Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 5 Captivate 46,32 %, 2,89 e

Toto5-2: 9 Homehill’s Hugo 10,20 %, 16,20 e

Toto5-3: 10 Sheikki 43,77 %, 21,39 e

Toto5-4: 8 BWT Caesar 13,25 %, 49,75 e

Toto5-5: 7 Baby Beyonce 6,20 %, 331,70 e

 

Vaihto: 95 887,60 euroa

Lahden Jokimaa isännöi tiistai-iltaa. Pääpelin rivi alkoi kohteiden suurimman suosikin Captivaten voitolla. Se sai tiukan haasteen Jack Vaderilta.

Toto5-1: Ensimmäisen kaarteen lopulla vastuksetta johtoon edennyt Captivate sai vetää kierroksen 1.16:n paikkeille, minkä jälkeen tahti tiivistyi selvästi. Toisessa parissa ulkona makoisaa reissua saanut Jack Vader iski viimeisellä takasuoralla Captivaten rinnalle ja näytti maalisuoran alkupuolella purjehtivan selväänkin voittoon, mutta Captivate tuli 1.11-vauhtisen päätöspuolikkaan loppuhetkillä takaisin ja työntyi 2000 euron voittoon.

“Jack Vader on tosi hyvä hevonen eikä sille olisi häpeä hävitä, mutta tämä oli tosi hyvä tänään. Loppusuoran alkuun oli vetolaput vielä käyttämättä, ja niitä naruja kun rupesin kaivelemaan, Jack Vader pääsi ohi, mutta tämä tuli sitten uudestaan”, Iikka Nurmonen kertasi.

Captivate tuli 8-vuotiskauden alussa Iikka Nurmosen valmennukseen. Se on juossut tällä kaudella kahdeksan starttia ja voittanut niistä viisi. Ennätys komistui nyt 2140 metrin matkalla lukemiin 13,5a.

Iikka Nurmonen valmentaa hevosia Jokimaalla ja kilpailee niillä luonnollisesti mielellään kotiradalla.

“Varsinkin tälle hevoselle se on iso etu, kun tämä jännittää kuljetuksia. Tällä pyritään ajamaan mahdollisimman paljon täällä”, Nurmonen painotti.

Mr Hot Shot seurasi kärjen takaa selvästi hävinneenä kolmanneksi.

 

Toto5-2: Ysinumerolla viidentoista hevosen ryhmälähdössä kilpaillut Homehill’s Hugo pääsi kätevästi toiseen pariin ulos, josta se puristi päätösvaiheessa niukasti ykköseksi.

Lähdön suosikki Chapitre Un jäi kiihdytyksessä selkään kolmannelle radalle ja päätyi lopulta pakittelemaan taustalle. Juoksupaikaksi tuli kuudes pari ulkona, josta se iski loppukaarteeseen mentäessä reilusti ulommas. Päätöspuolikas oli juoksun hitain, mikä mahdollisti suosikin pärjäämisen, mutta se ei aivan tavoittanut Homehill’s Hugoa.

“Tiukille meni. Tällä oli kokolaput, niin se jäi vaan tuohon rinnalle eikä meinannut lähteä menemään siitä. Tämä on kyllä ihan mukava kilpahevonen”, Jyrki Tammimetsä kuvaili valmentamaansa voittajaa.

Kolmanneksi eniten pelattu Homehill’s Hugo on 4-vuotias ruuna, joka teki 2140 metrillä ennätyksensä 15,7a. Voitto oli sille sekä uran että tämän vuoden toinen.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Cosetta Rai sinnitteli edellisistä hieman jääneenä kolmanneksi. Rajussa alle kympin avauksessa johtoon edennyt Classic Red väsähti lopussa. Hashtag pilasi laukkoihin.

 

Toto5-3: Neljänkympin pakilta lähtenyt suosikki Sheikki sai porukan tiivistyessä toisessa kaarteessa asemat neljännestä parista ulkoa, josta se iski kierroksen jälkeen kolmannelle radalle.

Sheikki eteni takasuoralla voimalla kohti kärkeä, pääsi päätöspuolikkaan käynnistyessä alusta asti johtaneen Kikan Velperin rinnalle ja jyräsi siitä tasaisen vahvasti varmaan voittoon tasoitusennätyksellään 23,4/2180 metriä.

“Oli hyvä. Pystyi päästäänkin vähän sitä, ja kyllä se näytti tuossa takasuoralla, että sillä on sitä vauhtiakin aika lailla”, Arto Hammar kehui.

Ykkönen oli 9-vuotiaalle Sheikille kauden viides. Kahden tonnin palkinnon myötä voittosumma nousi reiluun 64 000 euroon.

“Rupeaa kunnossa olemaan pikkuhiljaa”, valmentaja Matti Lautamäki myhäili. “Kyllä se varmaan ilmoitetaan (kuninkuuskilpailuun), mutta tuskin me sinne päästään.”

Toisen radan jonossa toisena ja kolmantena matkannut Uljas Suomalainen puristi tasaisessa kakkostaistossa toiseksi täpärästi ennen edellään juossutta Poikolan Neitoa ja Kikan Velperiä. Rankkari seurasi kärjen takaa tilaa saamatta viidenneksi.

 

Toto5-4: Sun Capitano piti johtopaikan 1.09-vauhtisessa avauksessa. Kasiradalta lähtenyt BWT Caesar jäi keskijoukoissa roikkumaan parijonon ulkopuolelle, ajoi takasuoralla voimalla eteenpäin ja pääsi toiseen kaarteeseen mentäessä keulaan asti.

“Kun parijonosta ei löytynyt paikkaa ja tämä on vahva hyväpäinen hevonen, ajattelin että pannaan vähän vauhtia ja päästään ainakin kuolemaan, mutta ajettiin sen verran kovaa, että Eski antoi meille keulat”, Tuomas Korvenoja kertasi alkumatkan tapahtumia.

“Tämä on harvoin päässyt keulaan, ja siitä tämä on kyllä tosi paha ohitettava. Kun vedin korvat auki loppusuoran alussa, se lähti ihan itsestään siitä. Tämä kyllä jaksaa mennä.”

Tasaisesti pelatussa lähdössä viidenneksi eniten merkkejä kerännyt BWT Caesar kirjautti 2140 metrillä hienon ajan 13,1a.

Cavalier Brodde nousi toisen kaarteen jälkeen kolmannesta sisältä toiselle radalle ilman vetoapua, ja Lonely Rider seurasi sisäradan jonosta toiseen ulos. Loppukaarteessa kiriin iskenyt Lonely Rider puristi niukasti ohi toiseksi.

Lähdön suosikki Better Boss jäi takarivistä tukaliin asemiin lopulta kuudenteen ulos, ja kirivaiheen käynnistyessäkin eteen nousi vetämättömiä selkiä. Better Boss eteni takasuoralla toista rataa, mutta pussinsuu pysyi kiinni melkein maalisuoralle asti. Tilaa saatuaan Better Boss syöksyi loppuhetket tulisesti ja ehti aivan edellisten tuntumaan neljänneksi.

 

Toto5-5: Viime kaudella nelivuotiaana kahdeksan kertaa kahdestatoista yrityksestä voittanut Baby Beyonce ylsi vaikeuksien jälkeen viimein samalle tasolle ja nappasi tämän kauden ensimmäisen voittonsa viidennessä startissa.

Auton takaa lujaa lähtenyt Baby Beyonce painui johtoon kaarteessa, tuli kympin puolikkaan jälkeen loppumatkan tasaisesti 1.15:n kyytiä ja sivusi 2140 metrillä ennätystään 14,0a. Se oli viidenneksi pelatuin.

“Sitä on Heidi Wallin hoitanut semmoisella syväaaltolaitteella, ja sillä on päästy lihaksiin, jotka on luiden alla”, Lars Wetzer taustoitti. “Siellä on ollut ongelmia tosi paljon, ja nyt se helpottaa pikkuhiljaa. Pysyisi nyt vaan ehjänä.”

Puolimatkassa viidennestä ulkoa muiden mukana kolmannelle radalle lähtenyt suosikki Exploding Belle iski takasuoralla vapaata rataa kohti kärkeä, eteni loppukaarteen puolivälissä toiseksi ja piti sijan Baby Beyoncea uhkaamatta.

Fakir Nyx puristi kolmannesta sisältä kolmanneksi ennen edellään matkannutta Highscore Lucaa, joka näytti välillä taipuvan. Ensimmäisen takasuoran lopussa toisesta ulkoa toiselle radalle ilman vetoapua kiertänyt Wingman kesti viidenneksi.

BWT Danger ajoi takaa kolmatta rataa eteenpäin, pääsi takasuoralla parijonoon ja sai asemat kolmannesta parista, josta se kiersi viimeisen lenkin käynnistyessä toiseen ulos. Se ei pitänyt sitten kunnolla tuntumaa ja laukkasi takasuoralla.