Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 1 Cantona America, 32,17 %, 3,20 euroa
Toto5-2: 4 Extrem Brodde, 52,36 %, 3,93 e
Toto5-3: 2 Joyride Luxi, 38,72 %, 6,00 e
Toto5-4: 7 Neymar, 11,02 %, 25,34 e
Toto5-5: 1 Freddy K., 24,12 %, 39,53 e

Vaihto: 72 257,62 euroa

Santtu Raitalan ohjastama Cantona America sai tehdä keulassa oman juoksunsa Teivon Toto5-pelin avauskohteessa, eikä jättänyt muille lopussa kuin muruset.

Toto5-1: Christa Packalenin vastuuvalmentama Cantona America piti sisäradan lähtöpaikaltaan kärkipaikan oikein helposti, eikä joutunut polttamaan ruutia alussa nimeksikään. Ensimmäiset 500 metriä hölkkäiltiin 17,5-lukemiin, eikä avauslenkillä pidetty muutenkaan hoppua, kun kierros oli 18,0-vauhtinen.

Viimeisellä takasuoralla Santtu Raitala pyysi ajokiltaan lisää vauhtia ja sitä löytyi. Päätöspuolikkaan suosikki Cantona America pommitti 09,0-vauhtia ja karkasi ylivoimavoittoon.

”Jäi harmittamaan, että aukaisin hevoselta korvat, mutta lisäinformaatiota tarvitaan hevosesta”, Santtu Raitala perusteli. ”Hevonen tyytyi vauhtiin keulapaikalla ja oli lunkin oloinen. Tosi makea esitys oli, vaikka sai vetää rauhassa. Luulen, että lauantairaveissakin pärjää tällä hevosella.”

Cantona American neljäs kisa Suomessa toi toisen peräkkäisen täysosuman. Voittoaika oli nyt 14,2a/2100 metriä.

Tasaisessa kakkostaistossa parhaiten kurkotti Mika Forssin ajama Real Red, joka jätti Esa Holopaisen ajokin Axel Foleyn himmeimmälle mitalisijalle.

Toto5-2: Peli jatkui suosikkivoitolla, kun kierroksen pelatuin osallistuja Extrem Brodde osoitti olevansa kannatuksensa arvoinen.

Marcos Gallon lähti auton takaa parhaiten matkaan, mutta Ari Moilasella ei ollut mitään sitä vastaan, että Antti Teivainen kaasutti Extrem Brodden nopeasti vetotöihin.

Extrem Brodde sai tehdä oman juoksunsa. Maalisuoralla Marcos Gallon sai takaa mahdollisuuden haastamiseen, muttei saanut minkäänlaista otetta keulahevosesta.

“Tosi iso hevonen, joka vaikuttaa ihan lupaavalle”, Antti Teivainen kehui. “Tänään, kun keulaan päästiin, oli kaikki helppoa. Hevonen oli jonkin verran parempi nyt kuin avauskisassaan Turussa.”

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama voittamaton nelivuotias pisteli ennätyslukemansa 15,8a/2100 metriä.

Toto5-3: Harri Koivusen valmentama Joyride Luxi otti kauden avausvoittonsa vakuuttavalla suorituksella.

Olli Koivusen ajama Joyride Luxi sai kiihdytyksessä kovaa haastetta Hannu Korvelta ja Kitty Beatilta. Tämän kaksikon Joyride Luxi torjui, mutta kun Kitty Beat peruutteli taakse päin, iski Seppo Markkulan ajokki Rainbow Highlight ulkoa hurjasti eteenpäin ja otti keulapaikan kyselemättä.

Rainbow Highlightilla jäi kaasu hirttämään, jolloin se höyrysi avauslenkin 12,0-kyytiä kaukana muiden edellä. Viimeisellä takasuoralla sisärataa toisena ravannut Joyriden Luxi tavoitti johtavan ja ohitti tämän loppukaarteen alussa. Maalisuoralla Joyride Luxi meni menojaan ja teki komean 2100 metrin nelivuotistuloksen 13,7a.

“Oikein itselläkin tuli melkein kylmät väreet”, Olli Koivunen myönsi. “Avaus meni pitkäksi, ja näki, että Sepan hevosella oli vissiin kaasu hirttänyt kiinni, joten oli parempi päästää menemään. Onneksi viimeiseen kaarteeseen päästiin takaisin sisäradalle, ja kaikki oli helppoa.”

Antti Teivaisen ajama Westcoast Skipper kiri ulkoa toiseksi. He Is Felix täydensi kolmossijallaan Koivusten menestystä Harrin käsistä.

Toto5-4: Suomen Cupin karsinta päättyi Aatsin ja Jarmo Saarelan juhliin.

Antti Teivaisen ajokki Enon Vilppi johti alun, mutta ensimmäisen kaarteen lopussa  Turbo-Jytky sai edetä Mika Forssin kuskaamana kärkipaikalle. Suosikista ei ollut lopussa voittomatsiin, vaan ulkoa tultiin laajalla rintamalla ohi.

Parhaiten loppua pisteli 2. ulkoa kiriinsä loppukaarteessa ampaissut Juhani Inkisen omistama ja valmentama Aatsi, joka otti hallitun voiton ennen Antin Onnia ja Varjomannia.

“Nyt kun kengät on ollut hevoselta pois, se on parantanut paljon”, Jarmo Saarela paljasti. “Koitettiin säästää kaikki loppuun, ja hyvin onnistui.”

Kolmanneksi pelatuimman Aatsin voitto oli ruunan kauden kolmas ja uran 13.

Toto5-5: Seppo Markkulan ajokki Freddy K. menetti kärkipaikan kiihdytyksessä, mutta se ei ollut suosikin voittokulun jatkumisen esteenä lopulta.

Mika Forssin ajokki BWT Daenerys pamautti kärkipaikalle, jossa pisteli menohaluisen oloisena. Viimeisellä takasuoralla se vetäisi pienen eron muihin, jolloin takana matkannut Freddy K. pääsi nousemaan toiselle. Maalisuoralla Martti Salojensaaren valmentama nelivuotias iski varmasti kärkeen.

Seppo Markkulan ajotaktiikka meni lähdön alla uusiksi.

“Etukäteen ajattelin ajaa keulasta, mutta ennen lähtöä pruuvasin hevosta, ja laukka tuli. Joutui varman päälle alun ottamaan, mutta hyvä selkä oli edessä”, Seppo Markkula selosti. “Takasuoralla saatiin hyvin tilaa, ja ori lähti hyvin, eikä lopussa ollut hätää.”

Freddy K.: toinen peräkkäinen ykköstila tuli voittoajalla 14,6a/2100.

Tiukassa kakkostaistossa BWT Daenerys piti toiseksi ennen Ian Bokoa.