Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 5 Cape’s Caviar 24,61 %, 4,29 e

Toto4-2: 5 Here Comes The Sun 7,08 %, 38,32 e

Toto4-3: 9 Larvan Hurmos 31,71 %, 66,15 e

Toto4-4: 5 Lemon Breezer 12,06 %, 209,06 e

 

Vaihto: 50 176,00 euroa

Porin sunnuntairavien Toto4-kohteet alkoivat vakuuttavalla esityksellä, kun suosikiksi pelattu Cape’s Caviar jyräsi 1600 metrin ryhmäajon parhaaksi johtaneen Janis Joplin Bokon rinnalta.

Toto4-1: Lähtöpaikat ratkaisivat juoksujärjestyksen, sillä Janis Joplin Bokon ulkopuolelta Cape’s Caviarilla ei ollut asiaa johtoon. Rami Syrjän 5-vuotiasta ruunaa ajanut Olli Koivunen rauhoitti menoa jo kaarteessa, mutta vetoapua ei tullut, kun parijonon ulkopuolelle juuttunut Quell pakitti lopulta hännille.

Hannu Korpi piti Janis Joplin Bokolla tempon tasaisen hyvänä, mutta 3-vuotias tamma ei pystynyt kiristämään enää lopussa. Cape’s Caviar sen sijaan pystyi ja runttasi varmasti ykköseksi ajalla 14,1a.

“Hevonen oli kyllä huippuhyvä tänään, ja voitto oli kyllä tosi helppo”, Olli Koivunen suitsutti ajokkiaan. “Vähän olin tietenkin huolestunut paikasta, mutta tän hevosen kun tuntee, niin tietää, että se jaksaa.”

Takasuoran alussa viidennestä ulkoa selässä kolmannelle radalle lähtenyt Freddy K. kiri maalisuoran uloimpana vahvasti ja ehti Janis Joplin Bokon ohi toiseksi.

 

Toto4-2: Lähes 62-prosenttisesti merkitty kohteiden pelatuin hevonen Unbounded Stride pääsi kaarteen jälkeen etenemään toisesta ulkoa sujuvasti johtoon. Se veti maltillisen toisen puolikkaan jälkeen aikaan 13,5, ei jaksanut samaa tahtia maaliin asti ja putosi kolmanneksi.

Sisäradalla lähinnä seuranneet Day Credit ja ensimmäisen kaarteen lopussa tämän taakse pudottanut Here Comes The Sun pääsivät loppusuoralla vapaasti ulos ja kirivät suursuosikin ohi.

Kolmanneksi eniten pelattu Here Comes The Sun tuli loppuhetket parhaiten ja voitti ajalla 15,9a/2100 metriä. Tuomo Ojanperän valmentamaa 4-vuotiasta ruunaa ajoi amatöörien SM-liigan osalähdössä Olli-Pekka Salli, jolle voitto oli ensimmäinen sitten vuoden 2004.

Toiseksi eniten peliä kerännyt Taj One laukkasi ensimmäisessä kaarteessa kärjen takaa.

 

Toto4-3: Jouni Miettisen tallista kilpaili kylmäveristen kovassa tasoituksessa neljä hevosta. Suosikiksi pelattu Larvan Hurmos voitti ja Rapin Aatos nousi sen kannoilla kolmanneksi, mutta vieläkin parempaan oli saumaa, sillä päätöskierroksen käynnistyessä kärjen rinnalta keulaan edennyt Riipinen johti selvällä erolla, kun laukkasi takasuoran alkupuolella.

Pitkältä 60 metrin pakilta lähtenyt Larvan Hurmos pääsi toiseen kaarteeseen mentäessä neljänteen pariin ulos. Paikka parani sitten pykälällä, ja viimeisen takasuoran avautuessa alkaneeseen kiriinsä se sai suoran ajaksi vielä vetoapua edellä menneeltä Jyllätykseltä.

Ari Moilanen käänsi Larvan Hurmoksen loppukaarteessa vielä ulommas, ja tämä vastasi pyyntöön. Yhdeksänvuotiaan oriin kauden viides täysosuma tuli ajalla 23,9/2160 metriä.

“Aika äkkiä saatiin kärkiporukka kiinni. Siinä oli hyvä ajella, ja takasuoralla päästiin hyvissä selissä etenemään. Kyllä se tuntui jo siellä, että ainakin lähellä ollaan”, Ari Moilanen kertasi.

Jyllätys ei pystynyt loppusuoralla vastaamaan Larvan Hurmokselle, mutta kesti toiseksi ennen Larvan Hurmoksen perässä seuraillutta Rapin Aatosta, joka kiri viimeiset metrit napakasti.

Alkumatkan johtanut Komento menetti paikan viimeisen kierroksen alussa Riipiselle, mutta pääsi takasuoralla vielä uudestaan kärkeen. Loppuun ei kuitenkaan löytynyt puristusta.

 

Toto4-4: Spanish Rose huolehti päätöskohteen maililla tasaisen kovasta vauhdista, mutta ihan voittoon se ei riittänyt. Kaarteessa toiselle radalle ilman vetoapua jäänyt Lemon Breezer sai toisen kaarteen ajaksi selän eteen, iski takasuoralla kärjen rinnalle ja ratkaisi maalisuoralla varmasti.

Marko Hautamäki ajoi Taija Mäki-Mustapään Lemon Breezeriä, jonka voittoaika 12,3a on 7-vuotiaan tamman uusi ennätys. Se oli kolmanneksi pelatuin.

“Tuli hyvä hevonen, niin annettiin sille kuolemanpaikka, vaikka tiedettiin, että joutuu lähteä ajoissa kiertämään”, Marko Hautamäki kertoi. “Hevonen oli kyllä tosi hyvä ja voitti loppupelissä aika lailla varmasti ja helposti.”

Lähdön suosikki Arvika by Knight pudotti kaarteessa johtohevosen taakse, josta se vaihtoi takasuoralla Lemon Breezerin perään toiseen ulos. Se ei pystynyt ottelemaan voitosta, mutta punnersi tasaisesti perille ja oli kolmas ennen sisäkautta vapaasti tullutta Langen’s Cza Czata.

Tauolta uusissa käsissä aloittanut Deangelo oli toiseksi pelatuin. Se juuttui kiihdytyksessä parijonon ulkopuolelle, josta pääsi kierros ennen maalia toiselle radalle ilman vetoapua. Siitä se antautui jo takasuoralla.