Joensuun kaupungin nimikilpailu päättyi Olli Koivusen iloiseen tuuletukseen, kun turkulaistallin Cameron Evo kiri näyttävästi kymppitonnin voittoon.

Kiihdytys oli heti raju, kuten osattiin ennakoida. T.Rex lähti rintamasta nopeimmin, mutta Iikka Nurmosen kannustama Big Headache onnistui nippa nappa torjumaan sen ohituksen.

Cameron Evo sai asemat toisesta parista ulkoa, kun Santtu Raitala käänsi T.Rexin keulahevosen taakse ja Obrigado tuli ulkoa toiselle radalle.

Seuraavat peliliikkeet nähtiin viimeiselle takasuoralle mentäessä. Cameron Evo kiersi toiselle radalle ilman vetoapua, ja suosikiksi luotettu Com Milton seurasi perässä toiseen ulos.

Big Headache teki loppukaarteessa hieman eroa muihin, mutta muut saavuttivat sen maalisuoralla ja menivät myös joukolla ohi. Cameron Evo pisteli lopun niin väkevästi, että sitä ei pystynyt uhkaamaan kukaan. Kari Lähdekorven, Iivo Niskasen, Jethro Rostedtin ja Arvo Ylitalon 6-vuotias ori voitti neljänneksi pelatuimpana ajalla 12,4a/2140 metriä.

“Tuntuu tämä voitto sitten niin mahtavan hyvältä, kun tässä on vuosi mennyt kaikki ihan penkin alle, että päästään voittamaan tällainen lähtö ja ennen kaikkea hevonen oli huippuhyvä tänään”, Olli Koivunen huokaili. “Vetolaput jäi vielä vetämättä ja muita oljenkorsia käyttämättä. Hevonen oli mahtavan hyvä tänään. Loppusuoran alkuun kun tultiin, Cameron vastasi heti huippuhienosti käskyihin ja lähti niin sanotusti alta pois. Se ravasi huippuhyvin koko matkan, ja muutenkin oli nyt sinne suuntaan, mitä sen kuuluu olla.”

T.Rex mahtui työntymään päätössatasella toista rataa toiseksi, kun ulos kääntänyt Com Milton tyytyi pitämään vauhtinsa. Big Headache jäi neljänneksi.

“Hevonen lähti tosi hiljaa ekat askeleet, ja jouduin vetämään korvat auki lähtökiihdytykseen. Sitten saatiin nipin napin puolustettu keulapaikka”, Iikka Nurmonen kertasi. “Lähdin lopussa suotta vähän liian aikaisin ajamaan alta pois, ja ei sitten veto kestänyt perille asti. Hevonen oli kuitenkin ihan hyvä.”

Päivän muista tapahtumista asiaa Toto75-seurantajutussa.