Mikkelin ravirata kertoo tiedotteessaan, että viime vuoden Suurmestari Camri kilpailee jälleen Mikkelissä Suurmestaruudesta.

Ori loukkaantui huhtikuun lopussa, ja koko kesäkauden pelättiin olevan savonlinnalaisoriilta ohitse. Toukokuun puolivälissä Terho Rautiaisen talliin Kangasniemelle kuntoutukseen ja siitospuuhiin siirtynyt ori on kuitenkin tervehtynyt odotettua nopeammin. Paluu tositoimiin tapahtuu Jämsässä tulevana sunnuntaina. St Michel -lauantaina ajettava kylmäveristen Suurmestaruusajo on Camrin seuraava etappi.

“Camrilla on ajettu seitsemän hiittiä ja se tuntuu treenissä asialliselta. Erityisen kovaa ei ole ajettu, mutta kyllä sen kunnossa pitäisi olla”, nykyinen valmentaja Terho Rautiainen kertoo tiedotteessa.

Camri voitti viime vuoden mestaruuden Jorma Konnun valmennuksesta ajalla 20,9. Tänä vuonna suomenhevosten taso on ollut niin kova, että olosuhteiden ja sään salliessa Suurmestaruudessa mennään huomattavasti viime vuotta kovempaa. Antti Tupamäen Polara voitti Solvallassa ajalla 19,0, ja Ville Korjuksen Välähdys kellotti juhannuksena Härmässä 19,9. Tiedotteessa todetaan, että Mikkelissä voidaan nähdä ensi viikon lauantaina todellista suomenhevosten vauhtijuhlaa, kun kilpailuennätystä 19,5 hallussaan pitävä Jokivarren Kunkkukin on saanut muutaman startin alle.

Suurmestari palkitaan tänä vuonna 20 000 eurolla.

Lauantain 15. heinäkuuta ravit käynnistyvät Mikkelissä kello 13.30. Ohjelmassa on Suurmestaruusajon lisäksi Toto76-finaalikierros sekä lämminveristen Tammatähti ja Monten SM-finaali.