisteja saatiinkin jännittää aivan loppuun saakka.

Lyhyen matkan rypistyksen korkkasi Aleksi Kytölä valmennettavansa Cosmos Limburgian rattailla onnistuneen selkäreissun päätteeksi.

”Pitää uskoa, että tämä on selkähevonen. Jos tällä yrittää liian pitkää kiriä se katkeaa ja ravi hukkuu”, Aleksi Kytölä sanaili kun menestys oli kiertänyt.

Cosmos Limburgia kuului yllättäjät -kategoriaan, sillä ruunan peliprosentti Toto65-pelissä oli 2,88.

Toto65-4: Voimaliigassa Arctic Ile eteni Hannu-Pekka Korven ohjastamana vetotöihin heti alussa. Ori veti aina maalisuoralle saakka, mutta sitten takana väijynyt Stone Capes Liz iski Tommi Kylliäisen kanssa voitokkaaseen kiriin.

Stone Capes Liz kilpaili ensimmäistä kertaa urallaan 3100 metrin matkalla. Kylliäinen osasi toivoa menestystä jo ennakkoon.

”Tamma teki Lappeessa jo viimeksi tosi hyvän juoksun, joten pikkuodotukset oli tänään.”

Arctic Ile jaksoi kahden voittojuoksun jälkeen toiseksi. Pitkillä matkoilla viihtyvä Bullo Citrullo kiri Juha Utalan kyydittämänä kolmosrahoille.

Toto65-5: Illan teeman mukaisesti enintään 9000 euroa tienanneiden ryhmäajo päättyi yllätykseen.

Lähdön käsikirjoitus meni uusiksi heti alussa, kun Mika Forss oli Meadow Maestron kanssa liikkeellä keulataktiikalla. Suosikki Brown Recluse jäi Emma Väreen kanssa johtavan rinnalle.

Värikkäiden vaiheiden jälkeen takahevoset olivat vahvoilla. Pekka Korven tallin Bunker Shot jyräsi maalisuoralla kärkeen, mutta vielä paremmin kiri Teemu Keskitalon ajokki Precocius Pal.

Precocius Pal voitti tuloksella 16,1a / 2100 metriä.

Toto65-6: Kierros päättyi Charexcelin ja Kari Rosimon juhliin. Kaksikko latasi enintään 17 000 euroa tienanneiden ryhmässä alussa keulaan ja myös päästeli siitä.

”Olin päättänyt, että keulat annetaan ainoastaan suosikille”, Kari Rosimo selvitti.

Loppukaarteessa pelipankki American Photo oli keulahevosen vierellä niskan päällä, mutta sitten tapahtui jotain odottamatonta. Suosikki kampesi ulospäin ja lopetti juoksemisen.

”Meillä oli hyvä meno päällä ja olimme menossa kaverista ohi, kun meno tyssäsi. Vaikea sanoa mikä hevosta vaivasi tänään. Kuulemma se on tehnyt joskus ennenkin samanlaista, mutta aikaisemmissa starteissa Suomessa se käyttäytyi hyvin”, American Photon ohjastaja Hannu Torvinen selitti.

Charexcel karkasi näin ollen muilta helposti ja sinetöi yllätyksellisen kierroksen. Äärimmäisen haastavalla Toto65-kierroksella ei löytynyt oikeita tuloksia, joten ensi viikolla tarjolla on jackpot-rahaa.